Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (129)

plakát

Skam (2015) (seriál) 

Už dlouho jsem neviděla tak povedený seriál, který by si udržel kvalitu až do konce. Trošku mě mrzí, že příběh skončil dříve, než se děj pohnul k oslavám Russ, o kterých se tam tak často mluvilo, a že nebyly více rozvinuté osudy některých dalších postav (Vilde, Christoffer, Magnus, Chris... tolik postav s takovým potenciálem!). Nejslabší mi přišla asi čtvrtá série (až na famózní poslední díl) - ale to bude spíše tím, že mi postava Sany nepřijde tak zajímavá jako většina ostatních. Vrcholem pro mě naopak asi byl závěr devátého dílu třetí série a Isakův běh nočním Oslem za Evenem. Naprosto skvělý seriál.

plakát

Hledání (2016) (TV film) 

Mám k tomuto filmovému uzavření celého seriálu jedinou, ale zato velkou výtku. Když máte v obsazení Jonathana Groffa a schyluje se ke scéně, kdy má jeho postava zpívat karaoke, tak tu scénu zkrátka NEPŘESKOČÍTE. Takové věci by se měly trestat!

plakát

Cizinka (2014) (seriál) 

Nenechte se pomýlit tím, jak to tu někteří označují za čistokrevnou červenou knihovnu. Závěr první série byl tak drsný, že jsem se místy ani nemohla dívat a opravdu bych to znovu vidět nechtěla.

plakát

Lana Del Rey - High By the Beach (2015) (hudební videoklip) 

The truth is I never bought into your bullshit, when you would pay tribute to me cause I know that all I wanted to do was get high by the beach. Lana chce prostě jen dělat hudbu a užívat si svůj život. Tenhle postoj se mi na ní moc líbí a tenhle klip ho v dokonalé formě vyjadřuje. Jen škoda, že někteří lidé nedokáží vnímat hlubší význam, skrývající se za tím očividným, asi proto je tu zatím tak nízké hodnocení. Ale pro tyto jedince je takové hudby stejně škoda. Jinak hudebně rovněž skvělé, takový malý návrat ke stylu alba Born to Die. Prostě dokonalé.

plakát

Famílie (2010) (seriál) 

Po celé čtyři série (které jsem zatím viděla) si seriál pořád drží vysokou kvalitu, což jsem upřímně řečeno nečekala. Moc příjemné překvapení. EDIT: Právě jsem dokoukala finálový díl a musím říct, že seriál neztratil dech až do poslední minuty. A konec samotný se mi taky velmi líbil, až mě opravdu mrzí, že je to byla opravdu poslední epizoda. Zasloužených pět hvězdiček.

plakát

Ledové království (2013) 

Moc hezká pohádka, jen bych vypustila ten zpěv, trochu mě tam rušil.

plakát

Lana Del Rey: Ride (2012) (hudební videoklip) 

I am fucking crazy. But I am free.

plakát

Prvních 100 (2014) (seriál) 

U The 100 je třeba překousnout kvalitativně průměrnou první sérii, protože ta druhá za to opravdu stojí. Z toho, co v první sérii kolísalo mezi dystopickým seriálem pro young adult publikum (tudíž si připočtěte nevyhnutelný milostný trojúhelník) a sci-fi, se ve druhé sérii stala bezkonkurenční sci-fi podívaná s komplexními, výborně se rozvíjejícími postavami, která se nebojí řešit složitá morální dilemata ani nechat kladné postavy dělat opravdu špatné věci. Dalším plus je přesunutí romantické stránky do pozadí, což seriálu rovněž prospělo. Zpracování je taky výborné, na každý díl jsem čekala jen velmi netrpělivě. Pro mě opravdové překvapení. Teď už nezbývá jen doufat, že kvalita neklesne ani ve třetí sérii, protože by to byla velká škoda.

plakát

Kdo přežije - Cagayan (2014) (série) 

Před posledním dílem si už dovolím hodnotit. Ať už to dopadne jakkoliv, Cagayan je bezpochyby nejlepší řada za několik let. Výsledek téměř každého dílu byl díky paranoie a labilitě některých účastníků překvapením a konečně se přihlásili taky lidé, co se tuhle hru nebojí hrát. Jen tak dál, Survivor má očividně pořád co nabídnout. UPDATE: po posledním dílu: můj favorit Spencer sice nezvítězil, ale vzhledem k tomu, jak měl Tony celou sérii víceméně pod palcem, je to vítězství zasloužené. Hlavně že to nebyla ta šílená Kass.