Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nepřímé spoilery! Zas tak špatné to nebylo. Pornohvězda Bella Thorne tam pobíhá spoře oděná, což je v nejvyšším pořádku a víc jsem od ní nepotřeboval, Jennifer Jason Leigh je creepy sama o sobě a zápletka okolo vegeťáka Camerona "gay jesus" Monaghana mi přišla dostatečně zajímavá, aby utáhla jinak dost fádní celkový námět, který je Amityville mytologií spíš svázán. Tvůrci se ani moc nesnaží být nějak zvlášť originální, což je trochu škoda vzhledem k tomu, jak zlomyslně si v jedné scéně kopnou do remaku původního filmu. Poslední třetina mi přišla už taková nedotažená. Zábavní kámoši ze školy se už na scéně neobjeví a konec samotný měl potenciál celý děj filmu převrátit, což se při vší škodě nestalo. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Průměrná, místy až podprůměrná "no-brain" záležitost, u níž stojí za zmínku jen dvě povedené "lekačky". Amityville: The Awakening má sice v jádru vcelku originální myšlenku spolu s neuvěřitelně sexy Bellou Thorne, nicméně ani tyto kladné atributy nezakryjí fakt, že se po většinu času jedná o nudnou změť děravého scénáře, chabých hereckých výkonů a šablonovitého, ba téměř bolestně očekávatelného vymírání postav. Škoda. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Na toto sa neoplatí vyhadzovať peniaze. To je žiaľ môj názor. Film neponúkne takmer nič zaujímavé. A to som prívržencom duchárskych kúskov, rovnako aj tejto série. Prvá hodina nuda, dvakrát ukázali démona asi na zlomok sekundy a týmto to končí. Možno len scénku s muchami by som mohol aspoň trochu pochváliť, ale čo z toho. Ani zľaknúť sa veľmi nedá. Ku koncu konečne nastane nejaká akcia, no kým som sa spamätal, už nasledovali záverečné titulky. Pokiaľ dôjde k nejakej vražde, je samozrejme všetko mimo záber. Keď tak nad tým premýšľam, asi najhorší horor, ktorý som tento rok videl v kine. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Amityville: Probuzení“ je v konečném důsledku ale hodně průměrný snímek a v rámci série dle mého nic nového. Jsou zde nadhozeny zajímavé vztahy v rodině, ale nic nevede k jejich naplnění, respektive zdůraznění nějaké smysluplnosti pro zápletku. Postava Jamese je na první pohled odpudivá, což mi z hlediska castingu i mejkapu herce přijde hloupé a zbytečně účelné. Ženské hrdinky to lehce zachraňují. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

V první hodině se Amityville: Probuzení drží nad vodou jen díky nápadu s bratrem hlavní hrdinky, který je ve vegetativním stavu udržovaný na přístrojích - něco, co v horrorovém žánru ještě zase tak moc využité nebylo. Jinak se víceméně neděje nic zajímavého - natož strašidelného. Jakmile se děj začne posouvat dopředu, slabé zpracování stěžejních scén zabije poslední zbytky strašidelného potenciálu filmu, takže pak už jen zbývá koukat, jak se poslední třetina filmu s náhodně vygenerovaným sledem událostí dotrmácí do konce, který mohl končit daleko lépe (zajímavěji - ale abych se vyhnul spoilerům...). Poslední Amityville nenabízí atmosféru, ani dobré lekačky. Jedinými pozitivy jsou: zajímavý nápad s postavou ve vegetativním stavu, herecký výkon Jennifer Jason Leigh a pěkná figura hlavní hrdinky. Ani toho 'strašidelného domu' se člověk nakonec moc nedočká. Od Blumhouse Productions jsem něco tak slabého nečekal. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (11)

  • Reklamní kampaň filmu obsahuje plakáty, které jsou vytvořeny tak, aby připomínaly sociální síť Instagram, přičemž hlavní postava je zobrazena, jak tuto stránku používá a zveřejňuje fotografii nechvalně proslulého domu v Amityville s popiskem: „Dnes se stěhujeme #NewBeginnings.“ (veronikajel)
  • Z pôvodného 100-minútového strihu s hodnotením od 18 rokov bolo zostrihaných 13 minút, aby film mohol byť vysielaný už od 13 rokov. (Arsenal83)
  • Pôvodný plán pre tento film bol "Amityville: The Lost Tapes", teda koncept okolo stratených pások zo strašidelného domu. Zápletku napísali Casey La Scala a Daniel Farrands a využili uhol nájdených záberov. Zápletka zahŕňala „ambicióznu stážistku v televíznom spravodajstve, ktorá je na pokraji prelomenia najslávnejšieho prípadu strašidelného domu na svete, ktorá vedie tím novinárov, duchovných a paranormálnych výskumníkov do vyšetrovania bizarných udalostí, ktoré sa stanú známymi ako The Amityville Horror, len aby nevedomky otvorili dvere do neskutočného, ​​ktoré možno nikdy nebude môcť zavrieť." Po niekoľkých odkladoch natáčania bol tento koncept nakoniec zrušený. (Arsenal83)

Reklama

Reklama