Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, která nezklamala. Propojení světa pohádek a světa naší reality nebylo tak mile "uvěřitelné" jako v ARABELE či KAŇCE DO POHÁDKY, ale nebylo ani rušivým elementem příběhu. Herecké obsazení jak Dyka, tak Nováka či Šoposké se povedlo a jelikož je doplnili výborní zkušení herci Šafránková, Dejdar, Bartoška, Kretschmerová, bylo o zábavu postaráno. Mně osobně se nejvíce líbil Bartoška, kterému role krále sedla výborně a je vidět, že pro tyto role (podobně se mi jevil i v LÍBÁŠ JAKO BŮH) je v momentální době jako stvořený. Příběh obsahoval vtipné hlášky, měl dobře zvolené kulisy, interiéry i exteriéry. Celkově povedený lehce nadprůměrný snímek. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Neviem, či sa mi páčil nápad spojiť rozprávkový svet s reálnym, ale než sa to stalo, tak som si to vcelku užíval. Pripadalo mi to úplne zbytočné a v podstate to nemalo žiadny význam. Ale to je na svedomí scenáristky Ireny Douskovej. Mucimutr ( dobrá čarodejnica Libuše Šafránková ) nám určite okorenila Štedrý večer ( film bol po mesiaci nasadenia v kinách uvedený českou verejnoprávnou ), minimálne dobrými trikmi s drakom, štipkou humoru a sympatickými výkonmi Bartošku a Dyka. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Micimutr (2011) aneb Jak být za každou cenu jiný snadno a rychle. Princezna když otevře papuli, stane se z ní naivní pubertální kvíkňa. Dyk když otevře papuli, stane se z něj něco, co se pohybuje mezi jícnem a tlustým střevem, Dejdar, když otevře papuli, stane se z něj o něco horší Dyk. A Libušku jste měli raději nechat odpočívat u Tří oříšků, ne jí cpát tři hlavy děda všedraka. Celkově totálně bezkrevná podívaná, jíž by slušel spíš polský dabing s jedním předčitatelem. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Nastavený trend troškovské ztřeštěnosti a honby za vypočítavou efektností, upozaďující přirozené vykreslení pohádkového prostředí, není bohužel ani přibrzděn, natož zastaven novým větrem na režisérské stolici v podobě mladého režiséra Karase, na něhož Česká televize vsadila při výrobě letošní štědrovečerní pohádky. ~ Nadprůměrné efekty sice kvituji, stejně jako snahu o propojení pohádkového světa s realitou současnosti, nesmířím se však (mimo jiné) s nulovou atmosférou a donebevolajícím úpadkem jazykové úrovně. ~ Námět není zas tak špatný, Micimutr nabízí i poměrně novátorské postupy a zajímavé momenty, přesto je realizace dle mého bohužel zlá (= zaměřená na kýžený efekt a akčnost scén). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bajaja? Banene!!! Vývary z odvarů a šmytec a šáteček... Komentář? Proč? Už mě to při všech těch nedávných tušašských srajdách pomalu přestává bavit. Ztráta času - a zadarmo vší té sebrance už radit nebudu! . . . Leda tak lejno jedno... Dvojka (myšleno po-kra-čo-vá-ní - milé stádečko, byť nikdy nebude - a celá ta veřejnosrádní si z vás dělá akorát prdel, protože >parta< pochopila včas, že v kinech by prodělali i ty z draka pokaděný trenky) by se mohla jmenovat "Pičifotr" a mohl by to bejt ještě větší (k)akčňák na chechtáky... Se špetkou toho >rodinného< incestu, že... A proč ne? Vysype to zasouložilým údmělcům třeba ještě větší love - a po nás kočkování, ne?... %-/.. . . . A proč si z toho zase dělám >anál< ? Tak dívali jsme se snad všichni, ne? Nenene... ...D/úd/láájdáááá... - - - P.S. Jsem teda netušil, že Barťák potřebuje takový trapný pračky na ty svoje >vejvary< ? %-(.. - - - - - (Poprvé a naposledy viděno málem s kostí v krku na jéžiškoffským dýchánku 24.12.2011 u maminky /ta moje mutr teda ale jinak fak za nic nemohla/ na >cicilotří jebničce< , hodnocení 733., s pardonem ústnatý pičimentář zde naprosto lhostejný a s oprávněným otrávením a ranním úšklebkem čili odstupem jako dvaaosmdesátý - 24.12.2011) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Hrad Zvíkov byl částečně graficky přeměněn. (TuristikaJi)
  • Natáčelo se na hradě Zvíkov, v Ledči nad Sázavou a na skalách Velké Ameriky, ale také na malostranských střechách v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama