foto

Martin Dejdar

  • nar. 11.3.1965 (52 let)
    Vysoké Mýto, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Martin Dejdar se narodil 11. 3. 1965 ve Vysokém Mýtě. Vystudoval pražské DAMU. Po studiích v roce 1987 nastoupil do studia Ypsilon (např. hry Praha stověžatá, Horror band, Amerika nebo Vosková figurína, Mozart v Praze, aj.). Hostoval i v jiných divadlech, mj. v Realistickém divadle, kde se představil např. ve hrách Sluha dvou pánů, Othello nebo Anna Karenina.

Do diváckého podvědomí se dostal především díky mnoha filmovým rolím, pro které byl vybrán díky svému charismatu a temperamentnímu projevu. Ve filmu debutoval již v roce 1985 v povídkovém snímku Zelená léta. Velkou charakterní roli mu nabídl M. Luther v šestidílném seriálu o českých emigrantech podle námětu P. Kohouta s názvem Konec velkých prázdnin.

Snad nejlepší herecký výkon ale podal ve filmovém muzikálu Šakalí léta (1993), kde ztvárnil hlavní roli výstředně oblečeného mladíka Bejbyho, který je úplně posedlý rokenrolovou muzikou. Neméně přesvědčivý výkon podal ve filmu Učitel tance (1994), za nějž získal prestižní cenu Český lev 2005 za nejlepší herecký výkon v hlavní roli. Dále se objevil např. ve filmech Amerika (1993), Slunce, seno, erotika (1991), Proč (1987), Příliš hlučná samota (1994) nebo Zdivočelá země.

Kromě herectví využil svůj nezaměnitelný hlas i pro dabing. Svůj hlas propůjčil postavičce Bárta Simpsona v americkém animovaném seriálu The Simpsons, dále např. myšákovi ve filmu Myšák Stuart Little.

Martin Dejdar je také známým moderátorem. V letech 1992 – 1994 uváděl na ČT1 pořad Šance a od roku 1997 pořad Ptákoviny vysílaný na TV Nova. S dalších pořadů můžeme jmenovat Silvestr 1999 (ČT1) nebo Miss České republiky 2000 (TV Nova). Martin Dejdar je ženatý a v roce 1998 se mu narodil syn Matěj.

Martin "blues" Daneš

Herecká filmografie

Filmy

2018 Zemřít šťastný
2017 Dukátová skála
Hurvínek a kouzelné muzeum
Kluci z hor
Muzzikanti
2016 Praha stověžatá (divadelní záznam)
Tajemství pouze služební
2015 Nadílka (studentský film)
Vánoční Kameňák
2014 Občanská naděje (studentský film)
Stopy života - Zlatá mládež (TV film)
2013 Co v detektivce nebylo (TV film)
Duch nad zlato (TV film)
Kameňák 4
2012 Kozí příběh se sýrem
Zítra (studentský film)
2011 Bastardi 2
Hranaři
Micimutr
Popelka - kouzelný muzikál na ledě
Vůně kávy (TV film)
2010 Dešťová víla
2009 Herbert v ringu (TV film)
2008 Cinka Panna
Kouzla králů (TV film)
2005 Oběti: Živnostník (TV film)
2004 Kouzelný přítel (TV film)
Nadměrné maličkosti: Případ mediálního trpaslíka (TV film)
Pánská jízda
Tři dámy s pistolí (TV film)
2003 Bankrotáři (TV film)
2002 Brouk v hlavě (TV film)
Peklem s čertem (TV film)
2001 Žabák (TV film)
1999 Eliška má ráda divočinu
Ošklivá princezna (TV film)
Panství
Vincenz Priessnitz
1998 O zámku v podzemí (TV film)
1997 Dobrodružství pod postelí (TV film)
Zdivočelá země
1996 Chladné srdce (TV film)
Velký dračí propadák
1995 Blue talk show (TV film)
Cesta peklem
1994 Amerika
Černobílá pohádka (TV film)
Příliš hlučná samota
Učitel tance
1993 Krvavý román
Šakalí léta
Zvláštní schopnosti (TV film)
1991 Dido (TV film)
Giroflé - Giroflá (TV film)
Maigretův první případ (TV film)
Mozart v Praze (divadelní záznam)
Pofoukej mi jahody (TV film)
Slunce, seno, erotika
1990 Den D Dáši B (TV film)
Houpačka
Husarská čest (TV film)
O Janovi a podivuhodném příteli (TV film)
Poslední motýl
Sedum (studentský film)
Tichá bolest
Zabijáci (TV film)
Zlatý ostrov (TV film)
1989 Blázni a děvčátka
Cesty ze slepých map (TV film)
Masseba
Putování po Blažených ostrovech (TV film)
Romance o vodníkovi (TV film)
Stvoření světa (TV film)
1988 Komu straší ve věži (TV film)
Lék pod kůži (TV film)
Pražská 5
1987 Mág
Proč?
Přátelé Bermudského trojúhelníku
Zuřivý reportér
1985 Blázinec v prvním poschodí (po 10 letech) (divadelní záznam)
ING. (studentský film)
Zelená léta

TV seriály

2017 Koliba (TV seriál)
Přístav (TV seriál)
Hlavně rychle (S04E05)
2016 Kosmo (TV seriál)
Triumf (E05)
Česká škola (E02)
Přístav (TV seriál)
Utopenec (S03E16)
Rybolap (S03E15)
Špičkové ženy (S03E14)
další epizody (41)
2015 Přístav (TV seriál)
Tichá hospoda (S01E32)
Kýč z lásky (S01E31)
Had na prsou (S01E30)
další epizody (32)
2014 Bastardi (TV seriál)
České století (TV seriál)
Ať si jdou (1992) (E09)
2013 To si piš, je to myš! (TV seriál)
2012 Zdivočelá země (TV seriál)
Epilog: Maděrovy pětasedmdesáté narozeniny (S04E13)
Maděra na kolenou (S04E12)
Vraždy (S04E11)
další epizody (13)
2011 Venušánkovy příběhy ze Země děda Praděda (TV seriál)
Comeback (TV seriál)
Slepák (S02E21)
Snad to vyjde příště (S02E20)
Francouzská restaurace (S02E19)
další epizody (12)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Comeback (TV seriál)
Křik kormorána (S02E09)
Bejk (S02E08)
Sbohem, Káhiro (S02E07)
další epizody (9)
2009 Comeback (TV seriál)
Boží mlýny (S01E30)
Krev, pop a slzy (S01E29)
Absťák (S01E28)
další epizody (14)
2008 Comeback (TV seriál)
Heavy Christmas (S01E16)
Taneční (S01E15)
Simonina volba (S01E14)
další epizody (16)
Ozzákova škola kalení (TV seriál)
Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S03E12)
Epizoda 11 (S03E11)
Epizoda 10 (S03E10)
další epizody (12)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Dětský zvěřinec (TV seriál)
Poslední sezona (TV seriál)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2003 Děti planety Duna (TV seriál)
Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
2001 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
1999 Hotel Herbich (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
Epizoda 10 (S01E10)
další epizody (12)
1996 Konec velkých prázdnin (TV seriál)
Ztráty a nálezy (E06)
Naděje umírá poslední (E05)
Neúnosné břemeno svobody (E04)
další epizody (6)
1995 Život na zámku (TV seriál)
Podraz (S01E06)
Sto padesát metrů čtverečních (S01E05)
Stěhování (S01E03)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Justiční omyl (E04)
Chobotnice 6 (TV seriál)
1990 Heřmánci (TV seriál)
1989 Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
1986 Zlá krev (TV seriál)
1985 Černá země (TV seriál)

Dokumentární

2016 Richard Müller: Nepoznaný
Státy států (TV film)
2015 Legenda Studio Ypsilon (TV seriál)
2013 Cyril a Metoděj: Dědictví otců a matek zachovej nám, Pane! (TV film)
Minuty s etikou (TV seriál)
Tajemství železnic (TV seriál)
Toulavé house (TV film)
2012 Film o filmu Kozí příběh se sýrem (TV film)
Zdivočelá země tentokrát nevážně (TV film)
2011 Bohdalka je NAŠE (TV film)
Integrácia (koncert)
2009 Herci Jiřího Hubače (TV film)
Neobyčejné životy (TV seriál)
13. komnata Jany Synkové (TV film)
2008 Bible pro dnešek (TV film)
Posedlost šermem (TV film)
X Mix (koncert)
13. komnata Martina Dejdara (TV film)
2006 Začátky filmových hvězd
2004 Film o filmu: Pánská jízda (TV film)
Rex-patriates
2003 Svět na žluto (TV film)
2002 Hvězdy na Vltavě (koncert)
Na toulavém kole (TV seriál)
1995 Film o filmu: Cesta peklem (TV film)
1994 Film o filmu: Učitel tance (TV film)

TV pořady

2017 Tajemství těla (TV pořad) - mod.
2016 České hlavičky 2016 (TV pořad)
Dárkový koš pro Jiřinu (TV pořad)
Pevnost Boyard (TV pořad)
Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2015 České hlavičky 2015 (TV pořad)
Děti na tahu (TV pořad)
Galavečer GRAND Festivalu smíchu (TV pořad)
Mattoni Koktejl Festival 2015 (TV pořad)
Missis 2015 (TV pořad)
Poslední zhasne (TV pořad)
Televarieté 45 let (TV pořad)
2014 České hlavičky 2014 (TV pořad)
Chart Show (TV pořad)
Kdo je kdo? (TV pořad)
Missis 2014 (TV pořad)
Muži proti ženám (TV pořad)
Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
Překvápko! (TV pořad)
Souboj národů (TV pořad)
Vladimír Menšík: Humor je vážná věc (TV pořad)
Zlínský festivalový galavečer 2014 (TV pořad)
2013 České hlavičky 2013 (TV pořad)
Exkluziv! (TV pořad)
Galashow 60 (TV pořad)
Kouzelný Silvestr (TV pořad)
Kurňa, co to je? (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Nejlepší scénka (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
Silvestrovský koktejl (TV pořad)
Šance 2013 (TV pořad)
Televizní legendy (TV pořad)
T-Mobile Fotbalista roku 2012 (TV pořad)
Vylomeniny (TV pořad)
Zlatá hokejka 2013 (TV pořad)
Zlatý časy! (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
Česko Slovensko má talent 3 (TV pořad)
Český lev 2011 (TV pořad)
Na forbíně TM (TV pořad)
Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Česko Slovensko má Silvestra (TV pořad)
Česko Slovensko má talent PLUS (TV pořad)
Česko Slovensko má talent 2 (TV pořad)
Do roka a do dna (TV pořad)
Kolo plné hvězd (TV pořad)
Mezi hvězdami (TV pořad)
Nejlepší česká škola (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2010 Deset zastavení s mistry zábavy (TV pořad)
Kde bydlely princezny (TV pořad)
Mazec (TV pořad)
Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
Slavná hudební čísla (TV pořad) - a.z.
VIP zprávy (TV pořad)
Zas je tady silvestr (TV pořad) - a.z.
45 let Ypsilonky (TV pořad)
2009 Anno 2008 - 15 let TV Nova (TV pořad)
Království za koně (TV pořad)
Proměny českého venkova (TV pořad)
2008 Lucie Vondráčková To NEJ z TV (TV pořad)
Magazín Jů a Hele (TV pořad)
Mejdan roku z Václaváku 2008 (TV pořad)
Skvelý deň (TV pořad)
2007 Bailando: Vytancuj si svoj sen! (TV pořad)
Co nikdy neodnese čas... (TV pořad)
Magický Špilberk (TV pořad)
To byl ? (TV pořad)
2006 Boží show (TV pořad)
Čétéčko (TV pořad)
Hitparáda televizní zábavy (TV pořad)
Mejdan roku z Václaváku 2006 (TV pořad)
Můžu u Vás přespat? (TV pořad)
Párty s kuchařem (TV pořad)
Svatby paní Veroniky (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 Hřiště 7 (TV pořad)
Pocta V+W (TV pořad)
Veselé vánoční (pří)hody (TV pořad)
2004 Dementi (TV pořad)
Kinobazar (TV pořad)
2003 Mléčná dráha (TV pořad)
Paškál (TV pořad)
Silvestrovská Manéž Bolka Polívky (TV pořad)
Silvestrovské taneční hodiny (TV pořad)
Silvestrovský božský výběr (TV pořad)
Slunce, seno, Helena (TV pořad)
Telebazar (TV pořad)
Volejte Novu (TV pořad)
Volenka (TV pořad)
2002 Tváře českého filmu (TV pořad)
2001 Kocourkova dvanáctka (TV pořad)
Na scénu (TV pořad)
Po kolenou za Helenou (TV pořad)
Tyjátr (TV pořad)
2000 Hogo Fogo (TV pořad)
Velký rodinný souboj (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Noc s Andělem (TV pořad)
Silvestr ’99 aneb Paráda z Kavčích hor (TV pořad)
Věšák (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Prima jízda (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
SILVESTR 1998 (TV pořad)
1997 Hejbni kostrou (TV pořad)
Navštívenka (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
Vsaďte se! (TV pořad)
1996 Český lev 1995 (TV pořad)
Je to jenom rokenrol (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
Tak neváhej a toč – speciál! (TV pořad)
1994 Apropo TV (TV pořad)
Bodyguard (TV pořad)
Caruso Show (TV pořad)
Český bodyguard (TV pořad)
Klub marmeláda (TV pořad)
Na vlastní nebezpečí (TV pořad)
Prology (TV pořad)
Ptákoviny (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Šance (TV pořad)
Vaše velká premiéra (TV pořad)
V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)
1965 Hry bez hranic (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Marek Ztracený - Léto 95 (hudební videoklip)
Těžkej Pokondr: Sketmen (Kretén) (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Filmy

1999 Panství

Scenáristická filmografie

TV pořady

1994 Ptákoviny (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(335)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace