foto

Matthias Schweighöfer

  • nar. 11.3.1981 (37 let)
    Anklam, Mecklenburg-Vorpommern, Východní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matthias Schweighöfer se narodil ve Východním Německu ve městě Anklam. Vyrůstal v herecké rodině a brzy už také věděl, že jeho kroky budou směřovat před kameru. Jeho rodiče, divadelní herci Gitta Schweighöferová a Michael Schweighöfer, ho často brali na jejich zkoušky a později již na střední škole v Chemnitzi navštěvoval školní dramatický kroužek. Když odmaturoval, odešel do Berlína, kde stále žije se svou přítelkyní (střídavě žije také v Paříži). Do své první role byl obsazen ve filmu RAUS AUS DER HAUT (1997) (TV), který režíroval Andreas Dresen.

V následujících letech začal být již uznávaný kritikou a snímky jako SOLOALBUM (2003), KAMMERFLIMMERN (2004), KEINOHRHASEN (2007) nebo DAS WILDE LEBEN (2007), mu přinesly mnohá důležitá ocenění. V poslední době však Matthias zabodoval v prvoválečném dramatu DER ROTE BARON (2008), kde hrál legendární letecké eso Manfreda von Richthofena. Zahrál si i ve filmu VALKYRIE s Tomem Cruisem. Tento nadaný a charismatický herec má ve světě filmu budoucnost téměř jistou a to ne pouze doma v Německu, ale také v mezinárodním filmu.

Matthias Schweighöfer je považován za jednoho z nejžádanějších mladých německých herců současnosti. Matthias mluví, kromě němčiny, také plynule anglicky a francouzsky. Hraje na klavír a na housle.

Robert "Bobek27" Mrzena

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Price
2018 100 Dinge
Hot Dog
Kursk
Zavařovačka života
2016 Jak napálit banku
Nejkrásnější den
Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek
2015 Chůvák
2014 Irre sind männlich
Otcem na poslední chvíli
2013 Frau Ella
Kohout na víně 2
Schlussmacher
Zajíček Bezušáček a ušaté kuře
2012 Russendisko
Schmidt & Schwarz (TV film)
2011 Rubbeldiekatz
What a Man
2010 3faltig
Tatort - Weil sie böse sind (TV film)
Vždy připraven!
2009 Kuře s ušima
Mein Leben - Marcel Reich-Ranicki (TV film)
Must Love Death
Noční vlak
Zátoka pirátů
2008 Der Architekt
Rudý baron
Valkýra
2007 Das Wilde Leben
Ein Spätes Mädchen (TV film)
Fata morgána
Zajíček bez oušek
2006 Der Blaue Affe
Lulu (TV film)
2005 Kombat Sechzehn
Modrooká Polly
Schiller (TV film)
2004 Baal
Kalter Frühling (TV film)
Srdeční zástava
2003 Die Klasse von '99
Hamlet_X
Soloalbum
2002 Ballett ist ausgefallen
Die Freunde der Freunde (TV film)
Nachts im Park
Strach.com
2001 Babykram ist Männersache (TV film)
Herz über Kopf
Místo činu: Ludwigshafen - Záchvat násilí (TV film)
Polizeiruf 110 - Zerstörte Träume (TV film)
Vorspiel mit Nachspiel (TV film)
2000 3 Tage 44
Freunde
Küss mich, Frosch (TV film)
Spuk im Reich der Schatten
Zakázaná touha (TV film)
1998 Mann fällt nicht vom Himmel, Ein (TV film)
Spuk aus der Gruft
1997 Raus aus der Haut (TV film)
Ärzte: Dr. Vogt - Freundschaften (TV film)
1991 Polizeiruf 110 - Ein verhängnisvoller Verdacht (TV film)

TV seriály

2018 You Are Wanted (TV seriál)
Reboot (S02E06)
Shut Down (S02E05)
Shift Memory (S02E04)
další epizody (6)
2017 You Are Wanted (TV seriál)
Burning Man (S01E06)
Rollo (S01E05)
Noob (S01E04)
další epizody (6)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Dokumentární

2015 New Pop Festival - Das Special (TV film)
2012 Tim Sander Goes to Hollywood
2005 Weiße Raben - Alptraum Tschetschenien

TV pořady

2017 Die Helene Fischer-Show (TV pořad)
2016 BAMBI 2016 (TV pořad)
2014 Quizduell-Olymp (TV pořad)
2013 Circus Halligalli - Best of (TV pořad)
Deutscher Filmpreis 2013 (TV pořad)
2009 Granaten wie wir (TV pořad)
2008 Markus Lanz (TV pořad)
2007 Willkommen Österreich (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
Volle Kanne (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)

Producentská filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2015 Chůvák
2014 Otcem na poslední chvíli
2013 Schlussmacher
2011 What a Man

TV seriály

2017 You Are Wanted (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Chůvák

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(39)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace