Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Proč skoro všechny kataklyzmatické filmy vyzní poněkud trapně? Na bombastického (a zhruba stejně "kvalitního") následníka Dne Nezávislosti - Armageddon - sice hned tak něco mít nebude, ale kdyby tenhle film neměl Morgana Freemana (mimochodem - černý prezident USA, nevybavuju si, že by se film odehrával v roce 2050 :)) a Roberta Duvalla, nebylo by moc o co stát. Nevíte jak to, že Elijah Wood už nejmíň pět let vypadá úplně stejně? Ale co, taková Alicia Silverstone je stejná nejmíň deset let (ale ona je moc hezká kočička a Wood je šašek;)). Armageddonu jsem dal 50% a Deep Impact je přece jenom lepší. 60% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to o trochu lepší než armabeton, ale nějak už mě ty filmy, kde světu hrozí katastrofa a několik statečných američanů nakonec svět zachrání, přestávaj bavit. Sice tohle nebylo tak trapný, jako když Brus Wyliž obětoval svuj život na hemeroidu, ale stejně jsem u toho měl oči vsloup. Navíc mam alergii na Frodo šourka (páreček Frodo & Leelee Sobieski byl opravdu bizarní) a ten konec s projevem prezidenta byla trapnost největší. Jinak černoch prezidentem USA je spíš k smíchu (i když teda Morgan Freeman ve filmu podal ze všech herců asi nejlepší výkon). update: No vida, tak jsem se smál černýmu prezidentovi USA a uběhlo 10 let od natočení filmu a je to tady :-) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak sci-fi, jako spíše uvěřitelný obraz našeho světa, čelícímu hrozbě, která klidně může přijít i v reálu. To, co se stalo začátkem 20.století na Sibiři,kdy do naší planety udeřil malý asteroid o síle několika atomových pum, může za pár let klidně postihnout jiný kout světa v mnohem větší a pro život na zemi katastrofální míře. A o tom je právě tento film. Nehostinný vesmír bohužel životu nefandí a je dobré to vědět, nebo natočit o tom film. Ale to je bohužel tak všechno, co člověk může dělat. Nebo v rámci zachování lidského rodu obydlet i jiné planety, jako pojistku. Jenže to už jsme opravdu u sci-fi, ale filmy by byly o tom taky parádní. Drtivý dopad 2 až 10 :o)) Ale zpět k samotnému filmu. S přimhouřenýma oběma očima dávám čtyři* a jsem ochoten přehlídnout i trapárnu v podobě přistávání na asteroidu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klasicky hollywoodský konec amerického světa, kde Frodo na motorce ujíždí přílivové vlně.. Smutnou skutečností je, že celý film jen vlastně čekáte, kdy sebou ta vlasatice praští do moře a slzy zjihlosti se smísí se slanou vodou. Je mi líto, ale s Armageddonem to házím do jednoho pytle, který patří schovat do sklepa či na půdu (podle toho, kam chodíte méně). Jak se tak dívám, pro některé je největší science fiction obsazení M.Freemana do role amerického prezidenta a ejhle - než bys párkrát řekl "borůvkový koláč“ - je tu Barack! Snad to není znamení nějakého blížícího se Wolf-Biedermana.. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Drtivý dopad a Armagedon. Dva konkurenti, kteří se ucházeli o divákovu přízeň, téměř ve stejnou dobu. Pro mne byl tento film koukatelnější a příjemnější hlavně proto, že si odpustil dojemné srdcervoucí a sebeobětovací scény, jako ta s Brucem a působil na mne tak něják reálněji. Doufejme že podobných misí, jako byl Mesiáš nebude v reálu nikdy potřeba! Obama by Morganovi nesahal ani po kotníky :-) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Film se s tržbami téměř 350 milionů amerických dolarů stal nejvýdělečnějším ze snímků roku 1998, režírovaných ženou. (Terva)
  • Natáčení probíhalo od 16. června 1997 do 24. října 1997 ve Virginii, Washingtonu, Californii a New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama