Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (91)

plakát

Spectre (2015) 

Ploché, ploché, ploché a únavné. Úvodní mexická scéna je super, to je ale asi tak všechno, co za něco stojí. Od záporáka v podání Christopha Waltze jsem čekala mnohem víc než jen tlachala s bílou kočkou, jehož hlavní záporáctví spočívá v tom, že Bondovi řekne, že je strůjce veškerého jeho utrpení. Druhou polovinu filmu jsem co 10 minut koukala na hodinky, kdy už to skončí. Honičky bez nehod v prázdných římských ulicích (ne, vážně ani o půlnoci není vatikánské nádvoří liduprázdné!), pak 15 minut nuda nuda nuda, pak 10 minut děje, pak zase 15 minut usínáte. Od Bonda bych prostě - zejména po Skyfallu, který mě nadchnul - čekala mnohem víc. Celé to dráma je asi stejně záživné jako úvodní singl (jste někdo s to si vybavit hlavní melodii?)

plakát

Čas beznaděje (2014) 

50th IFFKV Za mě jednoznačné zklamání. Nebýt Gereova výkonu, je to totální blbost, takhle aspoň dvě hvězdy. Hlavní hrdina je především samolibý a sebelitující blb. Jestli to mělo být o tom, že chlastá, tak to tam zase tak není (na káry tam není ani jednou)

plakát

Fúsi (2015) 

50th IFFKV Miluju severské a obzvlášť islandské filmy. A dvakrát ty o looserech. Fúsi je pro mě to, čím před dvěma lety Henrik nebo Mazel. Něžné, roztomilé a rozhodně ne s tím super happyendem, který by člověk možná čekal - a který by ve finále trochu zklamal a sundával body dolů.

plakát

Červený pavouk (2015) 

50th IFFKV Kamera, výprava, kulisy, herecké výkony, to všechno je super. Ale až někdo pochopíte, co tím chtěl režisér říct (nám ani na přímý dotaz nedokázal ani on sám odpovědět), tak mi dejte vědět...

plakát

Dřímající obr (2015) 

50th IFFKV Aneb co se stane, když pohádku interpretujete jako film pro dospělé. Stejný hororový příběh mají snad všechny pohádky a tady ta krutost vyniká na jedničku :)

plakát

Umrika (2015) 

50th IFFKV Divácká pecka ze Sundance naplňuje všechno, co se od diváckého filmu čeká. Exotické prostředí, roztomile naivní postavy, rodinné drama i relativně happyend. Za pět hvězd ani náhodou, ale kouká se na to krásně!

plakát

Soud (2014) 

50th IFFKV Celkem zajímavý náhled do indického soudnictví, ale prosím od půl hodiny sestříhat ty nesmyslně dlouhé záběry!

plakát

Zakázaná komnata (2015) 

50th IFFKV Nějak se nemůžu rozhodnout, jestli to byla totální sračka nebo jestli to bylo geniální. 130 minut totálního šílenství, barev, střihu, emocí - kompletně celý tým musel rozhodně být na tripu. Hodnocení zatím nechávám nevyplněno, protože tohle se hned po skončení ani hodnotit nedá. Jen pro silné povahy!

plakát

Palio (2015) 

50th IFFKV Miluju italskou kuchyni, módu, filmy i dokumenty. V Sieně jsme před několika lety byli a do města se okamžitě zamilovali, takže tenhle dokument byl pro nás "must see". A rozhodně nezklamal. Chvílemi úsměvné líčení hlavních hrdinů (resp. žokejů) vypovídá leccos o italském temperamentu i o chlapském egu a já z kina odcházela naprosto spokojená. Skvělá kamera příběh vypráví skoro sama a vy už můžete jen fandit :-)

plakát

Přírodní vědy (2014) 

50th IFFKV Zajímavá sonda do zákulisí přírodopisného muzea. Jednotlivé scény, ač jsou statické, jsou perfektně promyšlené a jejich kompozice nabízí člověku v pravdě originální pohled na historii i přírodní vědy. Scéna s ptákem ležícím na rozpraskaném linoleu, medvědi v depozitu, pitva chameleona, ale i žebříky, sklad nápojů pro bistro nebo kanceláře. To vše skládá dohromady geniální píčovinu, kterou v podstatě asi nejde dokoukat. I tenhle komentář píšu ještě v kině, protože už 3 minuty tam frčí záběr na schodiště, pred kterým jsou kanystry s nějakými chemikáliemi. Na druhou stranu jsem chvílemi slzela smíchy, protože akční záběr v podobě zvonícího telefonu už byla nad moje síly. Ale jak konstatoval kamarád, který to zabalil ještě dřív než já (zbytek těch pár statečných v kině stejně spalo), "mainstream to teda není".