foto

Jana Bernášková

  • nar. 21.2.1981 (36 let)
    Krnov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v roce 1981 v Krnově. V mládí se věnovala horolezectví, záchranářství, sborovému zpěvu a také chodila do školního dramatického kroužku, který ji velmi bavil. Po dokončení střední školy se přihlásila na Janáčkovu konzervatoř v Ostravě.

Byla hned přijata. Začala účinkovat v divadlech. Prvním bylo Divadlo Petra Bezruče, pak byla k vidění v ostravském Národním divadle. Zde získala literární stipendium a stálé angažmá. Působila tu 10 let a zahrála zde bezpočet rolí. Z mnoha např. Terinu v Romanci pro křídlovku, Julii v Romeovi a Julii, Irinu ve Třech sestrách aj. Pak odjela do Prahy a začala hostovat v Divadle na Vinohradech, kde hrála v inscenaci Král se baví. Vidět jsme ji mohli také v několika filmech.

Např. DUŠE JAKO KAVIÁR, BESTIÁŘ, JEČMÍNEK, KRÁL OZVĚNY aj. Proslavila ji role kadeřnice Bety v seriálu ULICE. Jejím manželem byl dramatik a režisér David Drábek. Mají spolu dceru Justýnku a ještě také na dálku adoptovali holčičku v Indii, které přispívají na vzdělání. Nyní žije se scénáristou seriálu Vyprávěj Rudolfem Merknerem.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

Filmy

2018 Čertoviny
2016 Dvojníci
Pohádky pro Emu
Strašidla
2015 Správnej dres (TV film)
2013 Bylo deset, bude jedenáct (studentský film)
2011 Hranaři
2007 Bestiář
2004 Balíci (TV film)
Duše jako kaviár
Ráno
2003 O Ječmínkovi (TV film)
1999 Komu zvoní hrana (TV film)
Král ozvěny (TV film)
1998 Cestující bez zavazadel (TV film)

TV seriály

2017 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Rozvod (S02E09)
Mazalové (TV seriál)
Velká pohádková loupež (S02E12)
Čarodějnice s vedlejšími účinky (S02E11)
Strašidelný hrad (S02E10)
další epizody (12)
2015 Poslední vízum (TV seriál)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Rande s poslem (E28)
Konečně otevřeno! (E27)
Spolek (E26)
další epizody (28)
2014 Mazalové (TV seriál)
Děd Vševěd (S01E14)
Třináctá komnata (S01E13)
Kontrola shora (S01E12)
další epizody (14)
2013 Vyprávěj (TV seriál)
Něco končí, jiné začíná (S05E22)
Dobrý skutek (S05E21)
Tsunami (S05E20)
další epizody (15)
2012 Život je ples (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Spartakiáda (S03E21)
Svaťák (S03E19)
Smrt Brežněva (S03E17)
další epizody (5)
2011 Vyprávěj (TV seriál)
Osmdesátiny (S03E13)
Burza (S03E12)
Tábor (S03E11)
další epizody (11)
2010 Cukrárna (TV seriál)
Rakvička (E08)
Vyprávěj (TV seriál)
Charta 77 (S02E15)
Bytové divadlo (S02E11)
Kotva (S02E10)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Manželský kosočtverec (S01E11)
2006 Horákovi (TV seriál)
Náves (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)

Dokumentární

2002 Šumné Karvinsko (TV film)

TV pořady

2016 Ceny Thálie 2015 (TV pořad)
2012 TýTý 2011 (TV pořad)
2011 Máme dítě (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace