Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 72 před Kristem nemělo Římské impérium přemožitele. Jeho moc se táhla široko daleko. Každá dobytá země znamenala přísun nových otroků do područí římských pánů. Spartakus, otrok, jemuž před očima zavraždili otce, měl odvahu se vzepřít mocným římským generálům i politikům a stal se vůdcem mohutného povstání otroků. Jeho boj za svobodu, jenž ohrozil celé Římské impérium, měl hluboký dopad na mnoho budoucích generací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Olík 

všechny recenze uživatele

Měli jsme tu Andy Whitfielda. Měli jsme tu Kirka Douglase nebo Russella Crowea. Je potřeba se také věnovat i charitě a tak na kolbiště, jenž znamenají nesmrtelnou slávu nebo smrt, vstupuje Spartakus pro chudé Goran Višnjić. Tenhle "svalovec" je stručně řečeno televizní.....kdyby šlo celovečerní film, řeklo by se béčkový nebo (sorry Wayne Gretzky) kanadský. Když tam společně s Crixem a dalšími sedí v těch jejich předchůdcích tílek a dumají co dál, vypadá to spíš jako saunovaní v druhořadém golfovém klubu. Chybí tahoun, chybí prostředky, chybí kvalita. Ale pořád to je Spartakus. Je tam ten příběh, ty emoce, ta krev v písku.... jenom to celé má tvar hračky z kinder vajíčka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Predloha Kubrickovská, štýl ale televízny a vidieť to a cítiť, hoci to stálo 12 miliónov a hoci Spartakus bol oprávnene spotený, takže cítiť sme niečo museli. Ale človek sa napriek trom hodinám nenudí, naozaj tie rímske príbehy fičia rýchlo, tu niekto zomrie, tu niekto sa ožerie, proste svetová ríša, ako sa patrí. Goran Visnjić nemá úroveň Kirka Douglasa, ale má tu svoju a to stačí. Historické chyby si nevšimne skoro nikto, pretože keď ohlásia Pompeia a Crassa za konzulov impéria, nikoho ani nenapadne, že o impérium ešte nešlo - ešte bola republika. Inak ale zaujať diváka šlo aj bez toho, aby sa museli vylievať potoky krvi, ako sme tomu boli svedkom v známom seriáli. ()

Reklama

Driscoll 

všechny recenze uživatele

Televizní Spartakus není úplně špatný film... Ale... Pominu-li casting (mohl být mnohem lepší, což je však subjektivní záležitost) , některé za vlasy přitažené historické "fabule" a různé další historické nepřesnosti (ach, ty zbroje, opět ty zbroje), jsou největší slabinou filmu neuvěřitelné a papírově znějící (a zvláště ke konci zoufale patetické) dialogy. Některé postavy (Spartakus) se chovají jako uvedomělí humanisté jednadvacátého století a působí tak neuvěřitelně "papírově". Většina postav je navíc vykreslena dost černobíle, což je výrazný mínus. Jak jsem již napsal na začátku, Spartakus není úplně špatný film a přes všechno, co na mě působilo rušivě, bych byl možná i ochoten dát hodnocení vyšší. Jenže ve srovnání s "Římem", který se podobným neduhům vyvaroval, působí Saptakus přeci jen dost lacině a odflákle, proto: 40%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další verze (tentokrát TV) Spartaka - legendárního vůdce otroků. Celkem se to povedlo a ani bych neřekl, že to bylo cítit nedostatkem financí i když samozřejmě na svůj velký vzor to nemá. Jen ta družka Spartaka... Ta byla tak emancipovaná až mně to vytáčelo... Holt další , moderní verze... Solidní průměr. * * * ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Díly soui podle mě zcela nevyrovnané. U prvního jsem se bavil a u druhého sem se nudil. Hlavní hrdina je jako model z nějaké modní přehlídky, ale hraje celkem obstojně. krví se na Spartakovi šetřilo, což je škoda, protože při takovýhle řežích by si lidi aspoň kapku zasloužili. Nemluvě o tom, že krev netekla skoro ani z bodné rány mečem do ukřižovaného otroka... Dávám spíš slabší 3.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Film sa nakrúcal v Bulharsku. (curunir)
  • Táto verzia je nakrútená presne podľa tej istej predlohy ako slávny Kubrickov Spartakus z roku 1960, ale obsahovo chce byť knihe bližšie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama