Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 583)

plakát

Dealer (1996) 

10/10 Kim projede celym filmem jak policejni reditel na cervenou - ma to myslenku, spad i zvraty. A jeste mi tu bude nekdo tvrdit, ze nejelpsi hustopeko filmy se delaji v Asii - blah! Sice jsem Madse v tomto filmu neobjevil, ale tech par scen, kde se objevil si zcela ukradl pro sebe. A srbska enklava je taky tuze vyzivna - ne tak jako ve tretim dile, ale za-vari pekne ;]]

plakát

Ukradený diamant (1972) 

4/10 Afganistan bananistan? Jo tak z tohoto je to! Misty to bylo pekne ale vetsinu casu naivni jak predstava socanu o rizeni naseho statu - prepad policejni stanice je opravdu ftipna a silne poplatna predchozi kvetinove generaci. Mit to jiny konec tak bych byl ochoten jit i vys, prestoze se to cele strasne vlece.

plakát

Černý talár pro vraha (1981) 

8/10 Krimoska s nekolika neuveritelne napsanymi dialogy, ktere zpusobi, ze se budete svijet v kreci smichu. Ovsem po vetsinu casu bude usmev tuhnout na tvari nad praktikami francouzskeho {poli}-tiku, -cie,... Velmi hutne, velmi smutne - ostatne ze zivota - tak, jak to byva doopravdy. Zkratka nic pro americany

plakát

Lehkovážný okamžik (1949) 

4/10 Dobry rozjezd, ale postupem casu se z toho vytraci napeti i spad - bohuzel se na tom dost podepsal vek filmu - v dobe vzniku to muselo byt lepsi - ale pravda ten konec je takovy az moc pohadkove-idealni. Max je formalni hracicka, coz zkratka pro me jako filmoveho divaka neni dostatecne, i kdyz ta latka je cocela nosna - matka chranici svuj rod pred nebezpecim z venci je docela sile tema, ale ten zvratek v zaveru je takovy podivny s ohledem na to, co se odedalo do te doby...

plakát

Zahradník z Argenteuil (1966) 

5/10 Prvni pulka je docela ftipna, ale jakmile se mladi zacnou roztahovat a vyjedou si na dovolenou, tak to stoji za pendrek.

plakát

Elmer Gantry (1960) 

10/10 Presna takovyto druh filmu mam rad. Divak se pri sledovani musi aktivne zapojit a particiovat na vytvoreni pribehu, jehoz kostra ac zrejme v dobe vzniku hodne aktulani ale rozhodne ne sokujici - pro me jakozto zatvrzeleho Tomase stale zabavna. Buřt dostal prilezitosti, kde by se mohl vytahnout docela malo, takze tady si to opravdu uzil - at uz v mluveni nebo zpivani - jeho vykon je z tech, co se nezapomenou. Cernovlasa Jean je take uveritelne presvedciva, ale na rajcovni Shirley nema - ta si "podobnou" roli zopakuje v Cejenskem klubu o 10 let pozdeji. Byznyz je business, ale postava Buřta zustava nad veci a o to vic se mi nadcasove libila i po 50! letech od vzniku filmu, protoze "podobych" seskupeni s jasnym tahem na branku se tu objevuje porad vic nez dost - a ovecky na to berou.

plakát

Let Fénixe (1965) 

4/10 Jako nic moc Aldrichu - tesil jsem se na to jak male decko a takove zklamani... Zensky element zastupuje poze tanecnice ve vzpominkach, ale cele se to nese v takovem neuveritelne klidnem duchu, ze jsem ani na okamzik nezapochyboval, ze se vec poradi - zkratka napinavych chvil je dost poskromnu. Videl jsem sice prvni remake, ale ten mi prisel lepsi nez tento original - a pritom Hardy, James, Ernest a Ian jsou dobri, takze vinu tenktokrat vidim na Robertove strane

plakát

Nesahejte na prachy (1954) 

7/10 Cele to tahne Gabin se svou super extra husto peklo postavou gangstera ze "stare" skoly. Ostatni jen sekunduji - Rion - to je opravdu strasne jmeno - Pierot to sice pri muceni a se samopalem prijemne rozbali a Venturovu postavu by mohl hrat kdokoli. Baby jsou tam s ohledem na svuj vek a vizaz slusne a konec je tak nejak gabenovsky klasicky, takze vysledek je pres rozpacity zacatek velmi divatelny.

plakát

Rozhněvaný muž (1978) 

4//10 Cekal jsem od hrece, co vypada jako muj stryc o neco vic. Nebylo to jako spatne a ve sve dobe urcite dobre, ale kapku mi to chybelo, aby to slo jeste vic do extremu a vic mrtvol nebo zlomenych rukou, jak to mam ve francouzskych filmech rad. Film bohuzel negraduje ani hudebne ani pribehem. A propos - co bylo krome penez v te kabeli?

plakát

Bravados (1958) 

8/10 Nadprumer, co si sice s nejakym tim klise poda ruku, ale na druhe strane se prevraci - aspon v predposlednich minutach (v poslednich uz ne, to se vraci do dostavnikem vyjetych westernovych koleji) do podareneho zkratu, ktery se ve filmech s kolty proklate nizko zas az tak casto nevidi. Pecka mi na tu roli drsneho stopare ale nejak nesedel, ale zapornaci byli skveli vsichni - i Jirka Voskovcu s tou brokovnici a krasnym prizvukem byl jedly. Jen tak na okraj - jak muze nelepsi strelec trefit borovici a zkuseny misenec trepat s vysokou travou??