Reklama

Reklama

LEGO® příběh

  • USA The Lego Movie (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 052)

chezush 

všechny recenze uživatele

Jestli někoho opravdu nemáte rádi a chcete aby trpěl, doporučuji mu pouštět písničku Everything Is Awesome celý den. Ta písnička je zlo a už přes týden jí nemůžu dostat z hlavy. Jinak je LEGO hrozně fajn, taková pohádka jak pro dospělé, tak i pro malé. Plno narážek, humoru i známých postav. A Batman je největší frajer. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Tandem Lord/Miller mi po niekoľkých skúsenostiach v kategórii "nenáročných oddychoviek" naozaj vyhovuje, o žiadne filmárske zázraky sa síce nejedná, ale spôsob akým spracúvajú jednotlivé námety je nemálo kreatívny a hlavne náladu takmer vždy pozdvihujúci. Platí to jak v hranom ("21", "22"), tak animovanom formáte ("CWACOM"), kedy sa do popredia derie jeden nápad za druhým, kombinujú a podvracajú sa rôzne žánre a šikovne sa pracuje s popkultúrnymi odkazmi. "Lego Movie" nie je výnimkou, ani on síce nepredstavuje súdržný, z hľadiska rozprávania sofistikovane sprostredkovaný celok, ale na oplátku patrične funguje v našľapaných skečoch, ktoré dokážu ohromiť nielen tvorcovskou originalitou, ale aj puntičkárskym prevedením. Frenetický zážitok prekypujúci údernými running jokes, vyhaluzenou animáciou a pozitívnou energiou posilujú i perfektne koncipované voice-overi, ktorých mierne fraškovité vyznenie a nepredvídateľnosť je poväčšinou fakt do kolien zrážajúce. Adeptov by sa našlo neúrekom, ale u mňa boduje predovšetkým mentorujúci šaman Vitruvius pod taktovkou Morgana Freemana…ten ma úplne dostal. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně kámošů mi říkalo, že je to blbost, tak jsem moc nevěděl co od toho čekat. A nakonec jsem byl příjemně překvapený. Má to docela zajímavou myšlenku. Ty Lego světy byly vážně úžasné. Ale přece jen je to orientované spíš pro dětské publikum. Ale i starší si v tom najdou své. Samotný nápad s vyvoleným ve stylu Matrixu moc originální není. Ale potěšila mě hlavně přítomnost komixových postav. Hlavně teda Batmana a jeho hlášek. Líbilo se mi jak tam pořád něco stavěli, to bylo super. A ještě mě dostala scéna s Willem Ferrelem. Určitě to ocení všichni, kteří si někdy hráli s legem. A písnička Všechno je tu boží vám bude ještě dlouho hrát v hlavě. "Kde mám kaťata?" :D ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

S legem jsme si jako malí caparti hráli asi všichni, takže film chvílemi vrací diváka do dob, kdy bylo strašně fajn postavit si z kostiček vlastní barák, zoo, letiště... cokoli. Je vidět, že tvůrci mají k téhle stavebnici podobné pocity a do Lego příběhu vložili desítky pomrknutí na diváka a detailů, kterých si všimnete až na druhé zkouknutí. Závěrečné rozuzlení je milé a svých způsobem originální, ale to, co mu předchází, si až moc půjčuje z jiných filmů. Záleží na tom, jak moc vám vadí, že už po tisící vidíte vztah ňouma - děsně cool holka s cool přítelem atd. Pro druhý díl bych uvítala trochu promyšlenější a originálnější hlavní příběh. Jinak ale silný palec nahoru. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

On ten účinok hlášok bol niekedy tvorcami zjavne až príliš preceňovaný a záverečný happy end/reálne opodstatnenie lego-sveta ma akosi nechytil(o) za srdce. Mimo toho sa ale jedná o vcelku podarený lego-animák, s množstvom skvelých nápadov, ktorý rozhodne pobaví - jak pravil básnik - malých aj veľkých. Taký jemný nadpriemer na spríjemnenie večera. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (50)

  • Pôvodný príbeh mal 13 hlavných postáv, ale pre finálnu verziu ich zostalo iba 7. (figliar)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (více)

Minecraft má režiséra

Minecraft má režiséra

22.07.2015

Svět šílí z animovaných kostiček. Tedy alespoň ten herní, populární Minecraft totiž minulý měsíc překročil 100 milionů registrovaných uživatelů. Dokonce má i vlastní velké akce (nedávno se v Londýně… (více)

Reklama

Reklama