Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 1
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (99)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série: Druhá série začala v celku nešťastně. Neměla tolik co nabídnout a zabývala se určitou problematikou ničeho a učení toto nic rozebrat do kousků. To vše se točilo kolem určité menší snahy vytvořit něco originálního a zajímavého. Co se však kupodivu s dalšími díly zlepšovalo, až nakonec jsem byl rád, že jsem u seriálu vydržel. Kupodivu, díly, které se odehrávaly pouze na palubě Orville byly jedny z těch nejzajímavějších. MacFarlane už udělal kult animovaného seriálu a určitých komedií, které se do našich srdcí jednoznačně zapsali. Nyní se rozhodl konkurovat plně Star Treku, což chce opravdu silné a velkou koule. Ale podle mne mu to docela i vychází. Pokud by seriál dostal třeba deset sérií, věřil bych, že se z něj jednou stane stejný kult. Ale bude záležet na tvůrcích zda udrží nějakou kvalitu. A taky na Foxech (teď už vlastně Disney), jestli se ho rozhodnou udržet naživu. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Išiel som do toho "naslepo", mysliac. že ma čaká paródia, Family Guy & Tedov mám rád. Veľký omyl, troška humoru je akurát v S01, zvyšné seasons vo vážnom tóne - kópia Star Treku, len miesto Enterprise je Orwille. Zaskočení zrejme zostali aj kravaťáci vo FOXe, kde sérku po S02 zatrhli, a Orwell prešiel s odretými ušami do HULU. Ináč, tak, ako je MacFarlane dobrý scenárista, tak je dvojnásobne mizerný herec... ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Strašně těžký na hodnocení. Není to vyloženě parodie, ale kopírkou ST se mi to taky nazývat nechce, protože je to přecejenom poněkud jiný. MacFarlanovskej, mnohdy dost absurdní humor, je tu namontovanej na bratříčka Rodenberyho světa, a dost často se mu díky tomu daří nastavovat (ne vždy)humorný zrcadlo dnešnímu skutečnýmu světu. Díky epizodičnosti, která na mě už moc nefunguje, to pro mě není za 5*, ale jednotlivý epizody jsou každopádně povedený, maj myšlenku i nápad, kterej probouzí v divákovi zvědavost, často i ten skoro už zapomenutej úžas nad objevováním tajemství vesmíru (např. SPOILER!!!!!!!!!!! 2D svět). ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ok, tak McFarlane hrozně moc chtěl hrát ve Star Treku, ale jsa si vědom, že s jeho primitivními penisovými fórky ho do něj nepustí, si natočil vlastní fanfikci. S rozpočtem jen o trochu větším než většina existujících Star Trekovských fanfikcí. Fair enough, pořád to je tak jako u nich občas docela zábava, ale dojíždí na stejné problémy - hlavně na ne moc dobré herce, a na příběhy, které jsou buď příliš hloupé a plné zkratek, a nebo jednoduše kopírují už existující starší díly Star Treku. McFarlane tedy přidává i nějaký ten humor, no je to jen občasné odlehčení, víc se hraje na vážné a vztahové linky - a nechci tomu humoru ani říkat nadhled, ani parodie, protože ten tu moc není, jede se podle stejných schémat jako originál s důrazem na drama, jen ty postavy jsou trochu větší hovada, a víc děti na výletě, než postavy které by šlo brát vážně.Kdyby to aspoň mělo tu standardní sitcomovou délku, a lepší timing méně trapných gagů, jako čistá komedie by to mělo vážně potenciál... další Galaxy Quest se bohužel nekoná. Tahle to jediné co mě tu opravdu dokázalo rozbít byly cameo role slavných herců jako Sigurney Weaver, ty jsou velice fajn. Druhá série je skoro to samé, jen umírněnější, a asi tři nebo čtyři díly úplně opouští humor a z kvazi Star Trek komedie se to stává čistokrevnou Star Trek fanfikcí. Ne moc objevnou, nijak originální, ale ani ne špatnou - je to ale celé vyspělejší než první série, takže už to nestojí hlavně na trapnosti všeho okolo, i těch penisových vtípků docela ubylo. A Sethovo absolutní nadšení pro to být hercem ve svém vlastním Treku je prostě docela kouzelné. 7/10 ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení první řady z 9.12.2017: Je to v podstatě takové neoficiální, ale povedené pokračování Star Treku okořeněné typickým MacFarlaneovým humorem. Posádka je vcelku sympatická, za nejlepší/nejzajímavější postavy považuju Alaru, Bortuse a Isaaca. Z epizod první série se mi pak nejvíc líbily If the Stars Should Appear, Krill, Firestorm a New Dimensions. Doufám, že tahle show vydrží minimálně tak dlouho, jako Family Guy:) Celkové hodnocení po třetí řadě: První a druhá sezóna jsou pro mě solidní čtyřhvězdičkové scifi comedy jízdy, sice tu a tam něco skřípe, nějaká ta epizoda je slabší, ale celkové vyznění je pořád více než dobré. Bohužel série s pořadovým číslem tři se dle mého absolutně nepovedla musím celkové Orville hodnocení snížit na 3 hvězdy a 66%. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Kayloni se nepokouší o kolonizaci, ale spíše o genocidu, stejně jako Borgové ze seriálu Star Trek (od r. 1973). (HellFire)
  • Při modlitbě v kapli zakončí kněží svou řeč slovy „Temeen Emideen“, na což poručík Gordon (Scott Grimes) odvětí „Katniss Everdeen“. Katniss Everdeen je protagonistkou knižní (a později filmové) série Hunger Games spisovatelky Suzanne Collins. (HellFire)

Reklama

Reklama