Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ahoj, Rocky. Abych byla upřímná, nikdy jsi mi k srdci nepřirostl. Promiň, Rocky, ale jsi prostě moc blbej; já vím, když se jeden nechá pořád mlátit do hlavy... Dej ty pěsti dolů, jsem jen upřímná a říkám ti, co stejně každý vidí a slyší. Přestaň se tvářit jako spráskaný pes a blábolit něco o srdci, vůli a tyhle kraviny, vždyť je to příšerné klišé, dokolečka dokola ve všech filmech se sportovní tématikou. Prostě jsi takový tupoun, až mi to leze na nervy, asi bys měl akorát boxovat a vůbec neotvírat klapačku. Tvé osudy jsou jak přes kopírák - s mírnými odchylkami - nahoru a dolů, extáze, deprese, zvednutí se, umlácení nepřítele, extáze... Pravda, ten pátý příběh se trochu liší, tváří se jako rodinné drama, okrajově lízne i sociální téma, do ringu už lezeš pouze jako trenér a realizuješ se přes svého žáka. A tvým největším nepřítelem je ten bohatý černoch, asi promotér či co, tak zlý a chamtivý, až působí jako trapná parodie. Ale nakonec je to stejně o tom, jak jsi skvělý boxer, každého zmlátíš do krychličky a všichni obyčejní lidi ti aplaudují a mají tě rádi. Já tedy ne, víc mě zajímal osud tvého synka než tvůj, ovšem ani tam se žádné překvapení nekonalo. Nesnáším tyhle pateticky kýčovité konce, kdybys v závěru skončil jako invalidní troska, tvůj syn úspěšně pokračoval v započaté dráze malého kriminálníka a manželka se na Tebe vyprdla, pak bych uznale pokývala hlavou a přihodila jednu hvězdičku do slušného nadprůměru. Takhle vidím, že se dál ždímá dávno suchý hadr, využívá se popularita tvého jména, nic se nemění. Pro mě jsi jen snesitelný průměr, Rocky... a vážně: radši nemluv, pak se z tebe stává velmi těžko snesitelný průměr. 55% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po náročnom zápase s ruským šampiónom Ivanom Dragom utrpel Rocky čiastočné poškodenie mozgu, ktorému sa hovorí Cavum Septum Pellucidum (CSP). Na vrúcnu žiadosť manželky Adriane a na naliehavé odporúčanie lekárov sa rozhodne ukončiť kariéru. Lenže nečakane prichádza ďaľšia rana. Daňový podvodník pripravil Rockyho rodinu o všetok majetok. Musia odísť bývať späť na špinavé predmestie. Tam zlomený Rocky stretne mladého, ambiciózneho boxera Tommy Gunna. Stane sa jeho radcom, trénerom a aj blízkym priateľom. Na úkor vlastnej rodiny chce z neho spraviť úspešného boxera. Dôverčivý, priamočiary Rocky vôbec netuší, že si hreje hada na prsiach. Piaty diel je návratom od bombastickej akcie ku hlbšej športovej dráme. Réžie sa znova chopil John G. Avildsen, ktorý v roku 1976, získal sošku Oscara za úvodný film tejto boxerskej série. Aj po štrnástich rokoch sa mu podarilo natočiť výborné pokračovanie s odkazmi na úvodné časti. Do príbehu sa dokonca na krátky čas vracia aj starý, nervózny trenér Mighty Mickey Goldmill, čo ma mimoriadne potešilo. Dobrá sa mi zdala aj línia filmu, v ktorej Rocky rieši vzťah so svojim synom. Na jednej strane Tommy Machine Gunn a na strane druhej jeho vlastný syn. Myslím, že je táto časť dosť podceňovaná. Ja jej s radosťou a kľudným svedomím dávam štyri hviezdičky. **** ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Rocky je i v tomhle filmu s pořadovým číslem 5 stále fajn chlap. Díky tomu si získává pozornost všech diváků, co mají rádi bezva muže. Rocky vzpomíná, bere se na hlavu zase ten klobouk, který tak rád nosil v prvním díle. Vypadá stále jako mladík, ale jeho žena mezitím pořádně zestárla, takže jsem se jí až polekal, když se objevila ve filmu poprvé a její ohavný a zpustlý vzhled mě rušil. Rocky skvěle vychovává svého syna, a když je lékařem sděleno, že on už boxovat nikdy nebude moci, tak si najde hocha, který trénuje a boxuje podle jeho pokynů, takže kolí jednoho soupeře za druhým.***Čas nezadržitelně běží, takže i tomuhle filmu je už 20 let, a S. Stallonemu právě o tolik víc. Už bude mít brzy věk svého trenéra, který ho v prvních filmech vychovával, a přivedl až na vrchol jeho filmové boxerské kariéry. Možná, že jednou Rocky bude zrovna tak dobrým filmovým trenérem, jako byl ten, na kterého vzpomíná i ve filmu Rocky 5.***(2.12.2010) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Veľmi podobne jednotke. Už sa tu síce vôbec neboxuje, ale fight Učeň vs Majster je perfektný. Serie sa vrátila opäť na začiatok, s rovnakým režisérom, hudobným skladateľom, s rovnakým klobúkom, bundou, ale bez nejakých väčších emócii. No aj napriek tomu, že je to najslabší diel s celej série, stále ma baví a má niečo do seba rovnako ako predošlé časti. 90% - 5* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to pouliční boxer a já ti říkal: nikdy s takovým na ulici neboxuj." Doktoři zasedli, študovanýma hlavama moudře pokývali a usnesli se na tom, že dlouhodobý výkrývání úderů velkých bijců hlavou není zdraví prospěšný. Takže Rocky nemá boxovat a mě to má bavit? Ale ono to nakonec celkem ušlo, protože manažér Duke kul pikle poměrně obstojným způsobem, Tommy Gunn o ránu do čenichu vyloženě prosil a v závěrečný pouliční bitce si Rocky svý tři poctivý hvězdy uboxoval s naprostým přehledem. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • V závěru roku 2012 se jednalo o třináctý nejvýdělečnější snímek o boxu, třicáté nejvýdělečnější sportovní drama, šestý nejvýdělečnější snímek ze série Rocky, 32. nejvýdělečnější snímek roku 1990 a 1 573. nejvýdělečnější snímek v historii se zohledněním inflace. Jde o nejméně výdělečný snímek série. (chelseaman22)
  • Jodi Letizia, která hrála Marii ve filmu Rocky (1976), si měla v tomto filmu zopakovat roli prostitutky, z níž se stala bezdomovkyně. Její scéna ale byla nakonec z filmu vystřižena. Herečka se tak objeví pouze krátce během pouliční bitky na konci filmu. Její postava se nicméně později vrátila ve filmu Rocky Balboa (2006), kde ji hraje Geraldine Hughes. (oLí)

Reklama

Reklama