foto

Logan Lerman

  • nar. 19.1.1992 (28 let)
    Beverly Hills, California, USA

Biografie

LOGAN LERMAN se v zábavním průmyslu prosadil svou působivou prací. Nebojí se náročných rolí a rychle se stal jedním z nejžádanějších mladých herců v Hollywoodu, a to jak pro nezávislé filmy, tak pro mainstream. Vyrostl v Los Angeles v Kalifornii a svou profesionální hereckou kariéru zahájil v pěti letech.

Lerman se představil v hlavní roli dospívajícího chlapce v dramatu „Ten, kdo stojí v koutě" spolu s Emmou Watson, Paulem Ruddem a Ezrou Millerem. Za ztvárnění role Charlieho, patnáctiletého nesmělého chlapce, který se potýká s láskou, přátelstvím, ztrátou a zlomeným srdcem, byl nominován na cenu Filmových kritiků. Film produkoval John Malkovich a velký úspěch sklidil jak u kritiky, tak u diváků. Film se promítal déle než 20 týdnů. Od té doby sbírá nominace a získal jak Cenu diváků, tak Cenu nezávislých filmařů. Lerman a jeho kolegové Watson a Miller byli také za své výkony v tomto filmu nominováni na všechny čtyři filmové ceny MTV.

Lerman začal svou filmovou kariéru rolí nejmladšího syna ve válečném dramatu Rolanda Emmericha „Patriot" po boku Mela Gibsona. Ještě téhož roku se na filmovém plátně objevil jako mladší verze Gibsonovy dospělé postavy v romantické komedii Nancy Meyer „Po čem ženy touží". Jeho filmotéka zahrnuje filmy „Stuck In Love", „Tři mušketýři", „Percy Jackson: Zloděj blesku" režiséra Chrise Columbuse, „Osudový dotek", „Soví houkání," "23"reřiséra Jeola Schumachera, „Kluci v mém životě" režisérky Penny Marshall, dále kritikou velmi dobře přijatý remake Jamese Mangolda „3:10 Vlak do Yumy", „Bill", „Můj milý, můj drahý" režiséra Richarda Loncraineho a „Gamer" Marka Neveldineho a Briana Taylora.

Pro televizi Lerman účinkoval v dramatickém seriálu „Jack &Bobby", kde hrál Bobbyho McCallistera. Seriál sleduje životy dvou bratrů od chvíle, kdy přišli na střední školu a postupně dospívali, až do chvíle, kdy se jeden z nich stal prezidentem Spojených států. Předtím se Lerman objevil v televizním filmu „Rodinné tajemství", za který získal první ze svých tří Cen pro mladé umělce.

CinemArt

Herecká filmografie

Filmy

2020 Shirley
2019 End of Sentence
2018 Seržant Stuby - neočekávaný hrdina
2017 Sidney Hall
2016 Indignation
2014 Noe
Železná srdce
2013 Percy Jackson: Moře nestvůr
2012 Charlieho malá tajemství
Scribe, The
Spisovatelé
2011 Tři mušketýři
2010 Percy Jackson: Zloděj blesku
2009 Gamer
Můj milý, můj drahý
2007 23
3:10 Vlak do Yumy
Bill
2006 Soví houkání
2004 Osudový dotek
2003 Flannerys, The (TV film)
Rodinné tajemství (TV film)
2001 Kluci v mém životě
2000 Patriot
Po čem ženy touží

TV seriály

2020 Hunters (TV seriál)
Eilu v' Eilu (S01E10)
The Great Ole Nazi Cookout of '77 (S01E09)
The Jewish Question (S01E08)
další epizody (10)
2005 Jack & Bobby (TV seriál)
Legacy (E22)
Stand by Me (E21)
Under the Influence (E20)
další epizody (11)
2004 Jack & Bobby (TV seriál)
Today I Am a Man (E11)
Lost Boys (E10)
Chess Lessons (E09)
další epizody (11)
2003 10-8: Officers on Duty (TV seriál)

Dokumentární

2011 Film o filmu: Tři mušketýři ve 3D

Host

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
2013 2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
2012 2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
Sunday Brunch (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2007 Chelsea Lately (TV pořad)
2006 Rachael Ray (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1991 Días de cine (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(500)