Reklama

Reklama

Kaskadér Colt Seavers (Ryan Gosling) býval hvězdou svého oboru, dokud se při jedné obzvlášť náročné akční scéně cosi nepokazilo. Následkem nekontrolovaného pádu z velké výšky skončil Colt s pošramoceným tělem i egem. Rozhodl se dát filmovému průmyslu definitivní sbohem, a dokonce kvůli tomu dal kopačky krásné a nadějné režisérce Jody (Emily Blunt). Po roce poflakování mu ale otrne, a tak celkem vděčně přijme nabídku ambiciózní producentky na roli dubléra akční hvězdy Toma Rydera (Aaron Taylor-Johnson) v připravovaném ambiciózním sci-fi filmu. Když se ale dozvěděl, že ten film točí jeho bývalá láska Jody, určitě si řekl: „Kdybych to býval věděl, tak bych sem býval nechodil.“ A to není jediný malér. Celé natáčení míří do kytek, protože klíčový herec Tom Ryder se vypařil neznámo kam. A Colta pověří jeho nalezením, protože umí rány rozdávat i přijímat a nikomu nebude chybět, když i on náhodou zmizí. To vše rázem postaví Coltovy životní priority na hlavu. Uvědomí si, že mu svět filmu strašně chyběl, že režisérka Jody je jeho životní láska a že když nenajde hvězdu jejího filmu živou a práceschopnou, možná jí to zničí kariéru. Na jednoho obyčejného kaskadéra je to hodně slušná nálož. Protože jak sám říká: „Nejsem hrdina, jsem jen dublér.“ (Cinemart)

(více)

Videa (17)

Trailer 10

Recenze (212)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

David Leitch tímto snímkem vytvořil děkovný dopis celému kaskadérskému řemeslu, kterému se za mě nedostává tolik pozornosti, kolik by mělo. Za to jednoznačně palec hore!...Ale Kaskadér toho za mě nabídne daleko více. Především se může opřít o oba herce v hlavních rolích. Chemie mezi Goslingem a Blunt, ta fakt překvapí. Kasting se jednoduše povedl na jedničku s hvězdičkou! Vtípky a komické situace též fungují, v žádné chvíli se nedostavil pocit trapna, což se nevídá v komediálně laděných filmech často (párkrát se zasmálo i celé kino - třeba jednorožec, scény s Jean-Claudem, ti mimozemšťani na natáčecím place atd.). Dále musím vyzdvihnout soundtrack, hudební pecky z časů minulých si vždy rád připomenu. A akce? Tam nenacházím sebemenší problém. Tohle si Leitch uhlídal. Prostě poctivá filmařina se vším všudy. A teď popravdě...Kdo by si jako já rád pustil ten romantický scifi epos s názvem Metal Storm s Jasonem Momoou v hlavní roli? Jako menší parodie na Dunu to nevypadalo dle ukázek vůbec zle :D Kaskadér mě ve všem kladně překvapil. A s čistým svědomím mohu říct, že se David Leitch vypracoval na úplný piedestal Hollywoodu, co se týče tohoto odlehčenějšího akčního žánru. Parádička. Za mě dávám 9/10...Viděno v rámci speciální ČSFD předpremiéry v Cinestar Černý Most ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). The Fall Guy = Odměna za úspěšnou obhajobu bakalářské práce. Svěží akční podívaná, která smeká svůj propálený klobouček před všemi nedoceněnými umělci, kteří nejsou ve filmech vidět - kaskadéry. Režisér David Leitch je momentálně v obrovské formě. Pověst nabral díky svěžímu Bullet Trainu, který považuji za vrchol akčního žánru a nadpozemskou rychlostí se řítil do kin také se svým dalším projektem. The Fall Guy je trochu odlišným akčním šálkem kávy, ale ve svém jádru je to pořád stejná akční podívaná. Staví zejména na skvěle zvoleným hlavním hercem, kterým je zde Ryan Gosling. Tento kanadský sympaťák je momentálně na vrcholu své popularity zejména díky Barbie a opustil svůj pomyslný dramatický rybníček - zdravím Drive. Těžko říci, které období v jeho kariéře mi svědčilo více, ale Ryan disponuje geniálním a trefným timingem na vtipy. Už dlouho jsem se u nějakého filmu tak nenasmál a po komediální stránce funguje The Fall Guy výborně. Naivní romantická zápletka tomu dodává potřebný punc, zejména díky jiskřící chemií mezi hlavními herci. Emily Blunt si opět získala mé srdce podobně jako v Na hraně zítřka a i ona jede na populární - v tomto případě nukleární vlně. The Fall Guy má rychlé tempo, které odsýpá a všechno je to zahaleno do velice sympatického tématu kaskadérských kousků. Divák má tak možnost nahlédnout pod pokličku tohoto nedoceněného filmařského řemesla, které by už konečně mohlo získat samostatnou kategorii na Oscarech! Film také pracuje se současnými problémy, které mě zaujaly. Zejména naráží na problém Deepfake technologie, která doteď rezonuje v myslích nejednoho filmaře. Díky tématu kaskadérské profese dostaneme dechberoucí akční sekvence, které srší nápaditostí - neonová exploze. Přestože snímek nedosahuje kvalit Bullet Trainu, zejména po stránce scénáře, tak se jedná o nadprůměrný akční film, který vás svou zábavností kompletně pohltí. Vy si budete s radostí v srdci užívat závěrečné titulky, které podtrhují celkový zážitek. Velký palec nahoru! "Save the movie and maybe you get the love of your life back. - Did you just turn Jody into the sexy bacon? - She’s been the sexy bacon all along." ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pocta náročnému kaskadérskému řemeslu a zároveň parádní akční komedie s výraznou romantickou linkou. Gosling jede na 110%, Emily nikdy nebyla hezčí a Leitch ukazuje, že prostě umí a je hrdý na práci svou i svých kolegů. S menšími výhradami hlavně v přepálené stopáži a trochu zbytečně překombinovanému konci, ale rozhodný palec nahoru. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

6.5/10. Na film jsem se extrémně těšil, protože po pecce Bullet Train sliboval Kaskadér podobnou podívanou, kterou jsme taky dostali, ale osobně jsem si to nedokázal užít tak dobře, jako bláznivou cestu vlakem s B. Pittem. Film obsahuje spoustu narážek na současné i minulé trháky, režiséry, herce atd. Každý nerd si zde najde to své, ale i pro diváka, co chodí do kina párkrát do roka, film nabídne spoustu humoru. Ryan Gosling a Emily Blunt byla skvělá volba a oběma to na place nejen že sluší, ale i ta chemie mezi nima je skvělá. O dialozích nemluvě. Můj největší problém byl ale v dějové lince, kterou jsem z obou trailerů (které jsou mimochodem bombastické) snadno odkoukal, a tak mě ve filmu nic moc nepřekvapilo. Vedlejší postavy byly takové nemastné neslané a celkově spíš film tahá ústřední dvojice. Film ale především vzdává hold kaskadérské profesi, což dokazují i titulkové scény z natáčení, takže po čas titulků nikam nechoďte a hezky se dívejte. Určitě film neházím do koše, jen je to pro mě osobně kvalitní nadprůměrná komedie. PS: Nejvíc lidi v kině rozsekala závěrečná scéna, kde padla věta "do kin přichází nový film od vizionářské režisérky". Nebudu zde zmiňovat na jakého současného patlala to byla reference - kdo ví, tak ví. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zábavná akční komedie, která vzdává hold trochu přehlížené filmařské profesi. Děj je sice pitomost, která spoléhá na spoustu náhod, ale je to všechno podáno s takovým nadhledem, že to vůbec nevadí. Výborná je zejména ústřední dvojice Ryan Gosling a Emily Blunt, díky níž všechno nejdůležitější ve filmu opravdu funguje. Plus samozřejmě kaskadérské kousky, a zapomenout nemohu ani na jednorožce :-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Film je voľnou adaptáciou rovnomenného seriálu z 80. rokov, v ktorom hral Lee Majors kaskadéra Colta Seaversa. Seriál bol známy pre svoje akčné scény a humorný podtón. (m.a.t.o.)
  • Ryan Gosling sa pre túto rolu musel dostať do výbornej fyzickej kondície a sám predviedol mnoho kaskadérskych kúskov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama