Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (157)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Po skvělých "Pravdivých lžích" jsem tedy čekala větší nářez. Asi jsem si nestačila uvědomit, že mezi tím do cesty přišli "Muži v říji" a udělali na Sedláčkových polích trochu nepořádek. Krásná byla chvilka, kdy vpředu vystupoval "Bartoškův a sousedovic" dům v živých a ještě živějších barvách, a za nimi bylo vidět jen totálně šedivě splývající pozadí. Jedna skvělá výpovědní půlminutka. Jinak hudba... dejme tomu... Překvapila mě Mrs. Erbová, která byla přirozeně sympaticky civilní, i když bych ji v civilu nejradši poslala... , ale tady mi zkrátka sedla. Pan Bartoška měl určitě zajímavější role a J. Plesl mně osobně zkrátka nesedl.Takže zkrátka takový televizní průměr. Zkrátka na... si z toho nesednu :-). "I takové dny jsou, kdy rána za ranou..." ()

snaked 

všechny recenze uživatele

edit 24. 8.: S téměř měsíčním odstupem přehodnocuji své rozpolcené hodnocení a zvyšuju na ****. Tenhle film jsem musela opravdu vstřebat. Měla jsem totiž tendenci celé Sráče brát opravdu vážně a to nejde, to se jen divíte, co se to tam děje a proč je to celé takové divné. Protože na první pohled to komedii nepřipomíná, ale situací, které jsou komické/absurdní, je tam více než dost (scéna na poště, kdy paní nekonečně dlouho dává peníze do tašky, lupič střílející úplně mimo, přestřelka, dialogy typu "takže ta mrtvola pak vystřelila 5x na mě? to je blbost!" - "kdybyste znal zákon..., tak víte, že to blbost není." atd.). Co mě dostalo: výborná úvodní titulková sekvence s písní Radka Pastrňáka a tepajícími titulky (je i v závěru). Dialogy Plesl-Erbová mi moc nesedly, mám pocit, že to utlumení herců je ne vždycky ku prospěchu. Scénář: Zdeněk Zapletal (zahrál si i jednu z rolí) ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Beru, že od televizního filmu nemůžu čekat zázraky, ale takovouhle "sračku" jsem od Sedláčka nečekal..Zhlédnuto hlavně kvůli místním reáliím, které místy způsobovaly záchvat smíchu (tohle ocení jen "našinec"), ale nakonec i přes tohle lákadlo jsem měl problém Sráče dokoukat. Závěrečná přestřelka byla jak z té nejlepší parodie na krimi filmy. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Myšlenkami a dějem trochu lehčí film, atmosférou hodně depresivní film. Krimi příběh z nejnižších vrstev společnosti v Třinci se zamýšlí nad nedefinovatelností dobra a zla. Hranice mezi nimi je nepatrná, nenápadná a snadno se přelévající bez jasného ukotvení. Konec, nikdy nebude konec. Závěrečná titulková píseň jako by hodnotila budoucnost takového stavu společnosti, a uzavírá tak naprostou bezvýchodnost příběhu. ()

louisa 

všechny recenze uživatele

Na naše pomery veľmi dobre urobená kriminálka. Výborný Plesl, Lichý, Čtvrtníček, Dulava. Zaujímavá kamera. Jednoducho - dobre natočené. Takisto tá poľštino-čeština ešte dodáva na autenticite. A v úvodných a záverečných titulkoch super pieseň "Hajcman blues" (Pastrňák-Rataj), ktorá tú atmošku perfektne dokresľuje. Well done. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Aby film bylo možné v televizi vysílat před desátou hodinou večerní, režisér vystřihl dlouhou scénu se šňupáním kokainu. (Cucina_Rc)
  • Ve filmu si zahrálo několik herců z nedalekého Těšínského divadla, kteří stvárnili hlavně postavy mluvící polsky. (MIchael90)
  • Když si Dan (Jaroslav Plesl) prohlíží občanský průkaz Michala Davida (Robert Mikluš), lze si všimnout, že obsahuje nesmyslné údaje. Číslo průkazu je 990000421, ale občanky tohoto typu měly vždy číslo začínající jedničkou. Průkaz byl vydán 2. ledna 2003 a měl by mít platnost deset let, ta je ale uvedena až do 11. srpna 2015. V adrese trvalého bydliště chybí číslo popisné nebo orientační. Ulice Pod Křiby v adrese trvalého pobytu se sice skutečně ve Zlíně nachází (je v ní jediný dům č. 5630), ale uvedené poštovní směrovací číslo 563 08 neexistuje a navíc by patřilo do okresu Ústí nad Orlicí. (Martin_L)

Reklama

Reklama