Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (1 148)

plakát

Truchlivé dědictví (2004) 

Keď sa Donnie Darko stretne s Al Pacinom v Cruising, keď Heath Ledger a Tomáš Rosický hľadajú alter ego a dajú mu spoločné meno Joseph Gordon-Levitt, keď po 99minútach film (s)končí a Vy za tónov Samskeyti od Sigur Rós hľadáte slová a trocha vzduchu na poriadny nádych, keď všetko okolo, akokoľvek doposiaľ relatívne, zdá sa zrazu krásne -------------------------- * * * * * And as we sat there listening to the carolers, I wanted to tell Brian it was over now and everything would be okay. But that was a lie, plus, I couldn't speak anyway. I wish there was some way for us to go back and undo the past. But there wasn't. There was nothing we could do. So I just stayed silent and tried to telepathically communicate how sorry I was about what had happened. And I thought of all the grief and sadness and fucked up suffering in the world, and it made me want to escape. I wished with all my heart that we could just leave this world behind. Rise like two angels in the night and magically... DISAPPEAR * * * * * ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

plakát

Nelly a pan Arnaud (1995) 

Film bez akýchkoľvek experimentov, nových postupov, umelecky i pocitovo úplne obyčajný. A práve tým výnimočný a originálny. Absolútna pokora, čistá radosť, dokonalý obdiv. Klaniam sa a ďakujem !

plakát

Malá Věra (1988) 

V roku, keď POMO chodil stále na základku (ja už nie), keď si dievčatá ešte kupovali a navzájom obdivovali matriošky, keď Tarkovského filmy boli pre bežných československých smrteľníkov absolútnou neznámou, v tomto roku sa objavil istý pán Pičul a do sveta vystrelil svoju debutovú bombu s názvom VIERA. A ja som stratil všetky ilúzie o matrioškách, pretože táto babenka bola všetko, len nie moj ruský ideál. Čudná, permanentne frustrovaná, bojujúca sama so sebou a tým i so všetkými okolo..a ja si i dnes, po 21rokoch, ten jej smútok dokonale pamätám..

plakát

Guvernantka (1998) 

Absolútne srdcová záležitosť. Obrázky o lááááááske..

plakát

Addamsova rodina (1991) 

"Je to z naozajstných citrónov ? ÁNO. Ja konzumujem len prírodné potraviny, vypestované bez konzervačných látok. Určite sú to pravé citróny ? ÁNO. No, dohodneme sa, kúpim si pohár, ak si Vy kúpite krabicu mojich skautských koláčikov. Súhlasíte s tým ? A SÚ VYROBENÉ Z OZAJSTNÝCH SKAUTIEK ?" čo dodať ? DOKONALO MORBÍDNE & MORBÍDNE DOKONALÉ ! PERMANENTNÝ ÚSMEV !!!!!

plakát

Moderní byt (1971) (TV film) 

Geniálne vtipná retro skratka, ktorá nakoniec nie je ani jednoznačne veselá ani jednoznačne retro (vo svojej nadčasovosti). Geniálnou ale každopádne ostáva.

plakát

Nový svět (2005) 

LÁSKA podľa MASTERa&COMMANDERa filmovej básne. A pohľadnica z Nového sveta podpísaná nádhernou Q´Óriankou Kilcher nech je tou najkrajšou ódou na ňu. Is this THE FAR SIDE OF THE WORLD ???

plakát

Utajený (2005) 

Uhrančivo precízny, tajomný až divadelne interiérovo chladný, brilantne odsledovaný (presne som rozumel obom postavám, napriek tomu, že si od istej chvíle logicky nerozumeli oni/ony). Herecky nenápadné a tlmené a tým výnimočné. Nedýchal som. Čo sme ochotní urobiť preto,aby sme nestratili to, čo máme !?

plakát

Den cvoka (2002) 

Vypol som žehličku ? Zavrel som chladničku ? Zastavil som vodu ? Tomuto sa hovorí obsedantno kompulzívna porucha. ŽE JU NIEKTO TAK DOKONALE A JEDNODUCHO POUŽIJE VO FILME A JA SA BUDEM SMIAŤ, AŽ MA BUDE MRAZIŤ, CHE, TO JE FRAJERINA. Obsedantně kompulzivní porucha (OCD - Obsessive-compulsive disorder) patří k úzkostným poruchám a je poruchou chronickou. Pacient má nutkání vykonávat určitý soubor činností, kompulze, které jsou také běžně nazývány rituály. Člověk, který trpí obsedantně kompulzivní poruchou, bude mít pocit nesnesitelné úzkosti (např. že se jeho blízkým nebo jemu něco hrozného stane), dokud nevykoná kompulzi. Tyto kompulze mohou být patrné navenek nebo se mohou odehrávat v mysli. Začátek poruchy je většinou mezi 18. a 25. rokem. Průběh je dlouhodobý a po zhoršení do určitého stádia intenzita kolísá.). VIDÍTE SA V TOM ?