Reklama

Reklama

VOD (1)

Las Vegas zaplaví nemrtví a parta žoldáků vsadí všechno na jednu kartu, když se odhodlá k největší loupeži v dějinách uprostřed karanténní zóny. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (669)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Spása, či zatracení? Zachariáš v posledních letech rozděluje filmovou obec, ale jeho návrat do známých vod ji mohl zase jednou spojit. O kvalitách debutového Úsvitu mrtvých se napříč Snyderovou kinematografií pochybuje snad nejméně, dává tedy smysl na tento úspěch v těchto rozbouřených dobách navázat. Jenže! Příběh je nejen banální (což by nevadilo), ale i plný nelogičností (což už vadí) a Snyder snad záměrně nenaplňuje očekávání, jež sám vytváří. Úmorné dialogy zbytečně přerušují docela příjemně plynoucí a sympaticky brutální akci, jež se však bohužel zase jednou tváří jako něco víc, než ve skutečnosti je. Kvůli ne zcela pochopitelnému Snyderovu rozhodnutí je navíc velká část filmu natočena neostře a roztřeseně – podobně jako Knightmare scéna ve finální (ehm) verzi Ligy spravedlnosti. Snová estetika se do určitých pasáží hodí, zde ovšem působí jako další ze Snyderových rádoby uměleckých voleb, které si nikdo nesmí dovolit odmítnout, jinak bude nařčen z nepochopení jeho vize. Přestože nabubřelost z téhle jednohubky nečouhá tak silně jako z nedávné ZSJL, najmutí příčetného kameramana a pokrácení tak o hodinu by filmu jen prospělo. Přesto musím přiznat, že jsem trpěl méně, než jsem čekal, a jako oddychová žánrovka je Armáda mrtvých zcela snesitelná. Ale nic víc. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

No. Tak tohle je můj první, čelní střet s NCSFD. Bylo mě upozorněno, že se to stane. Je třeba uznat, že včas. Líbí se to mi? Ani kokot. Pokud neoplýváte něčím jako je Adbl...ten takový, hentý, zlý, zlý, zlý program, jste v řiti. Možná ne. Pokud si libujete v reklamách všeho druhu. Všechno je teď o moc lepšejší, barevnější a user friendly . Ale co. Asi to tak má bejt. Se ti to nelíbí? Se seber a táhni. Však jsme tu jedna big happy family motivovaná láskou k filmu!......................Teď jsem trošku ujel od jádra (mrtvého) pudla, takže k věci. Soudruh Snyder už jednou mrtvé oživil a mě se to tenkrát líbilo. Moc. Ale tenkrát to bylo něco jako remake klasiky. Dneska tu máme křížence všech Útěků z (doplň město) a Rodinných pout. Fakt to chci vidět znova? Ne. Stačilo. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel. Pořád platí, že zatímco na seriálovém poli točí Netflix pecky nejtěžšího kalibru, v rámci filmové zábavy nedokáže nabídnout adekvátní hollywoodské pozlátko, i když k tomu má tvůrce i rozpočet. A přitom Armáda mrtvých začíná tak slibně! Úvodní titulky, které nás zábavně a přitom elegantně úsporně uvedou do děje, jsou srovnatelně boží s těmi, jaké Snyder naservíroval ve Watchmenech. V tu chvíli jsem se začal usmívat od ucha k uchu a věřil, že Snyder má pořád v sobě toho frajera, co si kdysi kariéru otevřel Úsvitem mrtvých. Jenže zbytek jeho prvotinu nijak nepřipomíná. Prostředí nevyužité, postavy nezajímavé, dynamika až na pár okamžiků skoro žádná a černého humoru zoufale málo. Když už se nějaký ten pokus o vtípek objeví, zabije ho debilita samotného zpracování (potřebujeme dostat zombie na nášlapné zařízení, ale nestrčíme ji tam - PUSTÍME JI, aby si k němu sama došla). V rámci námětu nějaké ty nosné nápady nechybí, ale ničemu nakonec neslouží. Nový druh zombie tam byl... proč? Být ve filmu běžné nemrtvé potvory, nic moc by to na výsledku nezměnilo (že jeden chytřejší dokáže lépe stopovat, to už jsme viděli mnohokrát). A zasazení do Las Vegas? Tady Armáda mrtvých padá na hubu úplně nejvíc, protože město hříchu nijak v rámci naturelu - vyjma úvodních titulků - nevyužije. Zkázu dokonává Snyder svojí kamerou, která půlku času ostří a druhou si hraje na portrét mód v iPhonu, takže se na film ani pěkně nekouká. A s takovou se člověk prostě těžko ubrání tomu, aby nezačal rýt do příběhu, jehož výchozí zápletka je samo o sobě nesmyslná a čím déle podívaná plyne, tím větší nesmysly tasí (hrdina chce zachránit dceru, ale od momentu ve výtahu na to na 20 minut prostě zapomene). Čekal jsem od Snydera ledacos, ale rozhodně ne nevýraznou nudu vykrádající Soudný den, z níž prakticky není cítit jeho rukopis. Spíš to vypadá jako kousek z pozdní tvorby Paula W.S. Andersona. A ne, to fakt není dobrá vizitka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Už je to dávno od úsvitu mrtvých. Určitě víc než 28 dní poté, ba dokonce 28 týdnů poté co jsem se naposledy  prošel s živými mrtvými až k nástupišti  vlaku do Busanu  a tím dojel až ke světové válce Z....  Pak ale bylo dlouho ticho. Až se nyní objevila tahle záležitost. Docela jsem se na ni těšil byť opět bohužel konstatuji, že námět sám s ničím novým nepřichází. Je to taková vykrádačka Hanebných panchartů, Kellyho hrdinů a 28 týdnů poté. Naštěstí už jsme ale v progresivním světě a tak na rozdíl od předchozích snímků jsou hrdinové vybraní tak, aby zde byla správná rasová vyváženost. Věřte že raději by jste jako filmaři měli za zády dav krvelačných zombíků, než různé nahlašovatele z neziskovek pro to či ono porušení práv kohokoliv na cokoliv. Jen mi tam chyběl nějaký zástupce dalšího pohlaví, ale toho jsem nakonec naštěstí našel v pilotovi, protože doteď nevím zda to byla žena či muž. Takže karty máme rozdané a to správně a spravedlivě. Bez toho se dneska nedá točit a Netflix to dobře ví. Co dál? Dál nic. Začátek docela bavil, ale až do momentu co z kontejneru vyleze potlučenej dost nasrštvanej Vémola a začne vykusovat vřískajícím mariňákům krční tepny. Ti dva, co jsou od něj nejdál dostanou rozkaz vysílačkou:  Vypadněte ihned pryč a tak stojíc u obrněného vozidla ze kterého právě vylezli nevymyslí žádnou lepší taktiku, než od něj začít utíkat do pouště... Jestli má US army jen takové vycvičené mozky, no tak potěš Biden. Dál už je to popcornová zombíkovská zábavička. Rozbořený digitální Vegas dobrý, ale jinak celkem nuda. Potěšil ten stařičkej Huey. Zprvu jsem nechápal jak do něj Japončík chtěl dostat všechny hrdiny a ještě k tomu ten balík, ale tahle zdánlivá nelogičnost se konci vyřešila.  Humor ve filmu nefungoval vůbec, specialistovi na sejf bych po druhé otázce prokousl ohryzek také a ani bych nemusel mít žlutý bělmo. Celkem tedy to byla lehce zábavná věc na sobotní večer, ale nic víc.  Dávám za tři humrový chlebíčky, protože humrový má každej rád...  Eh.. * * * ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantastickej meganářezovej mišmaš, kterej jsem si užil jako dlouho nic a kterýmu klidně odpustím i těch pár scénáristických nedošlapů. I přes to, že člověk u podobnýho filmu jen stěží může čekat nějaký srdceryvně napsaný dějový linie, Zackovi a spol. se i tak povedlo tam nacpat několik emočně nabitých scén, který pozornýho a souvislosti znalýho diváka prostě potěšit a dojmout musí. O tunách odkazů na starý hororový klasiky, skvěle natočený akci a báječný hudbě ani nemluvím. Čtyři a půl. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Ve snímku se objevuje fórek tvůrců, kdy při sestavování týmu nalezl Scott (Dave Bautista) Dietera (Matthias Schweighöfer) v zámečnictví Gwendoline's. Jde o narážku na známý internetový vtip, že herec z Rudého Barona (2008) vypadá jako dvojče Gwendoline z Tarthu (Game of Thrones). (Kodousek)
  • Natáčelo se v Kalifornii, Los Angeles a v Albuquerque v Novém Mexiku. Hotel se jmenoval Atlantic Club Casino a nachází se v New Jersey. (SONY_)

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

06.07.2021

Tak se zdá, že si Zack Snyder (Muž z oceli, 300) přece jen splní další svůj sen. Tedy alespoň částečně. Známý režisér totiž předělal svůj starý koncept na Sedm statečných ve Star Wars univerzu, který… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

13.06.2021

Režisér Zack Snyder má za sebou čerstvě zombie akční thriller Armáda mrtvých pro Netflix, se na streamovací službě alespoň coby v počtu zhlédnutí zaznamenal obří úspěch. Tím ovšem jeho spolupráce s… (více)

Reklama

Reklama