Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené seriály (9)

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Scrubs, kromě toho, že jsou vynikajícím seriálem, mají další velké pozitivum: jedná se o velmi, velmi, ale opravdu hodně vyrovnaný seriál. V předlouhých osmi sériích nenajdete výrazně slabé díly vedle těch excelentních. Schopnost udržet tak dlouho takovouto úroveň považuji za parádní. A co říct dál? O postavách? JD, Elliot, Turk, Cox, Jordan, Bob i Udržbář mi přirostli k srdci. Doslova a dopísmene. JDho bláznivé fantazie, Elliotiny maniakální sebeironické a deptavé výstupy, Turkovy tanečky, Perryho neskutečné hlášky naplněné nenávistí a záští vůči Hughovi Jackmanovi, Jordanina sadistická posedlost utrpením, Bobovy trable s nezvedeným synem a cokoli jakkoli související s Udržbářem... Humor střídá moudra, prkotiny se mění s prekérními medicínskými případy. Jo, je to tak, Scrubs se řadí na pomyslný top mého seriálového žebříčku:-)

Black Books

Black Books (2000)

Ani jsem netušila, že nemám okomentovaný svůj TOP 2 seriál :-)) Jak už tady říkali jiní, tohle je život, který bych taky chtěla vést. Asociální banda ztroskotanců a gagy (ze života :-D) poskládané v takové koncentraci, že jenom kapička a bylo by to pro mě smrtelné. Potenciál herců využit na 110%, a přesně, jak píše Huntelaar: humor, scény a "filozofie", která není pro každého.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Ne, tohle nemá cenu dramaticky okecávat. Něco tak trefného a vtipného a zároveň až děsivě civilního na seriálovém trhu chybělo. IT mě pronásledují i v noci, řežu se smíchy při pouhé vzpomínce, vídávám je na ulicích.. stačí?

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Když mi bratr představoval HIMYM, řekl: Je to jako Přátelé, akorát chlastají! Hned jsem věděla, že tohle bude to, co potřebuju! :o))) rámcové vyprávění vzpomínající hlavní postavy prostě a jednoduše baví! Ted, Marshall, Lily, Robin a Barney jsou prostě "awesome", jejich "what´s up?" už zajisté zdomácnělo v nejedné české domácnosti a nejsem sama, která se na čtvrtou sérii těší jak malé dítě... Herci odvádějí děsný kus práce, z jejich výkonů jde cítit pohodu a to, že jsou naladěni na stejnou notu (stačí sledovat, jak se smějí vlastním vtípkům...) tenhle seriál má obrovské ambice a nezbývá než dodat, že pro mě je "lvy-víte-wfi........-jaký!" :o))) -- ale stokrát vyvařený čaj mi taky nejede, takže pápá hvězdy. Za to, jak se zepsul slibně rozjetý start!

Ovečka Shaun

Ovečka Shaun (2007)

Jednou si vážně dám tu práci a budu počítat kolik "béééé" nebo "béééééééééééé" či "béééééééééééééééééééééééééé" se vyskytuje v komentářích uživatelů csfd:-D béééé

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Bezesporu nejchytlavější záležitost posledních dní. S obrovským vypětím sil jsem včera dokoukala celý seriál a těžko říct, co psát dřív. Asi to, že Lost byl můj běh na dlouhou trať, před lety jsem zkoušela sledovat v telce a vzdala to kdesi u třetí série. Poslala jsem seriál k ledu, nechala dotočit zbytek a naservírovala si to celé znovu. Skvělé díly se střídají s těmi průměrnými, průměrné s těmi vyloženě nudnými. Má to švih, má to styl, bavily mě záhady, tajemné postavy a hlavně postavy jako takové. Každý z hrdinů mi přirostl k srdci, nějakým způsobem jsem se do nich prostě zažrala a nebylo mi jedno, jak dopadnou. Vyzvedávám (jako postavu) hlavně Desmonda, Locka, Faradaye nebo Benjamina. Výstupy těchto pánů téměř ve 100% doprovázela moje čelist válející se v prachu. Líbila se mi taky hudba, naprosto padnoucí a strašidelná i milá. Závěr šesté série? Hm, je to docela čerstvá záležitost, nechápala jsem a nechápu asi pořád, každopádně za tu jízdu, kterou se to všechno uzavřelo, nezbývá než držet hubu a hlídat krok, abych nebyla ještě víc LOST, než aktuálně jsem. Ono je to totiž to nejlepší, co člověk může udělat...

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

Nemůžu říct, že to byla láska na první pohled, asi mi trochu vadilo pomalé tempo.. Ale po dvou sériích s naprostým klidem říkám, že tak lidskostí prošpikovaný seriál v současnosti nenajdete. Všechny postavy mi doslova přirostly k srdci, dýchám s nima, trápím se, směju, jsou mnou. Neuvěřitelný pocit.. Jednotící charakteristikou všech postav je neustálé hledání, hledají lásku, štěstí, seberealizaci, a není to hledání příjemné, ono bolí, ničí je, ale zároveň posiluje a burcuje k vlastnímu boji.. Víc, až dokoukám celý seriál.. Uf.. Závěrečné díly je jenom těžké jakkoli glosovat. Když se s někým sžijete, když mu celou duší fandíte, nechápete ho atd., jenom těžko ho pak opustíte. Slzy jak hrachy padaly, už dlouho mě nic tak moc nezasáhlo. Allan Ball je génius, Six Feet Under jeden z nejzralejších a nejupřímnějších seriálů, jaké znám.