Reklama

Reklama

Co vznikne, když se sejdou hvězdné herečky v čele s Meg Ryan a Annette Bening, schopná scenáristka, režisérka a producentka v jedné osobě Diane English a klasický příběh o skupince kamarádek z New Yorku? Odpovědí jsou Ženy, vtipná a jiskřící komedie o současných ženách a síle ženského přátelství. Předlohou byl film George Cukora z roku 1939 a divadelní hra Clare Boothe Luce z roku 1936... Mary (Meg Ryan) má ideální život: krásný dům, rozkošná dcera, úspěšný manžel a částečný úvazek návrhářky v oděvní firmě. A navíc se může spolehnout na své úžasné kamarádky, především na nejlepší přítelkyni Sylvii (Annette Bening). Tato žena s velkým šmrncem a ostrým humorem je šťastně svobodná a navíc právě povýšila na šéfredaktorku uznávaného ženského časopisu Cachet. Do jejich věrné trojky patří ještě Edie (Debra Messing), výstřední žena, která dělá matku kamarádkám i svému stále se rozrůstajícímu potomstvu. Dále je zde humoristická esejistka Alex (Jada Pinkett Smith), okouzlující lady se zvláštním darem říkat lidem věci, které rozhodně nechtějí slyšet. Ideální život je ale málokdy věčný. K jeho zruinování stačí často úplná prkotina. Třeba ztráta zaměstnání a následná touha zlepšit si náladu návštěvou manikérky. Právě tady se Mary dozví o manželově nevěře, čehož využije její nejlepší kamarádka pro svůj ženský časopis – včetně pikantních detailů. Pak nezbývá než se vydat na dlouhou cestu znovunalezení vnitřního klidu, doprovázenou krabicemi sladkého a dny strávenými doma v pyžamu. Mary nakonec skončí v ženském ozdravném táboře, kde se seznámí s “hraběnkou” Miller (Bette Midler), okázalou hollywoodskou agentkou a milovnicí marihuany, jejíž střízlivý přístup k životu se stane pro Mary inspirací. Když se Mary vrátí do New Yorku, začne znovu dávat dohromady svůj starý život, ale tentokrát s vědomím, co a kdo je v jejím životě nejdůležitější. Toto zjištění hraje zásadní roli ve chvíli, kdy se má setkat s člověkem, který jí ublížil nejvíc, jehož přítomnost jí ale také nejvíc schází: se Sylvií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (202)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Prostředí 3/10/// +Meg Ryan, Eva Mendes a těšil jsem se na Carrie Fisher, všimli jste si, že v tomto filmu jsou samé ženy? -jistě že všimli, je to film o nich, je to film pro ně/// Osobně by mě ale nebavilo koukat na film o chlapech, možná kdyby se jednalo o sex, fotbal, ženy, ale bez žen by asi ani jedno na obrazovce dost dobře nešlo, snad jen ten fotbal a to by mě asi nebavilo, proto chápu zdejší tak nízké hodnocení, zřejmě i od žen, které tento snímek taky nebavil. Pokud je opravdu jediné zajímavé na tomto filmu, že sleduji jestli se tam neobjeví alespoň jediný muž a tento zájem mi vydrží až do konce, tak je rozhodně něco v nepořádku. Ne se mnou samozřejmě, ale s tímto filmem. A nikdo mi neříkejte že to nejde udělat dobře, vtipně, kvalitně a zajímavě (Sex ve městě). Sice zde hrdinky měli razantně méně času si vás získat, ale o to víc se měli tvůrci snažit./// Celkem 36%/// ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Vidět v jednom dni originál i remake snímku, jako jsou Ženy, byl docela záhul. Pro ty, co neradi čtou dlouhé texty rovnou říkám, že originál byl daleko lepší a zábavnější než tato verze. Sice měl barevnou pouze jednu scénu (a to módní přehlídku - v módě se nevyznám, ale řeknu vám, nudnější hadry než ty předvedené v nové přehlídce jsem ještě neviděl) a neměl terminátorskou scénu na začátku filmu (mám jen pět minut na nakupování:), ale snad všechno bylo v té staré černobílé verzi lepší než v té nové - herečky i herecké výkony (hlavně dcera a matka hlavní představitelsky, ale i mrcha Crystall, kterou zahrála Joan Crawford vskutku dábelsky - a inteligentně zároveň, ať se jde Eva Mendez vycpat), taky mi chyběla kouzelná (a velmi neuctivá a nekorektní) titulková sekvence na začátku, ve které byla každá z žen představena nejprve jako zvíře a následně to zvíře napodobila herečka... Tak snad jen uznání remaku za to, že se točilo v reálu a snímání scény porodu bylo aspoň trochu dynamické. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Po zjištění hereckého obsazení (jediný důvod proč jsem se na to díval) jsem věděl, že pod *** nepůjdu. Film samotný však byl tak dlouho nudný, až jsem mezi všemi těmi "moudry" přišel na to, že žádná z hereček mi zdaleka nepřipadá tak atraktivní, jako před projekcí. Musím přiznat svoji naivitu, protože už dávno vím, že s touto sortou lidí bych si nerozuměl ani v normálním životě. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film bez mužov bol podľa predpokladov plný intríg a prázdneho tliachania o nejako pomýlených vzťahoch. Dokonca aj s vlastným dieťaťom. Snáď to ani v bohatej americkej vrstve nie je pravda, že ženský svet, to sú len kabelky, nákupy a móda. Tento pridlhý film nemal zmysel zo žiadnej stránky, so sebazapretím dávam jednu hviezdu len za pár vtipných postrehov a Evu Mendes v spodnom prádle. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, co jsem čekal, možná nějaký pokus o napodobení Sexu ve městě, možná nějaké komediální drama o slastech a strastech ženského života, ale rozhodně tedy vím, co jsem nečekal, a to sice že v celém filmu nebude ani jeden chlap, to mě docela překvapilo, nečekal jsem, že tvůrci vezmou ten název tak doslova. Ale jinak vnímám tento film jako docela ucházející, rozhodně to nebylo špatné, některé situace a scény naopak byly atraktivní a zajímavé a se zvědavostí jsem čekal, jak dopadne vztah Mary a Stevena, ale film jako celek vnímám jako spíše průměrnou nebo lépe řečeno mírně nadprůměrnou záležitost, která má své lepší i horší okamžiky a která mi z pozice muže přišla možná až příliš feministická, ale to je jen můj subjektivní dojem. S výjimkou rozvodu hlavní hrdinky se zde vlastně nic zajímavého neřešilo a film mi přišel spíše jako sonda do normálního života většinou normálních žen, ale že by zde byla nějaká myšlenka, něco originálního, něco co by mě donutilo říci si, že jsem viděl zajímavý nadprůměrný film, tak toho jsem se bohužel nedočkal. Pokud se zaměřím na aktérky celého filmu, tak Meg Ryan to pořád sluší, dokonce s těmi delšími vlasy vypadá ještě líp než s těmi kratšími, a všechny herečky zahráli tak nějak bez větších výkyvů. Jako film na jeden všední podvečer to je pohodová záležitost, ale víckrát to vidět nemusím. Jak už jsem napsal, film vnímám jako mírně nadprůměrný, což stačí jen na tři hvězdy. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Stejně jako v původní verzi z roku 1939, i v této verzi z roku 2008 hrají ve filmu pouze ženy. (HellFire)
  • Zlatá malina - Nominace: Nejhorší herečka (A. Bening, E. Mendes, D. Messing, J. P. Smith, M. Ryan). (ČSFD)

Reklama

Reklama