Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro rodinu s dvěma malými dětmi to měla být dokonalá dovolená. Luxusní hotel v tropickém ráji a hoteliérův tip na tajnou pláž coby potřebná špetka dobrodružství. Na první pohled ta pláž opravdu nemá chybu – je nádherně písčitá, obklopená skalami a blankytně modré moře láká k tomu, abyste do něj okamžitě skočili. Na druhý pohled už to tak ideální není, protože z přítomnosti dalších opalujících se turistů je jasné, že podobný „tajný“ tip dostalo mnohem víc lidí, i když pořád nejde o nic, co by mělo rekreanty znepokojovat. Trable v ráji se projeví až ve chvíli, kdy děti na pláži najdou opuštěné věci patřící jiným hostům hotelu a z moře vytáhnou mrtvolu. Než se z prvotního šoku vzpamatují, čeká je mnohem větší otřes – všichni náhle nevysvětlitelně rapidně stárnou, což je patrné zejména na dětech. Tam, kde před chvílí stáli dva prckové, jsou teď vyděšení teenageři na prahu dospělosti. Všem na pláži je záhy jasné, že pokud se chtějí dožít večera, musí okamžitě vypadnout. Jenže to nějak nejde… (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (440)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů posledních let, který mě plně vtáhnul do děje a u nějž mě tak bavilo to často okázalé strhávání pozornosti na samotnou ‘filmovost’ a stylistické postupy, které zcela podporují a slouží vyprávění. Je mi jasné, že vyhraněnost některých motivů, hnaných do extrému v rámci satirického ducha příběhu, bude pro řadu diváků jako pěst na oko, ale já si je moc užíval a nepochybuji o tom, že při dalších zhlédnutích budu sledovat zase jiný film. V tomhle je vůbec Shyamalan machr, jehož by si zmlsaní mainstreamoví konzumenti měli vážit - a dívat se na Čas s nutným odstupem, který odhaluje vtipnou vypreparovanost jeho formy a ambiciózních myšlenek o životě a smrti. Jen tak dál, Poslední vládce větru už je takřka odpuštěn.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čas plyne a já už si z filmu takřka nic nepamatuju. Snad jen to, že si M. Night Shyamalan bude muset na svůj další návrat ještě počkat. V tomhle filmu mi přišlo, že se chce dost přidobnit ke stylu Jordana Peela (hlavně s MY), ten ale s dalšími filmy slavil už menší úspěchy, tak uvidíme, kam se tito dva pánové posunou dále. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pláž, kde rychle utíká čas, je zajímavým motivem pro rozehrání dramatu skupinky postav, co jsou odsouzeny k raketově rychlému prožití zbytku života. Ač je námět lehce mrazivý, příliš tísnivý film není. Něco hutného a temného mi tu chybělo. Možná znepokojení, jaké vyvolává skvělý plakát. Přitom dojde i na několik drsnějších scén jako třeba operace či zlámání si většiny kostí. Naopak mnohé scény jdou mimo kameru a jsou ponechány na divákově představivosti. Kdyby byl film napínavější, nevadilo by mi to. Kvůli pointě a závěru nakonec přidám i čtvrtou hvězdu, s tím jsem byl spokojen. Herecky obstojné, nejlepší byl Rufus Sewell. Krásná pláž, slunce, koráli. A rez, to je svinstvo. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Uf, tohle zamrzí. Námět je to úplně boží, to se Lévymu povedlo, ale Night to bohužel zabil, což mi je líto. Nepatřím totiž do skupiny jeho kritiků (až na Po zániku země), ba právě naopak. ___ Nejslabší stránkou filmu jsou herci, to je ve většině případů utrpení, počínaje Vicky Krieps a filmovým Idlíbem konče. Moc tomu neprospěl taky zřejmě nějakej přiblblej závazek, že každej z herců bude jiný národnosti. Scénář šílenej. Dialogy působí i díky zmíněným hereckým výkonům strašně nepřirozeně a hlavní rodinka je k poblití, všichni uvědomělí až na půdu, včetně dětí (ze kterých se jen tak mimochodem během jejich několikahodinovýho dospívání vyklubali slušní vodníci, a to bez tréninku). ___ Shyamalanovi se to prostě povedlo skvěle pouze vizuálně. Točí pěkně, inovátorsky, střídá styly snímání, má pěkný filtry, některý záběry bombastický (Idlíb hladí zestárlýho kamaráda), po necelý půlhodině nasadí filmu na chvíli i neuvěřitelný obrátky, ale jako celek to prostě nelepí. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Shyamalan si prostě chtěl udělat hezkou rodinnou dovolenou, tak vytáhl jeden starej francouzskej komiks, vykradl z něj to jediné, co na něm bylo nejspíš zajímavé, a vyrazil na pláž. Já ale do kina vyrážet, stejně jako v případě Skleněného, raději neměl. Naprostá ztráta času, která si nezaslouží ani tenhle trapný pun. 4/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Co nového chystá M. Night Shyamalan?

Co nového chystá M. Night Shyamalan?

28.09.2020

Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Rozpolcený) si přes léto sehnal poměrně solidní obsazení pro svůj tehdy nepojmenovaný nový snímek. Nyní však slavný tvůrce konečně odhalil, o co vlastně v… (více)

Reklama

Reklama