Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 4

Recenze (869)

H34D 

všechny recenze uživatele

Svět Hvězdných válek skrývá mnohá zákoutí, která doposud nebyla prozkoumána, a tak se důmyslní makléři v Hollywoodu rozhodli, že do jednoho takového zákoutí se podíváme, jelikož jim to přinese hromádku peněz. Hlavní devizou je jistě velké množství blyštivé akce a moderních efektů, které když už nic, tak nedají diváku prostor k tomu, aby se nudil. Postavy taktéž mají jisté charisma, avšak z celkového příběhu jednak nemám pocit, že by do Hvězdných válek až tolik zapadal a hlavně mám z něj pocit, že je poněkud nadbytečný. Jinými slovy filmů tohoto typu by se dalo natočit třeba dalších 10 a pokud se do nich obsadí postavy z Hvězdných válek, vždy bude možné tvrdit, že jsou to, ehm, Hvězdné války.... Je to opravdu nutné? 6/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $275miliónovTržby USA $213,767,512Tržby Celosvetovo $392,924,807Tržby za predaj Blu-ray v USA $39,434,713Tržby za predaj DVD v USA $16,041,501║ V podstate asi tak zbytočná nádstavba ako Rogue One, len ľahký priemer, kde proste chýba hercom správna charizma, jednoducho povedané ako keby sa vrátil do série drevený Hayden Christensen ale hneď niekoľko krát. Štúdiu Disney sa začína Lucafilm rozpadať pod rukami, chcú strašne rýchlo chrliť filmy ale nasadené tempo im podlamuje nohy. Dokonca pri tomto je Lucasova trilógia I-III nadmieru čarovná a legendárne epizódy IV-VI sú na svetelné roky ďaleko, nuž iná liga. Samozrejme že po technickej stránke tu nie je čo vytýkať, skôr toporný herci a všedný dej to nemá kam vytiahnuť. /videl v kine: 70%/ ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Nesnáším tě." - "Já vím." Solo je velké potěšení především pro obeznámené fanoušky, ale myslím, že i úplný Star Wars laik si z něj dokáže leccos odnést. Je to především zábavný dobrodružný film (místy je humoru MOŽNÁ trochu moc, ale nikdy nepřekročí zdravou míru) s výborným Aldenem Ehrenreichem, který se takřka nemožného úkolu zhostil skvěle - hraje víceméně po svém, od Harrisona Forda si vypůjčil jen nějaká ta gesta a úšklebky, nijak zvlášť ho neimituje a přesto je to Solo. Režie Rona Howarda je fajn, příběh není hloupý a má v rukávu spoustu překvapení včetně návratu jedné velmi známé postavy (ovšem právě s jejím návratem si možná bude leckdo lámat hlavu a říkat si: Cože? Jak? Proč?), no a doslova úžasnou práci odvedl John Powell. S pomocí Johna Williamse (dodal i nový hlavní motiv) složil skvělý soundtrack, který si budu pouštět stejně rád jako všechna Williamsova Star Wars alba nebo Giacchinův Rogue One. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Zabudnime na to, ze ten film je uplne zbytocny a jeho udalosti sme nepotrebovali poznat. Ale kedze ho uz mame, tak budme radi, ze je super. Aj ked trochu inak, nez sme pri tejto sage zvyknuti. Atmosfera Star Wars je (az na stare hudobne motivy) prec a ostal "iba" mimoriadne zabavny blockbuster. Herci su vynikajuci (az na to serialove poleno), Howard opat dokazuje, ze je uzasny remeselnik a obaja Johnovia zlozili svoje najlepsie motivy za poslednu dekadu. Takze trochu kulturny sok zo zmeny stylu, no stale spickovy bijak s obcasnym zavanom nostalgie. Ale pocit, ze kadencia SW filmov je az prilis rychla (a tym padom prisli o exkluzivitu) je coraz silnejsi. Tentoraz sa to vsak kvoli zmene stylu (a vlastne aj zanru) da odpustit. Subjektivnych 9/10. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Do hyperprostoru, Star Wars fanoušci jsou zakomplexovaný incelové který by byli nejradši kdyby SW filmy pokračovaly v zajetejch kolejích, protože Solova sólovka je řemeslně poctivým scífkem/heist komedií/neo-westernovou space-operou, která se snaží jít proti proudu a jde jí to víc než na výbornou. Já jsem spoko.... 8 žvejkalů z 10 ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • Původně najatí režiséři Phil Lord a Christopher Miller údajně na natáčení velmi improvizovali a nedrželi se plně scénáře, což rozčilovalo scenáristu Lawrence Kasdana. Lord s Millerem měli svou vlastní vizi, jak by měl Han Solo (Alden Ehrenreich) vystupovat. Zatímco Kasdan ho viděl jako drzého sobce, duo režisérů z něj prý dělalo až příliš velkého komedianta. Vše nakonec musela rozhodnout prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy, která se zastala Kasdana. Phil Lord a Christopher Miller poté dostali s okamžitou platností padáka. Nahradil je Ron Howard. (martanius)
  • Z finančního hlediska byl snímek Solo: Star Wars Story poměrně nečekaným propadákem a pro studio velkým zklamáním. Po prvním měsíci v kinech nedokázal celosvětově vydělat ani 400 milionů amerických dolarů, což se například filmu Avengers: Infinity War (2018) povedlo za 9 dní a filmu Star Wars: Síla se probouzí (2015) dokonce za 8 dní. Předchozí samostatný snímek Rogue One: A Star Wars Story (2016) dosáhl na metu 400 milionů amerických dolarů po 16 dnech v kinech. (Tashi)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama