foto

Ondřej Novák

  • nar. 30.8.1985 (32 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ondřej Novák se narodil 30. 8. 1985 v Praze. Studoval na Gymnáziu Elišky Krásnohorské (dříve Ohradní) a vystudoval činoherní herectví na DAMU (u J. Šiktancové, M. Málkové, L. Hlavici a B. Rösnera) a stále studuje žurnalistiku na Karlově univerzitě. Studium herectví absolvoval v DISKu mj. rolemi Kryštofa (T. Stoppard: Na flámu) a Cestovatele (V. Nezval/M. Samec: Svět kolem ní), za absolventskou sezónu 2008/2009 obdržel Cenu Jiřího Adamíry.

Momentálně vystupuje v Eliadově knihovně Divadla Na zábradlí v inscenacích Slyšet hlasy a Pravý inspektor Hound (Divadlo NaHraně), dále v Divadle Čertovka v inscenaci Mesiáš (Divadlo NaHraně) a nepravidelně spolupracuje s divadlem Letí (scénická čtení, inscenace Domeček pro buzničky).

Hrál ve filmu PŘÍPAD NEVĚRNÉ KLÁRY, pohádce KOUZLA KRÁLŮ a mnoha studentských filmech – za všechny RUNWAY. V seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ 2 ztvárňuje roli Davida Šohájka, budoucího kněze, který se nyní musí vyrovnat s amputací nohy.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Milada
2016 Slíbená princezna (TV film)
2015 Tonyo (studentský film)
2014 Fair Play
2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
Touha jménem Einodis (divadelní záznam)
2012 L'olimpiade nascosta (TV film)
2011 Faust
Lidice
Micimutr
2009 Případ nevěrné Kláry
2008 Kouzla králů (TV film)
2007 Runway (studentský film)
2006 Kráska v nesnázích

TV seriály

2017 Génius (TV seriál)
Kapitola první (S01E01)
2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
Pan Motýl (E22)
Recept na šťastný život (E21)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Sprejeři (S04E11)
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Helena (TV seriál)
Válka a mír (S03E10)
Zločin a trest (S03E09)
Borgia (TV seriál)
The Assumption (S02E10)
The Blessed Trinity (S02E07)
2012 Pohřešovaný (TV seriál)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Dědic (S03E05)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace