Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (479)

plakát

Příběhy z kaštanových lesů (2019) 

Nezaujalo. Bohužel.  A zjišťuji, že jsem si mohla za minutu přečíst výše uvedený obsah o čtyřech řádcích a ušetřit si tak cenných 80 minut času, které mi zabrala marná snaha o ponoření se do  příběhů tří hlavních hrdinů (tesaře, jeho umírající ženy a mladé prodavačky kaštanů).

plakát

Tori a Lokita (2022) 

Uprchlické téma je již vyčerpané a minimálně stokrát proprané jinde. Bohužel toto je podle mě od Dardennů zcela zbytečně natočený film.

plakát

Ikony (2020) (seriál) 

Zhlédnuté díly: Dušan Kuzma - Památník SNP (Banská Bystrica) 4*, Martin Kusý a Pavol Paňák - Slovenské národní divadlo (Bratislava) 4*, Vladimír Dedeček - Vysoká škola zemědělská (Nitra), ČEZ Aréna (Ostrava - Vítkovice), Slovenská národní galerie (Bratislava) 5*, Marián Marcinka - Základní škola (Prievoz - Bratislava), dále školní budovy, nábytek ve školách - katalogy , spolupráce se ženou Milicou Marcinkovou 4*

plakát

Ztracená panenka (1959) 

To si tak jedno letní odpoledne sedíme s dědou na zahrádce u baťovského půldomku a já mu vyprávím zážitky z víkendové architektonické procházky po Otrokovicích...A zmiňuju skomírající Hotel Společenský dům...V tom děda nečekaně vyloví z paměti vzpomínku na rok 1959 a že v tehdy prestižním Společenském domě byli s babičkou na obědě. Při příležitosti natáčení filmu. Babička se prej jako členka komparzu prošla s taťkou v kočárku po ulici. Děda si hned vzpomněl aj na název filmu...Na Ztracenou panenku...Šla jsem tedy pátrat. A zjistila jsem, že film opravdu existuje, a že v jedné kratičké scéně opravdu proběhnou dvě ženy s kočárky...:-) - Tolik tedy k motivaci ke zhlédnutí...Samotný příběh jinak není ničím výjimečný. Kombinace hraného a loutkového filmu v podání Hermíny Týrlové a Josefa Pinkavy. Hudba od Zdeňka Lišky. Taková gottwaldovká klasika.

plakát

Hospodaření s elektřinou (1950) 

Aha! Tak tahle parádní agitka mi dává odpověď na otázku po původu vzniku noční práce v Čechách... - Dělníky nahnat do fabrik v noci. A ušetříme za elektřinu (noční proud je levnější) a spotřeba proudu bude celý den rovnoměrná. Tož paráda :-)

plakát

Velký průvodce spánkem (2021) (seriál) 

Wtf? Viděla jsem zatím dva díly a na první dobrou mě zarazilo, že z patnácti minut druhého dílu by se nový obsah dal osekat tak na minut sedm, zbytek byl stejný jako v prvním díle (meditace před spaním) + tři minuty závěrečné titulky...To se to Netflixu točí "velké" seriály, panečku!

plakát

Variácie kľudu (1966) 

Atmosféra nechybí, obsahově však zcela vyprázdněné..

plakát

Český žurnál - Češi jsou výborní houbaři (2020) (epizoda) 

Příliš mi nesedla forma. Obsahově též devastující. A tak se aspoň těším, až si v budoucnu na zahrádce místo rajčat vypěstuju fíky, datle, ananas, kiwi a papáju...

plakát

Stavební jáma (2020) 

Mazec. Na začátku jsem si trošku popletla žánry. První pětiminutovka mě totiž nalákala slibnou porcí zábavy v podobě neuvěřitelně absurdní komedie. Stavební jámy hloubené napříč celým Ruskem pobavily. Říkám si: "Fajn, to se zasměju. Přesně tohle teď potřebuju." Čím déle mi ale probíhal sestřih videí z youtube před očima, tím větší zmar se mě zmocňoval. Fakt buďme rádi za to, kde žijeme.