Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 548)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Já vám říkám, že se něco brzo semele. Ne nadarmo natočili amíci tak nákladnej náborák. Určitě jim někde zase zabili strejčka, tak chtěj někomu dát přes držku. Tihle čtyři z tanku a Pittbulem nakonec ale (BOJLER) zkapou, tak mi to krapet rozbíjí mou teorii o náborovém videjku. No, každopádně IS se už klepe strachy, až to kluci roztočej jak za Hitlera. Nic, krapet jsem se nechal unést. Film je zajímavý hlavně v postavě Dona Colliera. Povedlo se jim zkrátka neukázat druhého Aldo Rainese a to právě Pittovým herectvím. Stejně se ale srovnání s Pancharty dalo najít. Pobyt v bytě německých soudružek mi přišel jako vyšitý z Tarantina. Ale dál. Dobovost je tradičně precizní a na filmu se vám bude líbit asi nejvíc. Samotné bojové sekvence si pochvalu zaslouží zrovna tak. Finále by bylo na dlouhé povídání a určitě bych musel šáhnout po silných výrazech. Každopádně, kdo nefandí amíkům, bude se tlemit od začátku do konce. Ano, přesně těm okamžikům, kdy hrdina na jeden výstřel odbachne deset nácků do hlavy, dalších deset přijde o nohy, tři začnou hořet a pět jde k zemi radši též. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výtečná WW2 týmovka kde náš oblíbený "Aldo Raine" s tankem a svojí posádkou čistí SS v jejich vlastní vlasti a pozdní fázi boje na západní frontě. Proč jsem nadšený? Předně proto, že jde o nekompromisní zobrazení explicitního násilí a temna v rozbahněné rozbombardované krajině, doprovázené vulgaritou narušených vojáků, zkrátka obrázek bližší realitě. Opravdu moc se mi líbí jak umí Ayer podat drsnost, jak už letos(!) předtím v SABOTAGE, tak do určitě míry i v END OF WATCH, které se dočkalo dosud nejlepšího přijetí. FURY je na Hollywood až klenotem právě v tom, jak beznadějný a nesentimentální smrad války nám tu předkládá. Odlidštěný nepřítel bez tváře (tak jak byl myslím skutečně často vnímán), sychravo, zdecimovaná zem, přemítání Krista. Přesto dojde i na nejkrásnější emoce, silně byť nepatrně, v parádní scéně dobytí germánského městečka. Užil jsem si i herce, což bylo jasné už dle obsazení. Ale mám výtku - závěr byl prostě až příliš přitažený za vlasy a došlo i na takové ty typické hollywoodské neduhy, kterým se tento atypický film až do té doby hezky vyhýbal. Každopádně... potlesk. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to strašně hrdinské, ale z hlediska použité špíny, bahna a hudby hoši odvedli dobrou práci. Navíc mě překvapilo, jak herecky Shia dozrál. Není to špatný film, ale pokud máte za sebou již víc jak deset válečných filmů, neoslní vás to. I tak příjemné pokoukání, s vtipnými i silnými scénami (jsme ve válce, tam prostě takové scény být musí). To všechno má ale jedno velké ale, které se neobejde bez SPOILERU. to tam vážně museli šoupnout usměvavého nácka, kterému právě zmasakrovali půlku jednotky a on si vlastně jen: "Hey, bro, you all were so cool I probably let you live. Ok? So, see ya" To jako vážně? Slabší 4* (aneb jak zaznělo - z milosti). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Star Wars: Epizoda 1945 - Návrat Aldo Raina. Jenže Ayer není Tarantino. Při pohledu na zdejší hodnocení se mě zase jednou chce plakat. Proboha vždyť ten film neměl příběh. V Ryanovi šlo o záchranu jednoho vojáka. Tady nejde prakticky o nic. Tank jezdí, v něm nejstatečnější Američani všech dob a Němci, jsou zde dobří tak leda na to, aby skočili do dráhy kulce. S filmem jsem měl povětšinu stopáže hodně solidní problém. 55% s bídou. PS: Podruhé to bylo docela v pohodě, film jsem si užil ale nejlepší scénou pro mě stejně zůstane, taková obyčejná návštěva jedné německé rodiny. 70% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době výborný válečný film. Já těm tankům, dělům a bojům na filmovém plátně příliš neholduji, častěji vyhledávám spíše dramatické příběhy z druhé světové války, než akci na bitevním poli. Fury si mě ale dovedl získat. Brad Pitt opravdu zraje jako víno, čím starší je, tím raději ho mám (a to jsem jej kdysi nesnášela.) Silný film. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (81)

  • Bible (Shia LaBeouf) používá jako osobní zbraň M1911. V závěrečné bitvě střílí že samopalu M1 Thompson. (Gordy34)
  • David Ayer se v mnohém inspiroval skutečnými událostmi. Například poslední bitva "o křižovatku" připomíná události před obcí Holtzwihr ve Francii. Inspiroval se také u postav, například předlohou pro Dona "Wardaddyho" Colliera (Brad Pitt) byl Lafayette G. Pool, tankové eso es z americké 3. obrněné divize přezdívané Spearhead. (Maulincio)
  • Kulometčíci používají tzv. stopovky - k určení směru a bodu dopadu střel. Americká armáda používala červené, německá zelené a například japonská fialové až modré. Díky různým barvám tak poznali, na koho střílí, popřípadě kdo po nich střílí - aby nedocházelo k palbě do vlastních řad. (Maulincio)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama