Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Horor

Obsahy (18)

Fate/Zero

Fate/Zero (2011) (seriál)

V boji na život a na smrt se jednou za padesát let utkává sedm vyvolených mágů, kteří se za pomoci duchů legendárních hrdinů z minulosti, přítomnosti i budoucnosti snaží získat legendární Svatý Grál. Artefakt, který by měl vítězi splnit jakékoliv přání. Tato v pořadí čtvrtá válka se odehrává v japonském Fuyuki. Kotomine Kirei, muž který ztratil ve svém životě všechno, na čem mu kdy záleželo, je nucen se této události zúčastnit i přesto, že po Grálu netouží. Osudem je ale dáno, že jeden z jeho soupeřů je jeho dávný nepřítel Emiya Kiritsugu. Nelítostný zabiják a námezdní lovec, jehož specializace je boj proti magii, hodlá využít možností Svatého Grálu za každou cenu.
Anime vzniklo jako adaptace stejnojmenné série knih, které slouží jako prequel k nejznámější vizuální novele a seriálu studia Type-Moon Fate/Stay Night.

Master Keaton

Master Keaton (1999)

Tyto doplňkové díly pokračují ve stejném duchu jako původní seriál. Taichi Hiraga Keaton je agent-detektiv, který pracuje pro jednu z největších evropských pojišťovacích společností. Na tuto často velmi nebezpečnou práci se jakožto bývalý instruktor SAS a veterán z války o Falklandy velmi hodí. Ve svém nitru to je ale hlavně vášnivý archeolog, který si chce pomocí této práce vydělat na uskutečnění dlouholetého snu - pokračování ve výzkumu nejstarší evropské civilizace, který započal jeho učitel. Předlohou tomuto seriálu byla stejnojmenná manga od Naokiho Urasawy, který se proslavil hlavně svým pozděším dílem Monster.

Master Keaton

Master Keaton (1998) (seriál)

Taichi Hiraga Keaton je agent detektiv, který pracuje pro jednu z největších evropských pojišťovacích společností. Na tuto často velmi nebezpečnou práci se jakožto bývalý instruktor SAS a veterán z války o Falklandy velmi hodí. Ve svém nitru to je ale hlavně vášnivý archeolog, který si chce pomocí této práce vydělat na uskutečnění dlouholetého snu - pokračování ve výzkumu nejstarší evropské civilizace, který započal jeho učitel.
Předlohou tomuto seriálu byla stejnojmenná manga od Naokiho Urasawy, který se proslavil hlavně svým pozděším dílem MONSTER.

Hokuto no ken - Season 2

Hokuto no ken - Season 2 (1987) (série)

Kenshiro sice porazil svého "bratra" Raoha, ale k míru má postapokalyptický svět ještě daleko. Na obzoru se objevují nové hrozby v podobě nelítostného diktátora, který se skrývá hluboko ve své obří pevnosti, obklopen těmi nejlepšími bojovníky používajícími dosud neviděný styl Gento Ko Ken. Z Kenshira je po všech těch letech už jen pouhá legenda a tak se jeho někdejší společníci Bart a Rin rozhodnou vytvořit vlastní odboj - Armádu Hokuto. Můžou ale tento boj zvládnout i bez Kenshira?

Hokuto no ken - Season 1

Hokuto no ken - Season 1 (1984) (série)

Píše se rok 199X. Lidstvo zasáhla jaderná válka a ze Země se stala obrovská pustina, kde vládnou ti nejsilnější. Pravidla a zákony žádné a tak se ze života obyčejných lidí stává peklo. Tajemný mistr 2000 let starého bojového umění, Kenshiro, se rozhodne postavit armádě tyranů na vlastní pěst. Co se ale skrývá za jeho odhodláním? Anime vzniklo jako adaptace populární mangy.

Jodžóhan šinwa taikei

Jodžóhan šinwa taikei (2010) (seriál)

Příběh se točí kolem Watashiho, který vzpomíná na svůj studentský život. Dojde k závěru, že to byla promarněná léta a lituje svých rozhodnutí. Jaké by to bylo, kdyby se mohl vrátit v čase? Dokáže svůj osud změnit a zužitkovat své předchozí chyby? Tento, ve všech směrech originální seriál, byl vytvořen podle stejnojmenné knihy Morimiho Tomihika.

Aria - The Origination

Aria - The Origination (2008) (série)

Příběh se odehrává v budoucnosti na planetě Mars, které se začalo přezdívat Aqua. Akari a její kamarádky Aika a Alice se konečně začínají blížit k vytouženému konci své cesty za velkým snem, který je až doteď spojoval, stát se Primou, tedy uznávanou gondoliérkou ve městě Neo-Venezia. Podaří se jim zúročit několikaletý trénink a uspějí ve své poslední zkoušce? A jsou vůbec připravny na vytížený život Primy?

Aria - The OVA: Arietta

Aria - The OVA: Arietta (2007) (epizoda)

Po prvních dvou sériích se ARIA dočkala i jednoho OVA dílu. Tentokrát se příběh soustřeďuje na minulost, hlavně pak, jak to ve společnosti Aria vypadalo těsně před příchodem hlavní hrdinky Akari. Proč se Alicia rozhodla vyučit novou gondoliérku a proč si vybrala zrovna ji? Film na tyto otázky odpoví. Těšit se můžete i na staré známé z předchozích sérií, včetně kamarádek Akari - Alice a Aiku.

Kemono no sódža Erin

Kemono no sódža Erin (2009) (seriál)

Fantasy příběh o životě dívky, která je díky svému nadání a lásce k přírodě zatažena do války mezi dvěma zeměmi. Desetiletá Erin žije se svou matkou Soyon v malé vesnici, která se specializuje na výchovu obrovských ještěrů využívaných ve válce, takzvaných Toudů. Toudové ji fascinují a po vzoru Soyon se také chce stát jejich chovatelkou. Klidný život ale jednoho dne naruší tragédie, která změní osud nejen Erin, ale i celého království.
Anime je stejně jako SEREI NO MORIBITO inspirováno knihami od Uehashi Nahoko.

Ikkitōsen

Ikkitōsen (2003) (seriál)

Sedm škol bojových umění mezi sebou navzájem bojuje o nadvládu. Osudy jejích studentů řídí podivné kameny, které nosí stále u sebe. Tyto kameny totiž obsahují duše slavných válečníků z éry Sangokushi a vedou životy jejich nositelů stejnou cestou, jakou šli kdysi oni. Hlavní hrdinka Sensoku Hakufu přijíždí do Japonska a stává se studentkou školy Nanyo. Stejně jako Sensoku Hakufu z minulosti i ona má stejný osud - ukončit válku a zařídit, aby se dál nebojovalo. Bohužel to má i stinnou stránku - Hakufu má předurčeno v této válce zemřít. Podaří se jí tento osud zlomit?

Ókami to kóšinrjó - Season 1

Ókami to kóšinrjó - Season 1 (2008) (série)

Středověký obchodník Lawrence jednoho dne na svýh cestách narazí na krásnou "bohyni" Horo, která ho požádá, aby jí pomohl dostat se do její domovské krajiny. Lawrence souhlasí a tak začíná jejich dlouhá cesta, kde se oba velmi sblíží. Anime se soustřeďuje na tehdejší život a obchodování, o kterém se v průběhu tohoto seriálu hodně dozvíte.

Ókami to kóšinrjó - Season 2

Ókami to kóšinrjó - Season 2 (2009) (série)

Druhá série začíná přesně tam, kde první skončila. Lawrence a Horo se stále víc blíží k cíli. Na jejich cestě je ale čeká ještě mnoho nebezpečných překážek, které můžou ohrozit nejen jejich život, ale i jejich přátelství. Stejně jako série první, se příběh soustřeďuje na obchodování a rostoucí vztah mezi hlavními postavami. Mimoto se ale Lawrance snaží na vlastní pěst něco dozvědět o minulosti a původu Horo.

Akane Maniax

Akane Maniax (2004)

Jedná se o vedlejší příběh seriálu KIMI GA NOZOMU EIEN a odehrává se několik let po něm. Hlavními hrdiny jsou tentokrát Akane (sestra Haruky z již zmiňovaného seriálu) a Goda Joji. Ten se do Akane na první pohled zamiluje. Ať už jí ale vyznává lásku jakkoli, Akane ho vždy odmítne. Dokáže si ji nakonec získat? Narozdíl od původního seriálu se AKANE MANIAX nese spíš v komediálním duchu

Aoi bungaku series

Aoi bungaku series (2009) (seriál)

Anime AOI BUNGAKU se skládá z adaptací šesti klasik japosnké litratury, z nichž většina je od jiného autora a odlišuje se jiným stylem jak příběhu, tak samotné audiovizuální stránky.

NO LONGER HUMAN - Vypráví o studentovi, který se ztratí v depresích a drogách. Rozděleno na čtyři epizody, z nichž každá je z jiné části jeho života.

IN FOREST, UNDER CHERRIES IN FULL BLOOM - Příběh o lásce ženy z města a bandity žijícího v horách, který má strach jen z jedné věci - rozkvetlých sakur.

KOKORO - Hlavním tématem je tu milostný trojúhelník. Rozděleno na dvě epizody, obě pokrývají stejný děj, ovšem obě z pohledu jiného člověka.

RUN, MELOS! - Hlavní hrdina se ztotožňuje s postavou ze starého řeckého příběhu, který se musí rozhodnout mezi životem svého nejlepšího přítele a svým vlastním.

THE SPIDER'S THREAD - Příběh vraha, který má možnost dostat se z pekla díky tomu, že jednou za svůj život projevil laskavost - nezabil pavouka.

HELL SCREEN - Krutovládce pověří svého nejlepšího umělce, aby vymaloval zdi jeho budoucí hrobky krásami jeho země. Jelikož umělec žáné krásy nevidí, jen smrt, rozhodne se to udělat po svém.

Aria - The Natural

Aria - The Natural (2006) (série)

Příběh pokračuje tam, kde předešlá série ARIA THE ANIMATION skončila. Hlavním dějištěm je opět město Neo-Venezia na planetě Mars, kterému se začalo říkat Aqua. Hlavní hrdinky Akari, Aika a Alice ze tří různých gondoliérských společností se spolu snaží splnit si svůj sen - stát se uznávanými gondoliérkami. Na této cestě zažívají různá dobrodružství a poznávají dosud neobjevená zákoutí města.

Aria - The Animation

Aria - The Animation (2005) (série)

Příběh se odehrává na planetě Mars ve 24. století. Marsu se už ale v té době říká Aqua, a to z prostého důvodu, stala se z něj nádherná vodní planeta, kde se v převážné většině cestuje loděmi. Hlavní hrdinkou je mladá dívka Akari, která se chce stát gondoliérkou ve městě Neo Venezia, velmi podobném dnešním Benátkám. Na své cestě za tímto snem potkává spoustu nových přátel a zažívá různá dobrodružství.

Gekidžóban Kara no kjókai: Fukan fúkei

Gekidžóban Kara no kjókai: Fukan fúkei (2007)

Hlavní hrdinka Ryougi Shiki se stane obětí automobilové havárie, kvůli které skončí na dva roky v komatu. Když se konečně opět probere, zjistí, že se s ní něco stalo. Začne rozpoznávat zvláštní linie, které pokrývají vše kolem. Tyto linie drží všechno po hromadě a mnohdy znamenají život. Shiki tak získala obrovskou moc- pouhým přerušením těchto linií dokáže zničit či zabít úplně všechno - i kdyby to měl být třeba bůh. Tato schopnost ale nebyla úplně zadarmo.
KARA NO KYOUKAI je série sedmi filmů, které jsou chronologicky zpřeházené. Tvůrci zasadili děj do stejného světa jako FATE/STAY NIGHT či SHINGETSUTAN TSUKIHIME, ovšem ani jedna ze sérií nijak vážně nezasahuje do druhé.

Zone of the Enders: Z.O.E. 2167 Idolo

Zone of the Enders: Z.O.E. 2167 Idolo (2001)

Příběh se odehrává několik let před událostmi hry, kterou byl tento krátký film inspirován.
Nejlepší piloti armádní společnosti na Marsu - Radium a Viola, jsou vybráni do programu, který má za cíl otestovat nový druh zbraně - Orbital Frame. Společnost doufá, že tento nadmíru vyspělý robot zajistí Marsu svobodu a vymaní se tak z nadvlády Země. Radium, který je z pilotování Orbital Frame nadšen, si začne svou práci možná až příliš užívat. Má to snad co dočinění s mimozemskou látkou, která robota dělá tak silným?

Reklama