Reklama

Reklama

Rocky Balboa zestárl. Před nedávnem mu zemřela jeho milovaná žena a jeho syn na něj nemá čas, věnuje se své kariéře. Rocky tak tráví celé dny ve své malé restauraci, kterou pojmenoval po mrtvé ženě. Zde hostům vypráví historky ze své boxerské kariéry. Rocky však není se svým životem nikterak spokojený. Jednoho dne se setká s ženou, kterou znal v době svého mládí, a udělá dobrý skutek. Poté, co zjistí, jak žena žije, jí nabídne práci u sebe v restauraci. Sblíží se i s jejím synem a společně s ním si vybere i nového psa. V té době se v televizi ukáže počítačová animace, ve které proti sobě vystupuje postava současného, u diváků ne příliš oblíbeného, mistra v boxu Masona Dixona a postava Rockyho. Televizní komentátoři se zamýšlejí, jak by dnes souboj dopadl, pokud by se utkali tito dva skvělí boxeři. Rocky brzy podlehne myšlence souboj opravdu uskutečnit. A tak, když se v jeho restauraci objeví agenti Dixona, neváhá a na souboj přistupuje. Rockymu se dostane podpory v jeho úsilí i od svých přátel a nakonec i od jeho syna, který kvůli tomu opustí své zaměstnání. Rocky začíná opět tvrdě trénovat. Tak, jak se blíží termín zápasu, sportovní veřejnost se nemůže shodnout na tom, zda to, co Rocky dělá, je jen holé šílenství stárnoucího muže, nebo jakýsi pokus o návrat své slávy. Rocky se zúčastní i tiskové konference před zápasem. Právě tady se urazí Mason Dixon, když je novináři obviněn, že chce získat slávu na lehkém souboji se stárnoucí legendou. Nicméně oba šampióni proti sobě skutečně nastoupí a souboj se začne vyvíjet ve velké drama... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (991)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Stallone navázal neuvěřitelně přirozeně a předvedl nejlepší rozlučku se svou životní rolí, jakou snad mohl. Uvěřitelné chování a motivace hrdinů (hlavně Rockyho) a zajímavý děj. Po tom, co jsme už s Rockym prožili v předchozích dílech (více či méně vydařených), mu nemůžeme než fandit. Balboa se povedl a předvedl důstojné zakončení ságy. 70%/80% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Úžasně napsaná a zrežírovaná závěrečná kapitola šestičlenné ságy o legendárním boxerovi. A taktéž dokonalá poklona jeho osobnosti a zásluhám. Poklona, jíž si naprosto právem zaslouží. Ale také je tento snímek velmi posmutnělým, melancholickým a nostalgickým. Životem a boxem ztrhaný a stárnoucí Rocky bloumá osamocen životem a v neustálých bolestných myšlenkách vzpomíná na svou milovanou ženu. I na sebe, kým byl a kým je, na své začátky, prohry, výhry, na lidi, kteří při něm stáli a utvářeli jeho osobnost, a na dávné časy. Ale i přes ty "nejtvrdší rány, které dává život", dokáže Rocky v tomto díle pronášet vtipná slova, jimž jsem se upřímně zasmála, ale která už však nezní tak bezstarostně, jako tenkrát. Více pronáší spíše životní moudra, kterých během své kariéry nabyl. Pořád je to ten stejný, obyčejný chlapík s obrovským srdcem, italskou krví a slušivým kloboukem. Jen je o pár let starší a má od života více šrámů. Milo Ventimiglia coby Balboův synek je příjemný a sympatický (ach jo, ty černé vlasy:) na pohled, avšak když jsem si vzpomněla, jak to těm smradům ze školy v Rockym V pořádně nandal, jen těžko jsem si při pohledu na toho černovlasého, jemně vypadajícího mladíka dokázala představit, že je to ten samý, který kdysi dávno dokázal dávat tvrdé rány. Působil příliš jakoby sladce. Příjemně mě potěšil návrat postavy z prvotního dílu, "Malé Mary", která se zde s Rockym sblížila, a vzájemně si podali pomocnou ruku. Při závěrečných titulcích a nezapomenutelné melodii "Gonna Fly Now" jsem cítila mrazení po těle. Po zhlédnutí jsem si pomyslela, kéž by tak někde existoval člověk a boxer jako Rocky Balboa. Ale nejspíš nikdo takový není. To bychom o něm jinak věděli... Jen tak mimochodem, kdo z Vás má chuť si taky vyběhnout po těch slavných schodech, po nichž vždy běhával?:) "Ostatně, kdyby mi bylo 150 let, taky se rozpadám", "To je kapesník, někdy si připadám jako klokan, mám plný kapsy věcí", "Italský jídlo zprasený mexickým kuchařem není specialita." ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Stejně jako postava ve filmu, ani Sly se nikdy nevzdal a přes kroucení hlavou řady oponentů ke vzniku dalšího pokračování natočil důstojné a upřímné rozloučení s legendárním outsiderem. Přímočaře a nostalgicky vypráví osudy stárnoucího Rockyho, který každé ráno za tónů sympatického soundtracku sype ptáčkům, krmí želvy a rozjímá u hrobu své milované Adriany. Vzpomíná, užívá si zaslouženého klidu, jeho nepřítelem nejsou upocení atleti v ringu, ale vlastní pocity a vzpomínky na doby minulé. Úvodní hodina příznivce série příjemně uspokojí; řada moudrých slov, které Rocky pronáší, pohladí. Stallone se ve „svých rolích“ chová naprosto suverénně a jednoznačně si pochybovačné diváky získává. Nikdo mu nevěřil, tady je odpověď. Nechybí mu nadhled (vzhledem k věku), hravost. Závěrečná půlhodina pak bohužel brnká na strunu modernějšímu (střihově bohatšímu) pojetí. Tréninková pasáž je vzhledem k předešlým dílům neuvěřitelně odbyta a během závěrečného zápasu se jen těžko slučují vizuálně ostré scény s předešlým poklidným, melancholickým dějem. Jedenašedesátiletý Sylvester Stallone to přesto dokázal a to se vztyčenou hlavou!! Nostalgie prostě dělá své!! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co naplat, že oko tygra už trápí šedý zákal a hlavu strčil do včelího úlu. Sentimentálně se prochází po Philly, pronáší plamenné proslovy plné životních pravd a za sklonkem kariéry unaveně bilancuje. Než se Rockyho okoralé srdce začalo vracet ke kořenům, přišla mi první půlka hodně nezáživná, nicméně tklivá hudba Billa Contiho, hodící se k posezení u krbu se sklenkou brandy při vzpomínání na staré časy a konečně i závěrečný boj v ringu nakonec orámovaly důstojnou rozlučku jedné boxerské legendy. Sice filmové, ale o to větší.. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Rocky nám zestárnul, ale žije si celkem spokojený život, až na to, že je po smrti své ženy osamělý a syn se s ním nestýká, protože má pocit, že mu otcova sláva překáží. Jenže Rocky je bojovník a nehodlá to nechat jen tak. A navíc se mu stýská po boxu. Moc pěkný příběh až do toho zápasu na konci. Trochu mi vadilo, jak byl podán, protože Rockyho vlastně pořád jen mátili, aniž by něco podnikl on sám a zraněná ruka? Kde? ()

Galerie (30)

Zajímavosti (62)

  • Zápas mezi Rockym (Sylvester Stallone) a Dixonem (Antonio Tarver) byl natočen tak, že spolu oba herci skutečně zápasili. Podle Stalloneho byly všechny údery skutečné. Herec navíc prozradil, že scéna, v níž je Rocky sražen k zemi a snaží se postavit na nohy tak, že se chytí provazu, je zcela autentická. Tarver ho skutečně srazil k zemi a on se opravdu nemohl zvednout. (HellFire)
  • Všechny záběry z arény byly natáčeny digitálně v HD, aby vizuálně odpovídaly televizním přenosům z boxerských západů vysílaných na HBO. Zbytek filmu byl natáčen na 35mm film. (HellFire)

Související novinky

Halle Berry chystá režijní debut

Halle Berry chystá režijní debut

12.09.2018

Oscarová herečka Halle Berry (X-Men: Budoucí minulost, Kingsman: Zlatý kruh) se chystá na svůj režijní debut. Natočí a zahraje si v akčním drama o bojových uměních Bruised. Snímek napsala scenáristka… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama