Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

V tomhle animovaném seriálu nadabovaném herci z původního Star Treku míří hvězdná loď Enterprise za novými dobrodružstvími. (Netflix)

Recenze (34)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Animovaná série, kdysi vysílaná v jedné z českých televizí, není tolik kvalitní jako původní seriál, ale autoři si v ní mohli dovolit o hodně více. Přesto se nápady neustále opakují . Hlasy původního obsazení potěší, ale v podstatě to jinak nešlo. Celá barevná koncepce mi k srdci nepřirostla, přestože své kouzlo má. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Originál je len jeden, ako sa hovorí, ale táto animovaná verzia je dôstojným nasledovateľom. Nejde celkom o nový seriál, ale opokračovanie originálu, aj keď s niektorými novými postavami. Animovaná podoba dovoľuje zájsť s fantáziou vyobrazenia ďalej ako pri hraných dieloch, čo sa v seriáli aj často využíva - či už pri rôznych podobách mimozemšťanov alebo prostredí (skvelý diel Pod vplyvom Ambry), a privítal by som pokojne ešte kvantitatívnejší prístup. Animácia sama o sebe je mierne rozporuplná, na jednej strane v mnohom pripomína sedemdesiatkové dobrodružné alebo akčné seriály a cítiť z nej starú dobrú svojskú atmosféru, na druhej strane kvalitatívne to Disney ani zďaleka nie je a najme pri dynamických sekvenciách vyzerá byť animácia zjednodušená až sfušovaná. Taká animácia behu postáv je až úsmevná, ako je neprirodzená. Škoda, že postavy sa na seba podobajú iba v hrubých rysoch, zo všetkých najviac asi MacCoy. Síce to nie je vina samotného seriálu, ale český dabing nahovorili úplne iní herci, čo tiež neprospieva tomu správnemu fílingu. Seriál si ale budem vždy chváliť za jeho originálne epizódy s častokrát pekne dobrodružným dejom. Veľmi rád by som chcel vidieť seriál v čase vzniku, teda pred takmer 50 rokmi, určite by som bolo z neho viac nadšený. ()

Reklama

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Ani ryba ani rak. Epizody jsou kratší, takže ne vždy dosáhnou uspokojivé propracovanosti. Animace je poměrně jednoduchá a jako celek neurazí i když některé sekvence (hromadný běh) působí jako ze seriálu Scooby Doo. Trochu mi vadí přehnané užívání žesťů v momentech kdy se má dít nějaké drama, nemuseli to používat 10x v každé epizodě. Potěší hlasy původního ansámblu a návaznost na některé díly z TOS. Horší tři hvězdy, seriál který celkem neurazí, ale nenabízí nic extra co by nutilo se k němu následně vracet. ()

Los 

všechny recenze uživatele

Sice poněkud slabší, než hraný seriál, ale stále skvělé. Díly mohly být delší, sotva se zde vytvořil nějaký problém, už byl vyřešen. Animace asi taky mohla být trošku lepší, ale i tak skýtala mnohem více možností než hraný film...i když už se člověk tak moc nepobavil sledováním ufounů a příšer. No a největší chyba? Že to už skončilo. 9/10 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Animovanému Star Treku podráží nohy krátká stopáž epizod. Zápletka, postavy, poselství, všechno to tam je. V tomhle se seriál neliší od svého staršího hraného bratříčka. Ale zatímco v šedesátých letech dostala posádka Enteprise na podmanění diváka necelou hodinu, v sedmdesátkách se musela spokojit s necelou půlhodinou. A to je málo. Všechno se nutně odehrává v poklusu, čímž tím trpí především atmosféra a uvěřitelnost. Napětí se ani nestačí pořádně rozvinout, a už je tu šťastný konec. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (16)

  • Po návrate na U.S.S. Enterprise na konci epizódy má doktor McCoy žltú uniformu namiesto lekárskej modrej. Scotty má zase podľa rukávov svojej uniformy hodnosť kapitána. (koba)
  • Práce na jedné epizodě trvaly v průměru tři měsíce, protože v té době nešla výroba animovaného filmu nijak urychlit. (JORDY)
  • Seriál se stal v době uvedení nejdražším kresleným seriálem. (JORDY)

Reklama

Reklama