Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (760)

plakát

Absolvent (1967) 

Naprosto banální dějová linie. Co dělá z tohoto filmu filmovou perlu, jsou vynikající herecké výkony, nezapomenutelná hudba a profesionálně odvedena filmařina. A navíc dvě scény, které považuji za geniální: Mrs. Robinson poprvé svádí Bena a Ben řekl Elaine o svém vztahu s její matkou. Jediný moment mě vyrušil, a to závěrečná scéna v kostele, která byla pojata značně hystericky - tímto neduhem ale trpí mnoho filmů té doby.

plakát

Adamovo tajemství (2003) 

Tiráž na přebalu DVD je absolutní blábol - film je o úplně něčem jiném. A že je mu vyčítáno přespříliš sexu a snaha na něj přilákat diváky? Nevím jak vám, ale mě na TĚCHTO sexuálních scénách nic vzrušujícího nepřipadalo, spíš bych řekl, že to bylo asexuální. Film nicméně ve mě nějaký hlubší dojem nezanechal. Snad ho ocení někdo, kdo četl předlohu nebo se vyžívá v hledání skrytých jinotajů. Rád bych ale upozornil na herečku Tildu Swinton, které jsem si všiml už v několika filmech. Dokáže být hrozivá jako bezpohlavní anděl v Constantinovi, ktásná jako Sal v Plážích i charizmaticky odpudivá jako v Adamovi. Zkuste si ji všimnout.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Tento humor mi přesně sedl. Opravdu jsem se smál, až jsem se za břicho popadal.

plakát

Addamsova rodina 2 (1993) 

Oproti jedniččce značně slabší, přesto skvělá zábava.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Film ze zlaté éry českých komedií. Babočka jenerál a rozvrkočená Konvalinková jsou nezapomenutelné.

plakát

Agáta (1979) 

Podstatu tohoto filmu jsem nepochopil. Pravda - dobře zahrané, skvěle odvedená filmařina... Ale příběh postrádá náboj a pointu.

plakát

Agent Cody Banks (2003) 

Pro cílovou skupinu náctiletých snad přijatelné.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Pozoruhodný sci-fi snímek, který není vědeckofantascický prvoplánově, ale budoucnost si vzal jen jako pozadí pro vyjádření hlubších myšlenek. Zajímalo by mě, jak dopadne v dospělosti Haley Osment - již dnes je z něj bezesporu herecká hvězda, ale kdoví, co s jeho talentem udělá puberta. Pro sebe jsem v tomto filmu objevil Jude Lawa.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Kultovní seriál, ze kterého čerpají mnohé další filmy a pořady. Na seriálu jde bohužel vidět nevyváženost díky zástupu různých režisérů - některé díly mají neuvěřitelně dobře vystavěnou atmosféru a příběh, některé jsou odfláklé a s fatálními logickými dírami. Ale celkově určitě patří mezi to nejlepší, co bylo zfilmováno.