Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (16)

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Pět hvězdiček především pro Weavingovy monology.

plakát

Prometheus (2012) 

Tak nevím jestli jsem v průběhu sledování nedostával pravidelné mikrospánky, protože tak špatný scénář k tak dobrému nápadu už jsem dlouho neviděl. Chyběly scény které by filmu vysvětlili myšlenku. Nevím co tím Ridley myslel. Škoda promarněného potenciálu.

plakát

Den zrady (2011) 

Film který neurazí, ale ani vyloženě nezaujme. Nevím ani co bych tomu vytknul, jednotlivé části fungují dobře, ale jako celek je to moc sterilní, osobně si ani nepamatuju nějakou zajímavou scénu. Co se ale musí nechat, že Clooney zvládá pozici jak režiséra tak i herce a to se cení. P.S.: Ryan Gosling i zde ukázal, že rok 2011 byl jeho rokem.

plakát

Drive (2011) 

Drive by bez Ryana nejspíš byl jenom dobrý film ale Ryan Drive vyzdvihl o level výše a spolu s příběhem táhne celý film do pětihvězdičkových vod, kam opravdu po právem patří.Celý film je tak pomalý a klidný současně ale napínavý a stylový. Nemám ho ani kam zařadit, proto je asi tak výjimečný. Když k tomu připočtu hypnotický soundtrack tak máme jeden z nejlepších filmů roku 2011.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Vytvořit futuristický svět ve kterém je hlavní měřidlo všeho čas je opravdu originální myšlenka, jen škoda, že s touto parádní myšlenkou nešel ruku v ruce i scénář. Ten byl opravdu poněkud průměrný, věty které měly zahrát na lidské city selhaly, scény které měly vystihovat myšlenku filmu taky nebyly kdoví co, ale abych nebyl nejenom kritický tak musím říct, že co mě na filmu opravdu zaujalo byla dvojce Justin Timberlake a Amanda Seyfried. Film táhli spolu s charismatickým C. Murphym a opravdu jsem si podívanou užil. Za novou myšlenku, v době kdy se z filmů dělají především kopie a remaky dávám čtyři hvězdy.

plakát

Ztracen ve vesmíru (2011) 

Vesmírná odysea do hlubin lidské duše za účelu poznání sebe sama v kontextu sebeuvědomění si důležitosti mezilidských vztahů. Záběry z vesmíru na naši krásnou malou modrou planetu Zemi uvolní vaši mysl, hudební podkres od Angels and Airwaves pohladí váš sluch a pak už nic nebrání se plně oddat filmu, který vás nenadchne dějem ale nápaditou myšlenkou.

plakát

Zátoka (2009) 

Tak trošku se mi nabízí otázka... "false or true?" Až se tomu prostě nechce věřit!

plakát

Nákaza (2011) 

Znáte ten pocit když čekáte na vlak a on prostě nejede a nejede a vy stojíte a stojíte? Tak přesně takový pocit jsem měl z Nákazy. Film dobrý, zápletka ušla, obsazení hvězdné, ale nějak tomu cosi chybělo. Nějaká správná esence. Nějaké strhující finále, zvrat... prostě něco co dělá film filmem, třešnička na dortu. Místo toho se mi dostalo vcelku odbytého závěru.

plakát

50/50 (2011) 

Osobně můžu říct, že takovou podívanou jsem ani nečekal. Joseph Gordon-Lewitt si vystřihl vskutku pozoruhodnou roli a toho klučinu s holou hlavou prostě nemůžete nemít rádi. Opravdu jsem ho ve filmech až do filmu "500 dní se Summer" nemusel, ale jak tam tak i tady dokazuje, že mu hereckého talentu bylo dopřáno opravdu víc než dost. Dobré obsazení ostatních hlavních rolí, dobrý scénář sice s poněkud ohranou zápletkou, ale ony se asi takové věci nikdy docela dost neohrají. Pro mne opravdu příjemné překvapení. A teď se opravdu na Lewitta těším v "Dark Knight Rises".

plakát

Warrior (2011) 

Co kdyby šla slova nahradit tvrdými údery? Jak by to vypadalo? A co kdybychom k tomu přidali drsný život? Film, který Vás chytne nejen za srdce ale probudí ve Vás duši bojovníka, neboť za každou správnou věc v životě stojí bojovat. Výhra může mít mnoho podob a každý schytá pár tvrdých ran života, protože ty nejtvrdší rány rozdává právě život, ale jenom bojovník se dokáže zvednout. Tom Hardy dostal svou životní roli, jeho podání Tommyho bylo vskutku neuvěřitelné a jestli si celý film myslíte, že hraje jak nejlépe dokáže, tak věřte, že když se na konci filmu spustí skladba "about today" nenajdete pro to už ani ta správná slova. Warrior je pro mě osobním kandidátem na film roku a nejen to, už teď je pro mě novou srdcovou záležitostí.