Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Thriller

Recenze (3)

plakát

Armageddon (1998) 

Typická americká akční sci-fi záležitost o týmu zachraňujícím lidstvo před zánikem, ale vlastně proč ne, když to funguje? Vybraná skupina astronautů je super, skvěle se doplňují. Jsou zde momenty vtipné, akční, intimní i dojemné - a všechny jsem je hltal. Jen ten patriotismus je místy dost úsměvný. Za mě fajn oddechovka, ke které se rád vrátím. 75 %

plakát

Batman (2022) 

Postavu Bruce Waynea mám jako fanoušek Nolanovy trilogie poměrně silně spojenou s Christianem Balem a upřímně jsem se před zhlédnutím nového ztvárnění lehce obával, že se nikdo jiný této role neujme tak dobře jako Bale. Nicméně opak se stal pravdou a musím říct, že Robert Pattinson se nejen do samotné role, ale celkově do "nového světa" Batmana extrémně hodí. Nový snímek se ubírá poněkud odlišným směrem než jeho předchůdci, což byla z mého pohledu ideální volba. Je mnohem temnější, surovější a realističtější, což do masové produkce snímků se superhrdiny přináší ohromně svěží vítr. Ze zkorumpovaného, zločinem prolezlého Gothamu skutečně běhá mráz po zádech. Příběh je spíše než na akčních scénách postaven na pomalém, nicméně velice napínavém rozkrývání zločineckého plánu neokoukaného záporáka, který děsí především tím, že vůbec není nereálné, aby někdo takový existoval i ve skutečném světě. V kombinaci se skvělým soundtrackem od Michaela Giacchina, skladbou "Something in the way" od Nirvany (!) a propracovaným vizuálem vzniká výborný filmový zážitek. No, dvojka to bude mít těžké.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Druhý výlet na Pandoru je opět velkolepý. Vizuál je snad ještě dál než v předchozím díle a je také zřejmě nejsilnější složkou filmu. Návrat do lesních lokací potěší, vodní svět je dechberoucí a zejména celá linka s pandorskými "Tulkun" velrybami krásně vykresluje propojení obyvatelstva s přírodou. Celkově za sebe ale musím říct, že to kouzlo z jedničky je pryč - obzvlášť podivné oživení hlavního antagonisty mi nesedlo a do postav, kterých je tu poměrně hodně, jsem se už nedokázal zdaleka tak vžít a soucítit s nimi jako v případě první části. Jednoduchost příběhu v jedničce mi vůbec nevadila, protože celá Pandora byla něco nového a my ji nadšeně poznávali, zatímco tady už to vnímám jako slabinu. Stále to však nepochybně byl slušný kino zážitek a jsem zvědavý, v jakém duchu se ponese třetí pokračování.