Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (525)

plakát

Bling Ring: Jako VIPky (2013) 

Slaboduché, prázdné, k uzívání nudné. Pokud byla bezobsažná forma vyprávění zvolena úmyslně proto, aby divákovi polopaticky naznačila, že hodnoty dnešní (nejen) zbohatlické generace jsou smutně povrchní a veškeré její sny se upírají k materiálnu, pak nezbývá než tvůrcům pogratulovat. Problém vidím v tom, že i poměrně rozumných 90 minut se mi podařilo zdárně dokončit až na třetí pokus, a to s velkým sebezapřením. Možná měl být film raději koncipovaný jako instruktážní video pro střední školy v LA.

plakát

Blok 99 (2017) 

1/10 (SPOILERY) Potratu chtivý Korejec, který teatrálně vzdychá, že nebude mít příležitost usekávat končetiny plodu v břiše těhotné ženy, a drogový dealer obdivně vytleskávající akci s automatickou zbraní výše zmíněné těhotné, jsou samy o sobě scény, za které by si to zasloužilo odpad. Příšerná hovadina s topornými hereckými výkony, zpomalenou akcí a směšně brutálním lámáním a drcením zjevně (protože v detailu) gumových panáků.

plakát

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (2004) 

5/10 Kdyby nebylo prvního dílu, upadla by tahle verze „buclaté“ Bridget (která tady vypadá spíš napuchle) do zapomnění po boku většiny romantické produkce. Všechny povahové rysy jednotlivých postav se posunuly víc do extrému - Bridget je po celou stopáž žárlivá, vztahovačná a dělá jedno faux pas za druhým, ale bez šarmu, kterým oplývala v jedničce, Mark je nafrněnější a odtažitější, kamarádky Bridget, její rodiče a vůbec všechny vedlejší postavy ztratily jiskru a jsou z nich jen šablony sloužící posunu v ději. Z podprůměru film vytahuje vlastně jen několik pamětihodných scén, které se převážně odehrávají až v momentě, kdy se na scénu vrátí Daniel a s ním i trocha zábavy. Ztráta času a plýtvání Colinem.

plakát

Brimstone (2016) odpad!

Nepříjemný náhled do budoucnosti filmu? (Letos následuje veganská agitka o kouzelných prasatech, takže asi jo.) Takhle si představuju "western" pod kormidlem feminazis - nepřekvapivě naprosto naho*no.

plakát

Broadchurch (2013) (seriál) 

Slabší odvar The Killing. Pramálo uvěřitelné herecké výkony - zatímco z amerického remaku dýchá syrová, severská atmosféra, britský pokus o detektivku s vraždou dítěte je plný přehrávajících postav a zoufale trpí omezeným počtem epizod. Největší přešlap vedle je tak minimum prostoru věnované truchlícím příbuzným - divák si k nim nemá šanci vytvořit jakékoli pouto a vcítit se do nich, takže pak každé gesto působí zkratkovitě a poněkud "televizně". Zklamání.