Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Byl bych ochoten akceptovat klišé typu chlastající policajt, rozvádějící se policajt, přísná šéfka, ale udělat z poměrně slušné kriminálky na konci parodii, to bylo moc. Nechápal jsem také po celou dobu, proč postava Jiřího Langmajera skoro šeptá, ale asi to měl být příspěvek do cool vizáže filmu. Až do posledních minut jsem si pochvaloval, že je tento snímek povedený, zajímavý a na naše poměry slušně zfilmovaný, ale závěr příběhu z něj udělal směšnou slátaninu. Bez posledních deseti minut 4*, pak skoro odpad. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já toho Roberta Sedláčka začínám zbožňovat čím dál víc. Kdybych si odmyslel děj, vizuální oko režiséra a moje jedno jsou, též herecké výkony (Langmajer se vrátil, aspoň na chvilku) potěší v určitých chvílích příjemným odstupem, jen vyústění a motivace hlavní hrdinky a rádobyšokující závěr to celé táhne ke dnu zbytečně víc, než bych byl ochoten tolerovat. 50%. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hanychová ako herečka? Ej, tak v role kurtizány alebo zlatokopky, to jej sedí, čo potvrdila aj v jedinej dobrej pesničke od Rytmusa. Prekvapilo ma, že sa tu dokázala naučiť tých pár viet, čo jej dali dokonca nepotrebovala ani dabing. Inak kriminálka je to tak na úrovní dôveryhodnosti Langmajera ako kriminalistu Davida Vlka, ktorého by sa nebáli ani ovce. Záver nešokoval, skôr zhnusil. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Mám Káču.“ ,,V tom je možná jedinej rozdíl mezi náma.“ Drsnou a surovou atmosféru této detektivky mají zřejmě navozovat repliky všech zúčastněných, které jsou zcela bez intonace. Do dokonalosti to dovedl Langmajer, který hraje hrozně špatně, huhňá, neumí položit otázku, aby zněla jako otázka, tváří se zasmušile a prostě nedokáže utáhnout svou hlavní roli. Zvuk jak je už zvykem u současné české televizní tvorby stojí za starou bačkoru a já se musel hodně snažit, abych hercům rozuměl. Samotný příběh není nejhorší, ale rodinné a pracovní problémy Langmajera jsou nevěrohodné, hloupé a působí hrozně uměle. Stejně na tom je scénář, umělý, nepřirozený. A korunu tomu nasazuje evidentní snaha o světovost, která se do prostředí Ostravy moc nehodí. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Z úcty k výkonu J. Langmajera a M. Stránského dávám 3 hvězdy. Vraždy byly v tomto případě podružné. Děj se zaměřoval na oba detektivy a jejich ambivalentní vztah. Jejich životy-neživoty byly velmi věrohodné - toto povolání často vede k životu osamělého a cynického vlka s nějakou tou vzpruhou na dně skleničky nebo hrnku. Postava nevěsty byla průhledná, hlas v telefonu napovídal, která to je asi herečka. Nepropracovaný byl i samotný vzorec vraždy. Kromě obou výše zmiňovaných herců byl dobrý i N. Lichý. Málo prostoru zde měl vynikající J. Plesl. A. Hanychová snad hrála samu sebe. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)
  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)
  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)

Reklama

Reklama