Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá herečka Lucie (Jana Bernášková) se po mateřské dovolené snaží vrátit do práce, ale setkává se s klasickými starostmi svobodných matek a současně se zamotává do bláznivých situací při hledání nové lásky. Hlavní hrdinku na její nelehké životní cestě doprovázejí její extrovertní potrhlé kamarádky (Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Pavla Dostálová) a její zhmotnělý vnitřní hlas Šedivka (Ivana Chýlková), se kterou má velmi komplikovaný vztah. Kolik mužů a žen musíme v životě přežít, než potkáme toho pravého? (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč by zrovna toto (viz šílené a naprosto nespravedlivé hodnocení zde  na ČSFD) mělo být horší než desítky jiných českých současných rádoby komedií. Je to čistý, lehce stravitelný průměr. Jana Bernášková si to poctivě odžila, napsala a zahrála. A jak jsem se - díky četným mediálním výstupům, dovtípila, jedná se v podstatě o autobiografii a vlastní život připadá neobyčejný kdekomu. Ale vidět se to dá a pár ftipných situací se tam našlo. A na závěr poučení - herečky, které mají doma režiséra, nebo alespoň scénáristu, jsou na tom líp, než ty, které ho nemají. Děkuji za pozornost. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pochopil jsem z toho, že i živou Bárbínu jde sbalit a přefiknout ještě ten večer za předpokladu, že je zrovna free a má čas. To je dobrý vědět. Bez ohledu na to, že vám bude vykládat, že na ni musíte pomalu- do pěti minut může mít nohy do praku. Ale co se divím- vždyť byla imrvere vožralá. Naopak jsem nepochopil, proč je druhé já schizofrenní Bárbíny o 20 let starší, než ona sama..? Další moje myšlenky se pak zabývaly tím, jaké to asi musí být, režírovat vlastní nahou manželku při sexuálních scénách s jinými muži..? Podle mě to pocitově nebude nic moc, ale složenky jsou krávy nenasytný, chápu. A nakonec jsem si pokládal otázku, jestli to na mě působilo romanticky (ani co by se za nehet), a jestli mi to přišlo vtipný (malilinkato). Celkově mi to pak vychází na 30 procent, což jsou u mě 2 pohaslý, sotva postřehnutelný hvězdy. ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Film absolutně o ničem. Nemá co říct, nemá zajímavý příběh ani postavy, je plný klišé a mimořádně stupidního humoru. Sem a tam mi trochu vtipný přišel, ale opravdu jen málokdy. Herecké výkony byly většinou tragické, jenom asi dva mi přišly aspoň decentní. Prezentace nebyla špatná, ale úplně výrazná taky nebyla. A hudba byla hrozně kýčovitá. 2/10 ()

krauset 

všechny recenze uživatele

Rudolf Merkner adaptuje stejnojmenný román své manželky Jany Bernáškové, představitelky titulní role Lucie.  Naneštěstí se nejedná o knihu jedinou, autorka se postarala o dvě pokračování s názvem Coura a Koloušek. Doufejme, že nedojde na nejhorší. Hrdinka Lucie je čtyřicetiletá herečka krátce po mateřské, během níž ji její partner a otec dítěte podvádělt. Nyní si našla malý byt, kde bydlí se svou dcerou, a obráží castingy na cokoliv, kde by mohla hrát. A přestože byla v minulosti nominovaná na Cenu Thálie, je to spíše patálie, která je jí vlastní.  Bernášková velmi přehrává, a to nejen v reklamě na kondomy, kde musí předstírat orgasmus. Zdaleka však není jediná - herci se pitvoří a hrají, jako kdyby jediné scény, které jim bylo umožněné opakovat, bylyjsou ty, v nichž jejich postavy samy stojí před kamerou. V tomto filmu nikdo nešeptá, ani nekřičí. Všichni hovoří jakousi hlasitou nemodulovanou deklamací.  K progresivnímu má snímek pochopitelně daleko, i když není nijak prudérní. Lucie se ani na moment nezamyslí nad konceptem etické nemonogamie, že ne každý, kdo s ní spí, přestože má partnerku, ji musí nutně podvádět. Velmi zajímavá je pak finální volba partnera. Lucie vyznává monogamii a ani na moment nepochybuje, že jsou pro ni nevěra či paralelní vztahy nemyslitelné. Přesto jí zasnoubený muž, který svůj vztah podivně ukončí, konvenuje. Zde by šlo tematizovat, jak etické standardy kolísají, když člověkem zmítají hormony. Vlastně by to mohlo být poměrně svěží: pokud jde o mé štěstí, mohu přebrat partnera někomu jinému. Co je mi do cizího vztahu. V tomto případě to však vyznívá nahodile, nemotivovaně. Jako v tolika jiných českých romantických komediích, i ve snímku Jak přežít svého muže působí vztahy bezútěšně, materialisticky a způsobují vyhoření. Poslechněte horoskop z úvodu filmu, který je jakoby výzva pro všechny diváky: Zůstaňte raději doma. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to trapný, nevtipný, špatně zahraný. Spousta postav je plevelných, jen postávající stafáž, která nemá žádnou roli, než rámovat hlavní hrdinku. Ta se rozhoduje hloupě, nelogicky a její zdůrazňované mateřství je dáváno na odiv zejména tím, že dcerku dává na hlídání matce, případně se dcerka vůbec nevyskytuje. Zápletka je nesmyslná (kočka/kočka?) a celkově z toho má divák pocit upachtěné zbytečnosti. Na druhou stranu, nijak se to nevymyká obvyklé české kinotvorbě pro masového diváka, a aspoň to nebylo nechutné nebo přehnaně vulgární …. a počkat! Ty postelové scény! Mozek mi je úplně vytěsnil a snažila jsem se na ně nedívat. Nejenom, že byly zbytečně natáhlé, ale hlavně v nich nebyla špetka erotičnosti.  SHRNUTÍ: Xtý český pokus o romkom a xté selhání. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama