Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (478)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Střetávání DOBRA v podobě osudem těžce zkoušeného faráře Ivana(v dětství zneužíván otcem, narodil se mu postižený syn, manželka proto spáchala sebevraždu, on sám je vážně nemocen) a ZLA, které zosobňuje neonacistický přívrženec Adam, jenž přijíždí na Ivanovu faru, aby se polepšil, objevil v sobě dobro, upekl jablečný koláč...a uvěřil...Chtěla bych v sobě taky jednou najít tolik dobra a lásky jako měl Ivan, já - věčně pochybující a nevěřící...Tomáš...

plakát

Addis a Daniel: uloupené dětství (2010) 

Průměrný dokument, jenž vznikl ve spolupráci s nadací Člověk v tísni. Určitě ale nepopírám, že je důležité na podobné nešvary upozorňovat. Jen mám výhrady k formální stránce podobných dokumentů. Taky mi vadí až příliš okatá snaha vzbudit v divákovi lítost nad osudy hrdinů - obětí.

plakát

Agentky D.E.B.S. (2004) 

Bála jsem se vložit vypůjčené DVD s filmem do přehravače po důkladném prostudování zdejších ohlasů. Více než měsíc jsem v sobě hledala odvahu a musím přiznat, že vzhledem k vhodnému načasování (má potřeba odreagovat se u nějaké roztomilé blbůstky byla akutní) jsem se u této fantasmagorické parodie vcelku dobře bavila. Tak neuvěřitelně pitomé, že jsem nakonec měla chuť dát filmu i více než pouhé dvě hvězdy.

plakát

Ahoj Babu (2006) (studentský film) 

Na dokumentu natočeném v prostředí psychiatrické léčebny mě zaujala především otevřenost a upřímnost hlavního protagonisty Pavla, který po špatných zkušenostech nejen z dětství raději utíká od lidské společnosti do svého světa. Je uzavřen sám v sobě, obklopen neživými společníky - panenkami, o něž se stará s pečlivostí až dojemnou. Součástí dokumentu je i materiál natočený samotným Pavlem, jemuž je kamera půjčena k užívání v rámci očistné terapie. "Koho to zajímá? Kdo se na to bude dívat? " - pochybuje v úvodu Pavel. Nemá proč. Myslím, že natáčení mělo smysl a splnilo přinejmenším svůj terapeutický účel.

plakát

Aimee a Jaguár (1999) 

Příběh velké lásky mezi Lilly a Felice jsem znala již dříve z knižní podoby. Ta filmová překvapivě nezaostává. Znovu mě tohle tragické drama inspirované skutečnou událostí zcela pohltilo a trochu i dojalo. - Od prvních tónů mě zaujala taky hudba, kterou složil Jan A. Kaczmarek (např. Karamazovi).

plakát

Akvabely (2007) 

Zlinfest 2008: Příjemné pohlazení po duši. Zajímavý námět, výborná kamera, jemný nevtíravý humor a velice dobré herecké výkony všech tří hlavních představitelek.

plakát

Amarcord (1973) 

Vzpomínková kniha Antonína Bajaji Na krásné modré Dřevnici, některými kritiky přezdívaná "zlínský Amarcord", mě přiměla ke zhlédnutí Amarcordu pravého, italského. Sám Bajaja v knize několikrát odkazuje na slavný Felliniho film. Kniha mě zaujala. K filmu jsem proto zasedla s velkým očekáváním. Nu a místo nadšení jsem se dočkala pouze hlubokého zklamání. Roztříštěná podívaná, kterou jsem chtěla už po půl hodině vypnout. Nakonec jsem film s velkým sebezapřením dokoukala, ale rozhodně na něj nebudu vzpomínat v dobrém.

plakát

Amatieris (2008) 

Zlínfest 2009: Jeden se občas diví na jaké neuvěřitelné slátaniny jsou producenti schopní a ochotní shánět peníze a co všechno je možné v dnešní době natočit. Tisíckrát omletý příběh (mladická láska - samozřejmě to neklapne), obchod s drogami, hledání svého místa na slunci ve světě prohnilém a zkorumpovaném). Drama, romance, kriminálka, akční film. Všechno a zároveň nic. Slabé. Opravdu amatérští Amatéři...