Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 12

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 12

Recenze (793)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Spider-Man nikdy nebol môj obľúbený super hrdina, no napriek tomu som videl všetky filmové verzie a po neuveriteľných chválach som sa mrkol očkom aj po po tomto. A ja vám ja neviem, znova ma ten spider-man akosi nebavil. Úvod mi prišiel celkom nudný a všetko zaujímavé sa odohralo až na konci, pre mňa celkom dobra komiksová - akčná - vtipná zábava, kde sem tam príde aj na lepší nápad, inak viac v tom nevidím. Hudba fajn ladí a slovenský dabing opäť super. P.S.: áno, za titulkami je samozrejme scéna. Obľúbený Soundtrack: Shoulder Touch. 70% - 3* ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Totální náhul. Potřeboval jsem mozek do režimu stand-by, namísto toho jsem se dvě hodiny nechal válcovat naprosto nekompromisní palbou okázalého vizuálu, v jejímž jádru ale tepe neokázalá story, která nerdovská srdíčka zasypává odkazy, vtípky a pomrkáváním, přičemž ale nenechává bezradného nečtenáře komiksů za sebou a pere do něj změť plnotučných a sympatických postav, které si umí dojít pro nabubřelé osobní výstupy a zaseknout pavučinu do diváckého srdce, které mi v tomhle případě tepalo tak na sto padesát procent, protože tohle je čirá filmařská exhibice, na kterou někdo dal hrozně moc peněz a ještě víc tvůrčí svobody, ale výsledek, ač přetéká běžná pravidla a žánrové normy, nakonec musí uspokojit i toho nejkonformnějšího diváka, který ve finále chtě nechtě sezná, že Sony zamázli dekádu marvelovského univerza ve 111 minutách bez jakýchkoliv servítek. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelá zábava s chytrým scenárom, dobre napísanými postavami a úžasnou animáciou. Čo sa týka príbehu, paralelné svety sme videli už u Ninja Korytnačiek a nespočetne krát aj v animovanom Batmanovi. Svojim metahumorom skombinovaným s emotívnymi postavami seriál pripomína akúsi serióznejšiu verziu neskorších dielov The Batman: The Brave and the Bold. No skutočne revolučnou je animácia. Konečne sa niekto odvážil vyprodukovať drahý animovaný komiksový film s 3D animáciou renderovanou a štylizovanou ako komiksové políčka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byl jsem k filmu skeptický a nejvíce jsem se obával formální stránky, která není vyloženě oslnivá, ale ve výsledku jsem se nečekaně příjemně bavil a vizuál mi až tak nevadil (krom Kingpina, ten vypadal otřesně). Má to spád, pěkné soundtracky, občas zafunguje i humor a objeví se nějaký ten zvrat. Trošku mě iritovala Japonka a prase, to mi přišlo trochu přes čáru, ale dalo se překousnout. Očekával jsem 2*, nakonec slušné 4*. 75% ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Sony se rozhodlo spidermanovskou značku vyždímat fakt dobrým způsobem a je z toho překvápko roku! Spiderman si takhle skvěle barevnou a zábavnou adaptaci zasloužil jako žádný jiný superhrdina.. A tolik čistých emocí snad ještě v žádnym Spidey filmu nebylo! Animace ze začátku hodně epileptická, ale člověk si časem zvykne a je to vlastně jedna velká krása. No, a já jen doufám, že si v disney/lucasfilmu trhaj vlasy, protože co Lord s Millerem mohli dokázat se Solem... ale uklidňuje mě, že v nějakým paralelním vesmíru ho určitě dokončili a byl z toho jeden z filmů roku:) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (47)

  • Film je věnován památce spolutvůrce Spider-Mana Stevea Ditka, který zemřel 6. července 2018 a Stanu Leemu, který má ve filmu cameo, a který zemřel před premiérou tohoto snímku. (10milda)
  • Na filmu se podílelo až 180 animátorů, což je největší počet, jaký kdy dosud Sony Pictures Animation použilo. (Chevees)
  • Spider-Man Noir, kterého namluvil Nicolas Cage, se již objevil v animovaných seriálech Avengers - Sjednocení (od r. 2013) a Ultimate Spider-Man (2012-2017), nebo ve videohrách „Spider-Man: Edge of Time“, „Spider-Man: Shattered Dimension“ či „The Amazing Spider-Man 2“. Schopnosti má téměř totožné jako klasický Spidey, ale nejvíce se liší vybavením a kostýmem, který je z kevlaru. Nosí u sebe revolver a Tommy Gun. Má na sobě letecké brýle od strýčka Bena z 1. světové války a kabát s kloboukem. Kromě střelby je výborný v soubojích na blízko. (3T)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama