Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (475)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tenhle film akorát těžce dojíždí na to, že skoro každej čekal zase to samý, jako byl první REC :), a když dostali normální obyčejnej zombie film bez ruční kamery v činžáku, tak propadli hysterii :). Genesis je prostě jak klasickej odlehčenej zombie film, kde bafají zombie, ale zároveň se to nebere úplně vážně a zombie tam nemají rádi knihu genesis :). Jinak to ale taky nepřesahuje průměr těchto filmů, takže jenom *** a nebudem tomu strhávat hvězdičky jen proto, že to nebylo zase jen opakování těch samých zombie v tom samým činžáku a s tou samou ruční kamerou :). ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Nevim jak tohle hodnotit. Jako pokračování dvou předchozích dílů to teda za moc nestojí. Zasmál jsem se docela dost, ale to by nemělo být účelem tohodle kousku a komedie tady psaná neni. Na druhou stranu to rychle uteklo (ještě aby ne vzhledem k stopáži) a vůbec mě to nenudilo. Jenže tohle se bohužel nedá považovat za REC!! A nejvíc trapný byly ty modlitby. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dafaq?! Dokonale zbytočný a nefunkčný film. Nie je to ani vtipné, ani napínavé, nefunguje ani rámcovanie srdcervúcou love story a found footage koncept tvorcovia po 20 minútach opustia a ukáže sa to ako zásadná chyba, pretože v tej chvíli film absolútne stratí úvodnú "uveriteľnosť". Zvyšok je trápna, zle natočená fraška, v ktorej aj tie lepšie nápady (Sponge John, zbroj svätého Juraja, agent španielskeho SOZA) čoskoro umrú na nevyužitie. A čo je najhoršie, je tam zúfalo málo gore a zombie kills sú lacné a neoriginálne. Ohromné sklamanie. Keď film, ktorý má čistého času 70 minút, túžite vypnúť už v polovici, niečo je zle. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bolo jasné, že Paco to sám nezvládne tak dobre (kto má napozeranú filmografiu na predošlích snímkoch spolupracujúcich pánov vie čoho je kto schopný) a len zamrzí, že najočakávanejšiu scénku (nevesta s motorovou pílou) ešte aj poriadne skurvý. Po zaujímavom svadobnom úvode, tvorca odhadzuje kameru (a Belaguero ju nemieni ani v najmenšom zdvihnúť) čo mi nevadí ako tie odľahčené situácie, ktoré vôbec nie sú funny (brnenie a už zmienená píla) aby to vylepšil nekompromisný záver ako sa patrí. I tak ostáva nemastný neslaný pocit a la Prometheus (adohráva sa to v tom istom vesmíre ale nakoniec z toho nie je ani to ani ono), no našťastie chuť na ďalšie pokračovanie nezahnal. Ako by aj mohol keď na ňom bude pracovať moj obľúbenec, hahá. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud platí [Rec] = Alien a [Rec]² = Aliens, pak [REC]³ Génesis = Alien: Resurrection. Je to jiné, no a co. Holt jsme nakonec místo očekávaného prequelu, který by vysvětlil původ viru (název je velmi ... lišácky ... zavádějící), dostali samostatně stojící a stylově velmi odlišný "zombie" survival, jehož pořádné propojení s prvním a druhým dílem tuším přijde až v závěru tetralogie. A osobně s tím nakonec nemám zdaleka takový problém, jako jsem čekal po prvních veskrze negativních ohlasech. Kreativity a originálních nápadů odminule sice ubylo - Paco Plaza je opravdu jiná váhová kategorie než Balagueró, čehož se bál každý, kdo o filmografiích obou pánů něco ví, ale i tady se pár zajímavých momentů najde a celkově se jedná o svižný, napínavý a zábavný (v určitých chvílích až moc - například sekvence s motorovkou mi přišla vyloženě over the top - a zrovna tyto chvíle jsou to, co mi na celém Genesis vadí zdaleka nejvíc) horor, který to ale u většiny fanoušků nebude mít vůbec lehké. Nedivím se tomu, ale k všeobecnému hejtu se tentokrát nepřipojím. U mne tedy relativně spokojená úleva za 75 % a jsem zvědavý, kam to ve finále dovede Jaume. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • První a druhý díl zrežírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Další pokračování si ale rozdělili tak, že Plaza natočil třetí díl a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)
  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)

Reklama

Reklama