Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $51,854,875Tržby Celosvetovo $53,284,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,465,309 //počet predaných kusov 63,737Tržby za predaj DVD v USA $14,929,073 //počet predaných kusov 860,471║ Príjemná oddychovka, ktorá ale nevyužíva naplno svoj potenciál. /60%/ ()

Cafú 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předešlý Hedgesův film "Život podle Dana" i tento se vyznačuje laskavou atmosférou, neobvykle hezkými mezilidskými vztahy atd. Možná až moc, i poselství nebo ponaučení filmu mi přehlušil ten celkový příjemný feeling filmu. A ikdyž chování postav moc realitě neodpovídá a film hodně zjenodušuje, vůbec mi to nevadilo. Podobnou shovívavost totiž například zapojuji při sledování prvorepublikových filmů s Burianem nebo Oldřichem Novým. Ještě na závěr připomenu skvělou hereckou dvojici a fantasticky čestně-upřímného Timothyho. ()

Reklama

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Chtěli originalitu a sami se utápěli v průměrnosti. A k tomu se vezli na povrchní vlně všeho toho, z čeho se (patrně) toužili vymanit: rivalita, satisfakce, haštěření, atd... Polovinu situací jsem vůbec nepochopila, ale na to už jsem si u některých amerických filmů zvykla. Zkrátka obvyklá šablona: "Jsem tady, tak se ze mě poserte" (jinými slovy - mých 10-15 vteřin slávy). Za to přeci stojí nejenom žít, ale to je zřejmě i smysl života. P.S. Tím ale nepomlouvám kluka, ten byl báječnej. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Moje pocity z tohoto filmu jsou doopravdy hodně rozporuplné. Na jednu stranu se dá brát jako pohádka, na druhu stranu jako sen dospělých.. Vtipné a veselé scény se s těmi smutnými mění opravdu každou chvíli a proto je celková atmosféra snímku taková ... zvláštní. Pár doopravdy nelogických momentů (10 letý kluk, který vyleze kdovíodkud z hlíny a jemuž rostou na nohou listy, se zamiluje do asi 15 leté dívky, ...) mi přišly až komické a přemýšlela jsem, jestli tvůrci nejsou tak trochu vadní. Tento filmy by se tedy dal hodnotit z různých pohledů celou škálou hodnocení a vždy by to bylo pochopitelné.. Zhlédnutí ale určitě nebylo ztrátou času a já věřím, že se na film podívám ještě minimálně jednou a třeba změním ten svůj vlastní pohled.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAŠE DÍTĚ SE NIKDY NEVZDÁ. BUDE MÍT TVOJE DOBRÉ SRDCE A BUDE SMĚŠNÝ JAKO..... JAKO STRÝČEK BUB. VÍŠ, TAKOVÉ DÍTĚ, V KTERÉ ČLOVĚK DOUFÁ. UPŘÍMNÉ. PRAVDOMLUVNÉ.“ … ,, ANO, TAKOVÉ CHCI.“..... /// Když cizí děcka nepůsoběj jako antikoncepce a ještě navíc ty svoje (vlastní) mít nemůžete, zbejvá jediná možnost: (Pes!?... hovno, Disney vole, takže…) ZÁZRAK! (..já to věděl…) Vrátka vrzla, déšť, blesk, hrom a najednou…. Cíťácká podívaná pro rodinný kolektivy, který chtěj zjistit, že nejsou sami, kdo maj tajemství a chtěj se nechat vydírat dokonalostí potomka či pocity šťastnýho rodiče. Další moudra, jako že je v pořádku bejt jinej (že Bělásku!) a bohužel i to, že někdy osud nezměníte, ani kdyby jste se samou láskou přetrhli, naštěstí nepůsobí pateticky a pěkně zapadaj do milující a láskyplný atmosféry. DĚSNEJ DOJÁK! Dostali ze mě všechnu sůl (…jo klidně si vem Maruško, mám jí dost…). Dávám 4*! Proč? Protože su taky táta! A všechny hnidopichy neposílám do prdele, ale na českej rodinnej (něco jako) film. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vědět, co musím přesně udělat, abych měl dokonalý děťátko. 2.) Miluju pohádky, rád u filmu sním a bulím. 3.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,Radka“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)

Reklama

Reklama