foto

Elden Henson

  • nar. 30.8.1977 (42 let)
    Rockville, Maryland, USA

Biografie

Elden Henson je vlastním jménem Elden Ryan Ratcliff. Má bratry Garetta a Ericka, kteří jsou taktéž herci. Další bratr Ellington je členem hudební skupiny R5. Již od útlého věku brávali rodiče své děti na natáčení reklam, což se patrně odrazilo na jejich budoucích kariérách, z nichž je ta Eldenova očividně nejbarvitější.

Prorazil už svojí první větší filmovou rolí v trilogii Šampióni, ve které si zahrál mimo jiné po boku komediální hvězdy Emilia Esteveze. Tyto filmy pro něj znamenaly odrazový můstek k již známějším filmům, ve kterých ztvárňuje často velmi výrazné vedlejší role. Za zmínku stojí třeba Osudový dotek či Legendy z Dogtownu. Větší roli Polluxe získal také v sérii Hunger Games.

Sympatický blonďák se taktéž účastnil natáčení mnoha seriálů. V nich pro něj doposud největší rolí je Daredevilův parťák a kolega Foggy Nelson. Jako Foggy se dostal i do dalších s Daredevilem souvisejících seriálů jako jsou Luke Cage, Jessica Jones či The Defenders.

L "Derny" D

Herecká filmografie

Filmy

2018 Spivak
2015 Hunger Games: Síla vzdoru 2. část
2014 Hunger Games: Síla vzdoru 1. část
2013 jOBS
2011 The Death and Return of Superman
2010 El Dorado: Chrám Slunce (TV film)
Honba za klenotem Eldorada (TV film)
2009 Láska si nevybírá
2007 Oběť: Lovec krve
2006 Déjà Vu
2005 Legendy z Dogtownu
The Moguls
Škola tance a šarmu
2004 Osudový dotek
2003 Bitva o Shaker Heights
Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda
Dobyvatelé vesmíru
Pod toskánským sluncem
2002 Pack of Dogs
Spolek machrů
2001 "O"
Bláznivý
2000 Trosečník
1999 Dar z lásky (TV film)
Ruka zabiják
Taková normální holka
1998 Max a Kevin
1996 Foxfire
Šampióni 3
1994 Šampióni 2
1992 Radio Flyer
Šampióni
1990 Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing and Charm School
1989 Turner a Hooch
1988 Elvis and Me (TV film)
1987 Čelisti: Pomsta

TV seriály

2018 Marvel's Luke Cage (TV seriál)
Totální soul (S02E05)
Daredevil (TV seriál)
Nový ubrousek (S03E13)
Naposledy (S03E12)
Setkání (S03E11)
další epizody (12)
Jessica Jones (TV seriál)
AKA Přežil jen jediný (S02E03)
2017 Marvel's The Defenders (TV seriál)
The Defenders (E08)
Fish in the Jailhouse (E07)
Take Shelter (E05)
další epizody (5)
Workaholics (TV seriál)
Tactona 420 (S07E07)
2016 Daredevil (TV seriál)
Zima v Hell's Kitchen (S02E13)
Tma na konci tunelu (S02E12)
.380 (S02E11)
další epizody (13)
2015 Daredevil (TV seriál)
Daredevil (S01E13)
Ti, které jsme opustili (S01E12)
Stezka spravedlivých (S01E11)
další epizody (13)
2014 Inteligence (TV seriál)
2009 Agentura Jasno (TV seriál)
Úterý sedmnáctého (S03E15)
Chirurgové (TV seriál)
Porážka nepřichází v úvahu (S05E20)
2007 Private Practice (TV seriál)
In Which Sam Gets Taken for a Ride (S01E07)
Pohotovost (TV seriál)
Válka se vrací domů (S14E01)
2006 Smith (TV seriál)
2004 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Bratrstvo (S05E12)
1985 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Mumie tatínkem (S01E04)

Host

TV pořady

2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)