foto

Glen Hansard

  • nar. 21.4.1970 (48 let)
    Dublin, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Glen Hansard se narodil 21. dubna v irském hlavním městě Dublinu, vyrůstal však v jedné z nejchudších čtvrtí. Ve třinácti letech se rozhodl opustit školu a začal se živit pouličním hraním.

Pozornost na sebe poprvé upoutal filmem Alana Parkera COMMITMENTS, který sleduje osudy nezaměstnaných Dubliňanů, kteří založí soulovou kapelu. Hansard zde ztvárnil roli kytaristy Outspana Fostera. Jeho druhým filmovým počinem se stal muzikál ONCE o pouličním muzikantovi a nadané pianistce (v podání Markéty Irglové), kteří spojí své síly a jejich hudba jim pomůže získat uznání a obdiv.

Roku 1990 založil folkrockovou kapelu The Frames, která je známá nejen v Evropě, ale také v USA a Asii. Spolupracovali se spoustou zvučných jmen jako jsou Nick Cave, Bob Dylan nebo třeba Coldplay. Vydali šest studiových alb, poslední z roku 2006 nese titul The Cost. Často koncertují v České republice.

V roce 2006 vydal své první sólové album The Swell Season, na kterém spolupracoval s Markétou Irglovou.

Nuala

Skladatelská filmografie

Filmy

2007 Once
2006 Kráska v nesnázích

Herecká filmografie

Filmy

2016 Glen Hansard - Konzert vom Rudolstadt Festival 2016 (koncert)
2007 Once
1991 Commitments, The

TV seriály

2010 Famílie (TV seriál)
2009 Simpsonovi (TV seriál)
Ve jménu dědy (S20E14)

Dokumentární

2013 Glen Hansard: Koncert 2013 (koncert)
2011 Prima sezóna
Sólo pro... Glena Hansarda - Speciál (koncert)
Ukolébavka pro Ballymun

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 Tečka páteční noci (TV pořad)
2008 80. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 Xposé (TV pořad)
2002 Eigo de shabera-night (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1999 Noc s Andělem (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)
1997 Paskvil (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Later... With Jools Holland (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 High Hope (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(53)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace