Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to zábavnej film, o to nic. Oddychovka. Prostředí, krása. Herci mi taky nevadili a docela mě i přesvědčovali, že svým rolím dávají dost. Ale pravda je, že takovou hovadinu jsem ve válečným filmu neviděl už hodně dlouho. Nad některými úpravami skutečnosti člověk prostě ani nemůže plakat, spíš něco jako histo(e)rickej smích by bylo na místě. Nejvíc mě ale rozesmálo cameo Bon Joviho. Nejvíc mě naštvalo, jak Enigma vyslovuje na konci Eningma. Nejvíc mě dojalo, když Bill Paxton hrdinně obětoval život. Nejvíc mě dorazilo to konečný věnování. Zábava to je, ale člověk trochu obeznámený s dějinamu druhé světové to prostě musí zavrhnout. Nebo člověk, kterýmu se líbí ponorky. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná komedie o tom, jak to za války rozhodně nebylo a nechodilo. Kovaný ponorkář by se zřejmě pomátl smíchy při crazy scénách, ve kterých hrdinové předvádějí, co všechno lze (spíše však nelze) s podmořským plavidlem vyvádět. Méně vtipná už však je snaha Američanů manipulovat s historií. Je dobře známo, že Enigmu nezískali oni, ale jejich britští spojenci a je také dobře známo, že se to neodehrálo za podobně rozverných okolností. Pokud chcete syrové VÁLEČNÉ drama se vším všudy, koukněte na Petersenův majstrštyk Das Boot. Přesto je Mostowův snímek řemeslně výbornou akční záležitostí, která kdyby se nebrala až tak vážně a heroicky, mohla být ještě o chlup lepší. *** + 1/2 za Harvey Keitela! ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s Ponorkou, tak tohle má mnohem větší spád, ale zase mi vadilo, že se tvůrci nedrželi žádné skutečné historické předlohy a ještě více ta neuvěřitelná klika, kterou námořníci měli. SPOILER. Ponorku i torpédoborec zasáhli v momentě, kdy k nim cíl byl čelem, což dvojitá neskutečná náhoda. Nemluvě o tom, že torpédoborec explodoval, jako kdyby ho zasáhli těžkotonážní bombou přímo do muničního skladu. Jednalo se však o zásah torpédem, kdy takovýto výbuch nebyl vůbec pravděpodobný, daleko častější byl při průniku bomby shozené z letadla mnohdy nedostatečně pancéřovanou palubou. S přivřením očí ty čtyři ale dám, protože jinak to byla docela zábavná podívaná. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná ponorková jednohubka, která si jistě získá pozornost každého díky velmi příjemnému tempu. Matthew McConaughey se svým týmem nedostanou skoro ani sekundu na odpočinek. Jakmile odvrátí jedno nebezpečí, tak přichází další. Pořád se válčí. Pořád se něco děje. Není čas na patetické kecy. Přesto film zřejmě nemá potenciál zarýt se nějak hluboko pod kůži a brzy na něj zapomenete. Ponorky byly taky hezké. [78 %] ()

predators 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, že se ta podvodní kocápka může každou chvíli potopit navždy, dělá z U-571 pořádný napínák. I když je časově trochu delší, utekly ty dvě hodiny ani nevím jak. Výbuchy tam, tady, torpéda vysílaná na všechny strany, dokonce i gangsterská přestřelka se tu vešla...no je toho prostě hodně. Herci skvělí a to si zahrál i JBJ... 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Film přiřazuje zásluhy na dekódování nacistického kódu Enigma roku 1941 USA. Ale Američané v té době ani nebyli ve válce a jejich podíl na rozluštění kódu byl prakticky nulový. (Jimmy15)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama