Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 189)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Co říci? Nejsou to čisté 4 hvězdičky, spíše tak 3 a půl. Nůž do Derricksonových zad vráží (jak naznačují komentáře některých kolegů) zejména malý Jaden Smith a pak také částečná drobná nedopracovanost scénáře, zejména co se věrohodnosti postav týče. Jinak to mělo celkem náboj i myšlenku, děj se zbytečně neprotahoval a já se určitě ani chvilku nenudil. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

I dostal se myšlenkově hodnotný film do rukou dnešního Hollywoodu a vznikl remake, který se pokusil jednotlivé dílky skládačky přeházet a jít na to trošku jinak. Ale protože k sobě skvěle pasovaly tak, jak byly, vylezla z toho jen vizuálně honosná mainstreamová fraška, ve které Klaatu bez špetky osobnosti jezdí mezi McDonaldy a lesními chajdami, aby měnil svá zásadní rozhodnutí dle toho, v jaké fázi se právě nachází vztah jeho nové kamarádky a jejího "synka". Derrickson se sice snaží, a hlavně díky němu je první hodina nadmíru fajn (přistání má dokonce atmosféru jak sviň), jenže pak se scénář utrhne ze řetězu a film zamíří do horoucích pekel. Závěr je potom čirá demence, nad kterou budu ještě dlouho kroutit hlavou. 6/10 ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Film studený jak psí čumák. Dokázal bych se ještě přenést přes absolutní dějové vzduchoprázdno a roztahanost zbylé vaty, ale fakt, že z filmu na mě nevykoukla jediná emoce, je trestuhodný. Naprosto bezkrevný a odtažitý přístup snad všech herců, včetně Kathy Batesové (u Keana bych ještě věřil v nějakou snahu) mne vyloženě iritoval. A když se vám před očima rozloží fotbalový stadion a s vámi to ani nehne (a nechci dojímání.. Stačí uznalé pokývání hlavou)... To už je malér. JEDINÁ VÝJIMKA: Klaatův útěk ze zajetí. A to je všechno. Jo.. a občas pozlobí triky. Když mají být dobré, nejsou, když dobré jsou, jsou naprosto zbytečné a ruší. Zelené pozadí při scéně na hřbitově? Why?? Výsledek? Strašné zklamání... S časovým odstupem čím dál větší. P.S.Všimli jste si Willa Smithe? Udělal si výlet do Sydney, kluk jeden ušatá.. :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Originální verze z roku 1951 asi kvičela jako prase, když jí znásilňovali. Tuto látku nelze prostě dneska podat s vážnym ksichtem. Tvůrcům sice došlo, že i když v 50. letech lidi naivně žrali ufo, co vypadá jak létající talíř, tak že dneska už by to neprošlo. Proto tam dali spoustu nudnejch profesorskejch vysvětlovacích keců o tom z čeho se co skládá atd. Místo puncu serióznosti, to ale bylo jen nudný. Neprominutelné je, že se vytratila ta béčkovost. Těšil jsem se, že konečně s pomocí dnešních triků uvidím Gorta jak ničí mrakodrapy svejma megarukama a vono hovno!!!!!!!!!!!!!! Mění se tam na jakýsi robomouchy, který všechno rozežíraj!!! Fuj! Jestli tohle není málo, tak rozhovor s čínskym ufonem, nebo do očí bijící rasová a genderová vyváženost postav vás znechutí dokonale. Aspoň že ten Keanu Reeves a Jennifer Connelly byli dobrý. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Originál jsem (zatím) neviděl, ale určitě si jej někdy seženu, protože tohle se mi líbilo. Takhle, nenudilo mě to, na Jennifer i Reevese se koukalo v pohodě a stopáž byla přesná (ani moc, ani málo). Navíc bych chtěl pochválit skvělé efekty. Nicméně teď přijdou ale… jednak mi tam vadil Jaden, některé scény mi přišly hodně debilní (dva mimozemšťani si dají sraz v McDonaldovi, WTF?) a hlavně ty (vedlejší) postavy podle šablony (nikdo hlavní hrdince nevěří, až když je namále, ji najednou pustí atd...) Takže The Day The Earth Stood Still je výborný film, pokud u něj vypnete mozek a budete se jen kochat. Buď efekty, nebo Jennifer, to záleží na vkusu. Myslím, že si dám ještě jednu projekci, ale až potom, co se podíval na ten originál… do té doby zde nechávám 70 %. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama