Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasickej Big Brother se vsim vsudy, particka hovad ve vile resi kraviny, divaci venku skandujou a pripravujou se na volbu, kdo tenhle vecer pujde ven. Problem je, ze v ten samej okamzik vypukne apokalypsa a vsude zacnou vylejzat nemrtvi. To je zhruba dej prvniho dilu tohohle petidilnyho serialu, kterej by ale stejne dobre moh bejt 140 minutovym filmem. No a uvod slibuje spoustu, myslenka na utok nemrtvejch a particku soutezicich ve vile je totiz skvela. Bohuzel uz od druhyho dilu je patrny, ze tady o nic moc originalniho nepude, proste variace na Usvit mrtvych, s tim, ze se dej neodehrava v obchodaku, ale ve vile. Cely to tak zustalo trochu na puli cesty. Je to predevsim horor, takze se vsude hemzi nemrtvi, chcipa tady jeden za druhym, vsude cakaj litry krve, sem tam se vyuzije naka zbran typu sekery, tyce nebo noze a obcas se tvurci vytasi s perfektnim gore at uz poziranim, litanim strev nebo porcovanim mrtvol. Pak serial taky funguje jako cerna komedie, obcas nejaka postava hodi nakou hlasku, ale hlavne tu je linie s kazdyho naprosto nehorazne urazejicim producentem Patrikem, v podani genialniho Nymana, to je fakt naprosto hyper brutalni postava, kterej behem utoku zombika nema na praci nic lepsiho, nez se jit vysrat do kose a urazet vymastenou soutezici, ktera lampe rika stroj na svetlo. Jenze proste tech komickejch momentu tu neni tolik, aby se clovek nejak furt smal a jako horor to je sice hezky brutalni, ale cloveka to moc nevystrasi. Navic, kdyz se postavy chovaj jak hovada. Aspon, ze konec je sympaticky nehappyendovej a brutalni. Takze ve vysledku ne moc strasidelnej, ale brutalitou nesetrici, pribehove nic noveho neprinasejici a v podstate zbytecne dlouhej horor, kterej si ale ty 4* zaslouzi. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně příjemné překvapení a v celkovém zhodnocení zase jeden z těch zombie snímku, který stojí za to viděti. Je pravdou, že úvod není bůhvíjak zajímavý a skutečnost, že se vše točí kolem té debilní soutěže Big Brother mi šla přímo proti chuti, ale jak už jsem napsal, vyplatí se určitě tu úvodní afektovanou 15cti minutovku přečkat. Největším trhákem je jednoznačně brutalita, která je navíc přímo prošpikována černým anglickým humorem až k prasknutí. Musím se přiznat, že i já sám jsem si několikrát od srdíčka poprskal smíchy monitor, ikdyž se to v tomto žánru přímo obecně nenosí, tady mi to nevadilo. Naopak herecké obesazenstvo už tak excelentní není ani náhodou a spíše by se dalo rozdělit na dvě skupinky a to těch horších až nejhorších. Scénář je onou vilou vlastně hodně limitujicí a při pohledu na nabízenou časovou porci toho to seriálu se můžou objevit i pochybnosti o zaujetí diváka, aby nespadl do stereotypu. Ten se samozřejmě dostaví, ale pouze v minimální výšce poněvadž pomocí střihů je děj vlastně rozesetý na několik malinkých příběhů různých lidí na rozdílných místech Anglie. Na závěr mě možná ještě trochu mrzí, že jsme se vlastně ani nedočkali odpovědi na otázku, odkud se to svinstvo jenom vzalo, ale to je jen malinký detail, který na mém čtyř hvězdičkovém ohodnocení nemá žádnou větší zápornou váhu. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě absolutní nářez! Britové znovu dokazují, že mohou západním horrorům směle konkurovat, možná jsou v lecčem dokonce lepší! Syrovost a beznaděj z něj přímo čiší (to nemluvim o drsnym finále, které si nebere servítky), v takové situaci bych se ocitnout opravdu nechtěl. Kor když jsou zombie takhle nasraný a rychlý. Celou sérii jsem shlédl téměř na jeden zátah, hltal jsem každou minutu, všechny aktéry, hlavně Patrick byl hustej, když sral do kýblu :). Další podobné projekty, prosim! 9/10 ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Život ve vile jako jediná možnost přežití ve světě, kde je člověk člověku chlebem (v tomhle případě spíš krvavou flákotou). Otázkou zůstává, jestli se radši nenechat sežrat, než trávit svoje poslední dny v baráku s nesourodou partou magorů u kterých vás překvapuje i to, že patří ke stejnému živočišnému druhu. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Prečo mi nikto nepovedal, že okrem The Walking Dead existuje aj iný zombie seriál? A hlavne, že je lepší? V prvom rade ide teda (ako všetci písali) o výborný nápad- skombinovať Big Brothera so zombie apokalypsou. V druhom rade potom prichádzajú klasické situácie, typické pre zombie filmy. Niekomu to môže prísť neoriginálne, alebo nudné, podľa mňa to k tomu jednoducho patrí. Potešil ma z času na čas vyskytujúci sa čierny humor, sympatická hlavná hrdinka, nervák producent, atmosféra a zombiecky apetít. Sklamal ma záver, ale keďže nechcem prezrádzať dej, nebudem rozoberať prečo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama