Reklama

Reklama

Téměř kilometr dlouhý nákladní vlak bez posádky, který veze nebezpečný toxický náklad, se řítí krajinou směrem k hustě osídlené oblasti. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají riskantní plán, jak ho zastavit…  Masivní lokomotiva bez obsluhy, které přezdívají Bestie, veze toxický náklad a řítí se zběsile krajinou. Je téměř nemožné ji zastavit, vše, co se jí postaví do cesty, se vypaří. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají neuvěřitelný plán – čekají na Bestii na palubě dalšího vlaku ve snaze ji zastavit a zachránit tak nedaleké město před ničivou katastrofou. V tomto napínavém thrilleru Tonyho Scotta uvidíte držitele Oscara Denzela Washingtona a Chrise Pinea. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 076)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Má to jasný začátek i konec. Zápletka je sice jednoduchá, ale byla perfektně využita. Scény působí reálně a jsem ráda za absenci zbytečně přemachrovaných činů. Chris Pine a Dezel Washington jsou skvělá dvojka. A na to, že se film odehrává jen ve vlaku, jsem se fakt bavila. Největší zásluhu na tom má samozřejmě Tony Scott. 4* ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nestaví, nestaví, vůbec nikde nestaví, kdo se mu postaví, toho zajede... ♫ V paměti sice neutkví, ale po dobu celé stopáže napne tohle Scottovo "hraní si s vláčky" přímo ukázkově. A že se toho dociluje především díky použití 1000 a 1 filmového klišé? Nevadí, stejně není díky tempu vůbec žádný prostor si to uvědomit dříve než při náběhu závěrečných titulků. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Veľmi ľahko sa vzdávaš.“ Nepravdepodobné sa stalo skutočnosťou: muž, ktorý posledné roky trávil nakrúcaním chaotických kravín typu Domino, nechal prehovoriť postavy na úkor akcie, naháňačiek, nadávok, zrážok a explózií! Samozrejme, je tu aj to. Ale snímka drží pokope predovšetkým vďaka pôsobivému vlakovému nápadu (každý, kto párkrát vo vlaku sedel, vie, aké monštrum to je), inteligentnému scenáru (v ktorom vystupujú odborníci a ich logické riešenia mi ako laikovi pripadali v rámci onej šialenej situácie pomerne logické), smutnému (!) ústrednému hudobnému motívu, dobrým dialógom („Máš problém?“ – „Len sa mi nepáči predstava, že makám v materskej škôlke.“ – „Mňa zasa neteší predstava šichty v domove dôchodcov.“) a prekvapivo výbušnému tandemu Washington/Pine. Musím to napísať otvorene a napíšem tom rád: toto sa mi fakt páčilo. Diváci ale môj názor nezdieľali, takže snímka s rozpočtom 100 miliónov ich na celom svete nezarobila ani 17O. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přímočará akční pecka, ze které hlavně v závěru teče adrenalin. I jsem tak nějak podvědomě tušil jak to všechno dopadne, stejně ze mě (a nejen ze mě) sem tam vypadlo vylekané "Ježiši!" nebo "Ty jo." Scott neuvěřitelně pracuje s celovou dynamikou a akci umí jako málokdo, navíc mám radost, že všechny ty vláčky a i okolí bylo pravé. Žádné umělé náhrady před zeleným plátném. O klišovité situace tu sice není nouze, ale Denzel i Chris Pine to ustáli se ctí a dá se to brát jako celkem neškodný návrat ke kořenům. Jinak jeden z nejnapínavějších filmů poslední doby. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Skvěle se využilo potenciálu nebezpečnýho vlaku vezoucího chemikálie alarmující rychlostí. To vše naroubováno na velmi originální příběh o dvou správnejch chlapech v lokomotivě, co vědí všechno, blbcích v kanclu, co neví nic nebo něco ví, ale rozhodnou se úplně dementně, neschopnejch poldech a emočních výlevech v řídících centrech, kde se všichni furt objímaj a potřásaj si rukama. Abych nezapomněla, jeden hrdina má nečekaně rodinnej problém. Naštěstí vizuální nářez a akce vyvažuje tuto slabší část - zřejmě podle skutečný události. Oddychovka, co pobaví a rychle vyšumí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (26)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 81,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 167,8 mil. (NIRO)
  • Nehoda se splašeným vlakem, podle které je film natočen, se stala dne 15. května 2001. Lokomotiva se 47 vagóny společnosti CSX opustila Toledo v Ohiu bez strojvůdce. Ujela 66 mil (106 km) přes tři okresy. Nikdo nebyl při této události zraněn. (c.tucker)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Tony Scott a Jack Bauer?

Tony Scott a Jack Bauer?

21.12.2010

Prozatím jde o drb, ale pustil jej do oběhu bývalý výkonný producent seriálu 24 hodin Howard Gordon, takže si zaslouží pozornost. Filmové pokračování akčně špionážního seriálu se připravuje už dlouho… (více)

Reklama

Reklama