foto

Ondřej Novák

  • nar. 30.8.1985 (34 let)
    Praha, Československo

Biografie

Ondřej Novák se narodil 30. 8. 1985 v Praze. Studoval na Gymnáziu Elišky Krásnohorské (dříve Ohradní) a vystudoval činoherní herectví na DAMU (u J. Šiktancové, M. Málkové, L. Hlavici a B. Rösnera) a stále studuje žurnalistiku na Karlově univerzitě. Studium herectví absolvoval v DISKu mj. rolemi Kryštofa (T. Stoppard: Na flámu) a Cestovatele (V. Nezval/M. Samec: Svět kolem ní), za absolventskou sezónu 2008/2009 obdržel Cenu Jiřího Adamíry.

Momentálně vystupuje v Eliadově knihovně Divadla Na zábradlí v inscenacích Slyšet hlasy a Pravý inspektor Hound (Divadlo NaHraně), dále v Divadle Čertovka v inscenaci Mesiáš (Divadlo NaHraně) a nepravidelně spolupracuje s divadlem Letí (scénická čtení, inscenace Domeček pro buzničky).

Hrál ve filmu PŘÍPAD NEVĚRNÉ KLÁRY, pohádce KOUZLA KRÁLŮ a mnoha studentských filmech – za všechny RUNWAY. V seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ 2 ztvárňuje roli Davida Šohájka, budoucího kněze, který se nyní musí vyrovnat s amputací nohy.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2018 Příští zastávka (studentský film)
Rašín (TV film)
Z pekla do pekla (studentský film)
2017 Milada
2016 Slíbená princezna (TV film)
2015 Tonyo (studentský film)
2014 Fair Play
2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
2012 L'olimpiade nascosta (TV film)
2011 Faust
Lidice
Micimutr
2009 Případ nevěrné Kláry
2008 Kouzla králů (TV film)
2007 Runway (studentský film)

TV seriály

2018 Helen Dorn (TV seriál)
Prager Botschaft (E10)
2017 Génius (TV seriál)
Kapitola první (S01E01)
Poslední vízum (TV seriál)
2015 Legenda (TV seriál)
Příběh Gabi Miškové (S02E09)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Sprejeři (S04E11)
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Neznámé časy (E03)
Poselství (E02)
Bratři ze Soluně (E01)
Helena (TV seriál)
Válka a mír (S03E10)
Zločin a trest (S03E09)
Borgia (TV seriál)
Převzetí moci (S02E10)
Svatá Trojice (S02E07)
2012 Pohřešovaný (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)

Divadelní záznam

2013 Touha jménem Einodis (divadelní záznam)