Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Deníček (1)

Jak jsem budoval své vlastní zahradní kino

Miluji přírodu, pobyt na čerstvém vzduchu, teplé letní večery a současně filmy. Tak proč to všechno nespojit. Když jsem byl mladší, tak jsem se občas díval na filmy na zahradě na notebooku- stačilo si vzít zahradní lehátko, stůl na postavení notebooku, stáhnout dobrý film a nalít si skleničku dobrého vína. O prima večer bylo postaráno. Už v tu dobu jsem si říkal, že bych jednou tuto zábavu rád posunul na vyšší úroveň, koupit projektor, plátno a zařídil si takové improvizované zahradní kino. 

Nákup projektoru a projekčního plátna

Minulý rok jsme konečně dostavěli náš vysněný domek a přestěhovali se. Zahrada je ještě v progresu, ale už se dá na ní trávit volný čas a odpočívat, takže jedna z prvních věcí, na které jsem se musel vrhnout bylo právě mé soukromé zahradní kino. Projel jsem nabídku projektorů a nakonec jsem se plácnul přes kapsu trochu víc, než jsem předpokládal a pořídil jsem projektor od mé oblíbené značky Xiaomi- pořídil jsem ho nakonec na oficiální eshopu xiaomicesko.cz a hodně tomu dopomohl fakt, že měli zrovna akční slevy ve výši 30% na skoro celý sortiment, takže nešlo odolat- projektor jsem tudíž nakonec koupil za cenu těsně pod 14 000,-Kč. Stejně tak jsem před pár roky koupil elektrokoloběžku, takže pokud máte nějaký produkt od Xiaomi vyhlédnutý a nemusíte ho nutně kupovat hned, doporučuji počkat na akci- bývá minimálně 2x ročně. První zkoušky projektoru proběhly projekčním plátnem ve stylu starého prostěradla- obraz byl i tak poměrně uspokojivý, ale já jsem chtěl něco víc, takže jsem nakonec z i-market.cz objednal za cca 2000,-Kč rolovací projekční plátno se stojanem. Na první pohled bylo znát, že bude obraz mnohem kvalitnější, což se mi také potvrdilo. 

Jak jsem s mým zahradním kinem spokojený

Musím říct, že velmi. A každému fanouškovi kinematografie, který má vlastní venkovní prostor něco takového jednoznačně doporučuji. Při nijak velké investici (projektory se dají pořídit i výrazně levněji) člověk získá neskutečně fajn místo, na které si může užívat neskutečně fajn chvíle s partnerem, nebo celou rodinou. Mám ještě hodně co vylepšovat- chci koupit velkou zahradní pohovku ve stylu postele, na kterou si budeme moct k filmu lehnout a navíc postavit pergolu, na kterou bude uchycené nové- větší plátno. Nicméně i v momentálním stavu si naše kino opravdu moc užíváme.

Jak jsem budoval své vlastní zahradní kino