Reklama

Reklama

Peter Devereaux (P. Brosnan) je bývalý tajný agent CIA, co si užívá poklidného života ve švýcarském Lausanne do chvíle, než jej vyhledá jeho někdejší šéf. Ten jej přesvědčí, aby se vydal na další misi a z Moskvy eskortoval Nataliu Ulanovovou (M. Musliovic) – asistentku bývalého generála Arkadyje Federova (L. Ristovski) a horkého kandidáta na ruského prezidenta. Natalia je totiž ve skutečnosti agentkou pracující pro CIA. Té se podaří získat tajné informace z Federovova trezoru, které jej usvědčují z válečných zločinů v Čečensku. Netrvá to dlouho a Federov si této zrady všimne a chce ji dopadnout. Peter se k ní však dostává dřív než ostatní, ale během útěku je dle rozkazu zastřelena dalším agentem CIA a Peterovým bývalým žákem Davidem Masonem (L. Bracey). Těsně před svou smrtí stačí dát Peterovi usvědčující fotky a říct mu jedno jméno – Mira Filipova. O ní však nejsou žádné informace a jediný, kdo s ní byl v kontaktu, byla Alice Fournierová (O. Kurylenková). Peter se tak rozhodne Alice vypátrat, aby zjistil, proč musela Natalia – ve skutečnosti jeho utajená láska, zemřít. A aby toho dosáhl, je odhodlán se vypořádat se všemi, kteří mu budou stát v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (282)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Silné béčko, viditeľné v akčných, hereckých a scenáristických polohách. Priamočiary akčňák, ktorý tak trochu pripomína bulharsko-rumunskú filmografiu pánov Lundgrena, Seagala, Van Damma a Snipesa, s tým rozdielom, že tu niekto natlačil o niečo viac prachov do natáčania a zlanáril lepších hercov. Vyšumí však okamžite po záverečných titulkoch. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chcete oldschool špionážní jízdu v restaurovaném vizuálu nového tisícileti, ale nedostanete ji. Balkán slibuje syrové, nehostinné prostředí, ale není dostatečně využito, akce je příšerně špatně natočená a spíš to připomíná střihem a snímáním to nejlepší z osmdesátek. A sic na to Brosnan má naprosto v pohodě a toho ex CIA operative mu lze uvěřit, příběh má tolik kliček a oslích můstku, tolik věcí se tam stane náhodou přesně v tu chvíli, kdy je to pro scénář potřeba, že si to nelze ani s velkým nadhledem užít. Navíc to působí, že Brosnan narozdíl třeba od Penna (Gunman) očividně už nechce jít do přehledných a kaskadérsky náročných scén full contact soubojů a to je škoda. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem milé překvapení. Leckomu to může připadat divné, ale jako nepamětníkovi je pro mě Pierce Brosnan stále nejlepší bond, ale co je důležitější, stále je to štramák s obrovskou porcí charismatu. To je základ a jednou ze dvou věcí, proč jsem z filmu velice spokojený. Tou druhou je režie. Podobných akčních thrillerů už jsme letos viděli několik (namátkou připomenu 3 days to kill a Toma Clanceyho), ovšem November man na mě zapůsobil zdaleka nejvíce. Je to možná dobrým střihem a kamerou, ale jednotlivé scény působí zkrátka líbivě a nenudí...a to mi tak nějak stačilo. Zápletka otřepaná, záporák ruského původu...zkrátka jsem nic moc nečekal a o to více příjemné překvapení...80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začíná to standardně. Pokažená akce kdesi v Černé Hoře, při které zemře civilista. Navíc až moc malý na to, aby se z toho Pierce Brosnan lehce osypal. Po letech se to posralo znovu, v hlavní roli už nefiguruje on, ale odskákal to někdo, na kom mu sakra záleželo. Takže si zahrajeme na ohranou písničku, kterak opustí dceru a kavárnu u jezera, aby po něm mohli jít jeho bývalí kolegové, zatímco on je vždy o krok dopředu, a jde zase on po nich. Holt témata bývalých agentů filmaře momentálně lákají. Bývalá 007 Brosnan rozhodně není k smíchu a prostě se veze na vlně mnohem slavnějších kolegů Jasona Bournea nebo Bryana Millse (96 hodin). Násilí se nebojí, akce je také dostatek, je řemeslně slušně zvládnutá, jen dějově by to nemuselo být tak mdlé. Twist Olgy Kurylenko (ač je pořád hrozně sexy), s její identitou je docela úsměvný. O čečensko-ruském zápolení nemluvě. Roger Donaldson je režisérská stálice, která se léta drží tak nějak opodál zájmu, občas přichystá slušnou práci, většinou se ale topí ve vodách průměru. Výsledek je béčko, které patří na DVD a i přes několik známějších ksichtů a zkušeného režiséra je to vlastně jasné od začátku. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Bournem a Bondem není zas tak od věci na rozdíl od zdejšího hodnocení! November Man rozhodně patří do červených čísel a osobně se těším na druhý díl a pokud mi nabídne to, co jednička, budu si přát další pokračování, z nichž by se nakonec mohla konstituovat série, jež by kontrovala těm se svrchu uvedenými hrdiny. Pierce Brosnan hraje přesně to, co mu nejvíce svědčí, tedy elegantního a perfektního agenta, který se ze sympatického muže ve vteřině změní ve vraždící nástroj. Zaujalo mě drsnější pojetí snímku, kdy není nouze o krev, ale také o pěkné souboje, z nichž je cítit určitá syrovina. Olga Kurylenko, další odpadlík z bondovské série, předvádí to, co se od ní čeká, ucházející herectví a své tělo modelky. Příběh je takový politický, což není zrovna můj šálek kávy, ale forma, kterou je servírován, mi chutná, tudíž dávám i tu pátou hvězdičku. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Videohra, ktorú hrajú ľudia v kaviarni, je "Heroes of Newerth" od spoločnosti MOBA. (m.a.t.o.)
  • Devereaux (Pierce Brosnan) v domě svého nadřízeného ukořistí pistoli ČZ 75 Shadow, kterou pak používá po zbytek snímku. Při přestřelce v hotelu se mu však chvílemi místo ČZ 75 v rukou objeví Walther P99, tedy zbraň,  kterou používal jako James Bond. (JohnSmith)
  • Peter Devereaux (Pierce Brosnan) jezdí ve Švýcarsku vozem Porsche 356B kabriolet. Vůz se vyráběl v letech 1949–1965. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno