Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Darkman (1990) 

Akční scény chabé , scény s návalem vzteku - čili tzv.superschopností nevyužity , zápletka nevýrazná. Na druhou stranu , násilné scény mi vehnaly usměv na tváři ( film je od 18 ) jak jsem si vzpomněl na evil dead a musím uznat , že jsem se vůbec docela dobře bavil (snad to byl úmysl tvůrce) .

plakát

Street Kings (2008) 

Nečekaně působivá a napínavá krimi s vydařenými a uvěřitelnými postavami. Hlavní hrdina zase jednou není černobílý - jednorozměrný klaďas , ale opravdu "má své mouchy" , stejně jako ostatní . O zápletky s problematikou policejní korupce sice není nouze , ale v té neutuchající záplavě od sebe nerozeznatelných kriminálních seriálů , i tato působí jako první úleva po sedmém pivu .

plakát

Krvavý trůn (1957) 

Po filmu Nebe a Peklo , jsem asi nezvolil ten správný titul od tohoto reřiséra a to jak žánrově tak chronologicky , tudíž jsem si to moc neužil. Musím však uznat , že herní předloha se s východní kultůrou nijak nepere a vše pěkně zapadlo , ba dokonce jsem teď tak naočkován , že až někdy budu tázán ohledně znalostí her p.Shakespeara , budu citovat právě Kurosawův snímek , takže jsem si přeci jen něco odnesl.

plakát

Nebe a peklo (1963) 

To nejlepší co jsem od Kurosawy zatím viděl , napínavý děj až do konce , díky vyšperkovyným policejním praktikám a všem ostatním scénám kde figurují pánové Gondo/Toshirô Mifune nebo inspektor Tokura/Tatsuya Nakadai je film téměř bez slabých míst, postrádající Kurosawowu obvyklou ,,vypravěčskou pozdrženlivost" .

plakát

3:10 Vlak do Yumy (2007) 

Trošičku něco více než jen obyčejný western a to především díky hercům , postavy Wadea a Evanse rozhodně mají co říct , hlavně Bale - Evans je hodně opravdový s opravdovými problémy s kterými si bohužel neví rady , Crowe- Wade je zase naprosto bezproblémový a nad věcí , ale v duchu tak trochu závidí tomu druhému. Konec filmu mě opravdu mile překvapil holt správnýho chlapa dělají správná rozhodnutí a tihle dva jsou toho důstojným příkladem . Už se těším na jejich další sploupráci v Nottinghamu.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Bez Batmana to nejde, bylo nám to podáno tím nejelegantnějším způsobem , kterému musel podlehnout a uvěřit snad každý. Věděl to Gordon , Harvey a vlastně i Joker . Nakonec to pochopil i sám Batman. Můžete mu nadávat , kritizovat to či ono , on to unese, protože to není hrdina ( od toho tu jsou jiní ) , je to Temný Rytíř. Bude nesmírně zajímavé sledovat jak si Nolanové poradí s takhle vysoko nastavenou laťkou . Přidají více komiksových prvků , nebo zůstanou spíše u krimi. thrileru ( možná spíše krimi. dramatu ) ? A co protivníci ? Dokáže někdo způsobit tak děsivý chaos jako Joker ?Každopádně se doufejme objeví Batmanova jeskyňě a herecký a tvůrčí tým zůstane na chlup stejný , protože na tom se snad nedá nic zlepšit.