Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (286)

plakát

Kamarád taky rád (2011) 

Hledat originalitu je celkem zbytečné. Snímek plný klišé a falešné romantiky, ale taky plný Justina Timberlaka (který se mi vážně, ale vážně zamlouval nejen jako chlap, ale i jako herec), vtipných rozhovorů (Proč nikdy nenatočí film, který se odehrává po závěrečném polibku? - Ale natočili, říká se mu porno.) a pohody.

plakát

Šmoulové (2011) 

Vzhledem k masivní reklamní kampani a záplavě modrých postaviček všude, kde se dá, jsem čekala něco trochu lepšího. Na druhou stranu, mohlo to být i horší, v průběhu jsem se smála, a když pominu mé tendence usnout hned na začátku, vlastně mě to i bavilo.

plakát

Terapie - Série 1 (2011) (série) 

Po pár dílech se sice špatně hodnotí, ale pokud do hodnocení započítám to, jak mile jsem byla překvapená záživným českým seriálem s Karlem Rodenem v hlavní roli, jsem vážně spokojená :-)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Asi ve mně ještě zůstala dětská dušička, protože jsem z Alenky odcházela naprosto nadšená. Sympatické spojení fantazie Lewise Carolla a působivého zpracování Tima Burtona. Kouzelné efekty, sympatický posun známého děje, Johnny Depp je skvělý vždy a Helena Bonham Carter zrovna tak a hudba, která děj skvěle doplňovala, mě vrátila o deset let zpátky . Snad jen mě štvalo, že mi hlavní hrdinka neustále připomínala Gwyneth Paltrow :) Co se 3D efektů týče, viděla jsem to dvou i trojrozměrné a v obou verzích to je hezké, jen při 2D jsem se víc soustředila na hudbu a různé drobné deaily, které 3D trocho zastínilo...Český dabing raději nekomentovat.

plakát

Černá labuť (2010) 

Po skončení jsem ještě dlouho zírala na titulky a udiveně čekala, jestli mě překvapí něco dalšího. Natalie Portman ukázala co všechno se v ní skrývá a Clint Mansell opět zkomponoval nádherné melodie. Nejprve jsem nevěděla, co od tohoto filmu čekat, nejprve mě mile překvapil, ale časem dojmy rychle vyprchávaly

plakát

České nebe: Cimrmanův dramatický kšaft (2010) (divadelní záznam) 

Jediná hra, kterou jsem viděla naživo...a jsem ráda. Je skvělá, možná ne tak dobrá jako Záskok nebo Dlouhý, Široký a Krátkozraký, ale rozhodně Divadlu Járy Cimrmana nekazí pověst...což ostatně ani nejde.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Tuctoý děj, tuctové akční scény, typické zázraky amerických akčních filmů (pořád něco vybuchuje, všichni kolem umírají, jen hlavní hrdinové, a to jak záporvní, tak kladní, jsou celí, apod.)...ale přesto se mi to líbilo. A nejen díky Jasonovi Stathamovi, pro něhož mám už od Kurýra slabost, ale dokonce sympatiím přispěli i ostatní herci, včetne režiéra samého, který mi nikdy k srdci nepřirostl. Navíc ten film měl skvělou atmosféru...a při titulkách jsem se musela smát: všichni herci měli totiž jednoho dubléra, jen Jet Li měl tři :D

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Na úvod musím uvést, že toto nehodnotím jako samostatný film, ale jako předehru k samotnému pořádnému filmu. A ta mě, čtenářku a dalo by se říci fanynku, neskutečně bavila. Snad poprvé dostali tvůrci prostor, aby se drželi knižní předlohy a myslím, že toho využili skvěle. O spádu se sice moc mluvit nedá, nekteré scény jsou přetažené...ale je to přostě "part one". Pokud se budou tvůrci držet ve stejném duchu, bude Potterovská série zkončena důstojně :-)

plakát

Iron Man 2 (2010) 

"To už přece není ono, když všichni ví, kdo je superhrdina..." Podobné myšlenky se mi hodiny hlavou v úvodu filmu. Naštěstí měl Robert Downey jr. stále co skrývat a Mickey Rourke se ukázal jako skvělý záporný hrdina. Některé postavy mi tam přišly vyloženě navíc (buď aby se měli i pánové na co dívat nebo aby bylo v titulcích o jedno slavné jméno víc), ale jako celek působil Iron Man 2 koukatelně, ač nepřinášel nic nového.

plakát

Kick-Ass (2010) 

:D V tomto okamžiku (asi půl minuty po vypnutí přehrávače) mám pocit, že větší blbost jsem v životě neviděla...blbost, která mně donutila k upřímnému smíchu, a zároveň jsem v některých chvílích trnula napětím. Poutavý nápad, parádní režie, skvělé herecké obsazení (Aaron Johnson je talentovaný fešák, Chloe Moretz má neuvěřitelný potenciál a pod maskou Big Daddyho se nemohl skrývat nikdo nepravděpodobnější, než Nicolas Cage), hudební podklad mně v některých okamžicích rozesmával témeř k slzám...zpočátku jsem si myslela, že to je parodie, ale nakonec z toho vypadla skvělá komixovka :)