Reklama

Reklama

Insidious: Červené dveře

  • USA Insidious: The Red Door (více)
Trailer 1

Aby rodina jednou pro vždy skoncovala se svými démony, musí se Josh (Patrick Wilson) a vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) vydat dál než kdy dříve, a čelit temné minulosti své rodiny a zároveň novým, ještě děsivějším hrůzám ukrytými za červenými dveřmi. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (210)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se přibouchnou dveře před invencí, pak už ani strašidla nefungují. A to postihlo tohle hororové dílo, které mělo snový produkční dohled. James Wan, Oren Peli a Leigh Whannell jsou často strůjci kvalitních hororových zážitků, umějí režírovat a navodit intenzitu. Otázkou pak zůstává svěření režie nováčkovi na režijní stoličce Patricku Wilsonovi, který je hereckou hvězdou série. Ten nepřišel s něčím překvapivým a ani zajímavým. Do popředí šel Ty Simpkins, který v úvodu odchází na uměleckou školu. Jeho malůvky moc hrůzyplnosti nenaženou, pak se začne přitvrzovat s přízraky. Vše bylo nepřehledně instruováno a leknout se u toho mohla leda tak bábinka, která zapomněla na svoji pravidelnou dávku léků. Absolutně unylé režijní cvičení. Patrick Wilson také neměl k dispozici extrovní scénář. Sešlo se v něm mnohokrát viděné, tudíž obehrané, se stylem strašení pro mateřské školky. Nuda a bezvýraznost proplouvá celým filmem. A tak nezbývá než sérii už dál nedojit, neb sázka na tohle směšné strašení opravdu nevyšla. 4|10 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tahle série se vyčerpala  už druhým dílem tam to taky pokud se nepletu zapíchla i nejlepší postava série Lin Shaye (zde má tak 2 minuty)  a pak už dostávala jen mini role. Z třetího dílu si nepamatuji nic a z čtvrtého jen záblesky a i na tohle brzo zapomenu.  Dalton z jedničky a dvojky (byl to ten co byl v kómatu pro ty co to neviděly) nastupuje na výšku rodiče se mu rozvádějí a jeho babička zemřela do toho má problémy s otcem jelikož si nerozumí a jak on tak otec něco vidí a nemůžou si vzpomenout na co. Lekačky jsou nudné a nemají čím zaujmout navíc Daltonův otec je idiot jelikož nemá hned dvakrát žádné prostorové vidění je zde i jedna zvracející scéna co zde nedává ani smysl a je spíše k smíchu. Daltonova linka je zajímavá jeho otce je naopak nudná chtěl jsem vidět horor ne starosti otce s  synem. Konec to opět zachraňuje , ale tu nudu nevyváží a potitulkovka vyloženě nasere. 40 procent ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když nastavuješ už nastavenou kaši. Nemá cenu si nic namlouvat, faktem je, že série Insidious má nezadržitelně sestupnou tendenci, což Červené dveře jen potvrzují a další pokračování si myslím, že už není opravdu žádoucí, aby to totiž nakonec neskončilo někde u Odpadových hodnot, k nimž se tedy zas až tak zatím toto pokračování úplně nepřibližuje, ale prostě už to nelze vnímat ani zdaleka tak pozitivně jako první díly, a opakuji, toto pokračování nabízí skutečně už jen takovou převařenou vodu, dějově přešlapující více než hodinu na místě, a spíše než rozvíjení světa za Červenými dveřmi se tu tvůrci věnují rodinnému dramatu o rozvrácené famílii, a i když se to pak po přemístění do světa za ,,dvěřmi´´ přeci jen alespoň trochu rozjede, tak pořád je to spíš nuda, kde se toho příliš nestane, no a co se týče závěrečného vyústění, tak tam můžeme hovořit o definitivně posledním pomyslném hřebíčku do rakve této série, jelikož se jedná o doslova směšní a trapný happyend se vším všudy, kde se všichni obejmou, protože je zlo poraženo a jsme zas šťastná rodinka, až navěky ámen. Ke všem těmto negativům lze jinak určitě připočíst i ztrátu působivé atmosféry, kterou předchozí díly oplývaly, chybí tu ale i napětí, co je ovšem nejhorší, tak tu nejsou k dispozici již ale ani žádně hororové prvky, minimum bubáků, minimum lekaček, o krvi ani nemluvě, i když na ní to pravda nebylo postavené ani v předchozích filmech, ale prostě po této stránce se tu toho objevuje skutečně jen úplné minimum, a i to minimum je navíc nefunkční. Insidious: Červené dveře tak zkrátka není povedená podívaná, a to z toho nejjednoduššího důvodu, že nedisponuje ani jedním jediným pozitivem. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Další průměrný film, ze světa pana Wana. Ačkoliv tento režíroval přímo hlavní představitel. Zakončení insidious není takové, jaké jsem očekával. Pár pěkných scén, žádná lekačka ani strašení. Duchy vidíte dopředu a nic vás moc nepřekvapí ba i hudba ne, vlastně ani žádný nepříjemný zvuk. Jako rodinné drama ok, ale jako horor, opravdu jen slabší průměr. 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vrátiť prvú polovicu pôvodnej ´´Zákernej´´ party ( tá druhá mala dve časti pred tým sama pre seba ) do popredia, sa zdal byť dobrý nápad. To, že sa za kameru postaví jeden z nich ( Patrick Wilson ), to už až taký dobrý ťah nebol. Aj keď mu uška určite z poza chrbta šuškali Wan s Whannellom, čiže otcovia série, zrejme si išiel svojou cestou ( necestou ). Pretože to pôsobí ako obyčajná lacná ducharina a nie niečo zo sveta INSIDIOUS ( aj keď ingrediencie tu sú ). Čakal som ( ale po recenziách už vlastne nie ) ráznejšie a hnusnejšie ľakačky a démonickejšiu Diaľavu. A tak sa najstrašidelnejšia scéna udeje v prvých minútach filmu, kde vlastne musíte spočiatku zaostriť zrak, aby vám to vyvolalo nekľudné pocity. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Natáčanie sa uskutočnilo v auguste 2022 v miestach Morris County a Madison v okolí New Jersey City. (Arsenal83)

Související novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Reklama

Reklama