Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (294)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $67,347,895Tržby Celosvetovo $167,885,588Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,851,251Tržby za predaj DVD v USA $1,818,375║ Séria Insidious si len udržiava svoj štandard. Nevybočuje, nedáva nič na vrch, má dobré momenty (úvod nie je zlý, tam to mohlo aj ostať a stavať poctivo na ňom) ale aj klasické obohrané - rutinné. Tých ako že dvoch komických krotiteľov duchov tam až tak moc nemusím, zbytočne tam trčia, ich odľahčené prkotinky, ako že hefty do tohto tipu filmu až tak moc nepatria. /55%/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už s ´´trojkou´´ som nebol spokojný. Bol to krok späť a na cestu, ktorá kráča smerom k ,,Direct-to-DVD,, pričom som do nej vkladal nádeje už len z toho dôvodu, že sériu proste raz niekedy James Wan ako režisér opustí a bude treba niekoho zaučiť. Nestalo sa pre dvomi rokmi, nestalo sa to ani teraz. Nuda strieda nudu, ľakačky sú pre násťročných a hororový fanúšik opäť ostrúhal. Úderný prológ z roku 1953, je jedinou výbornou sekvenciou filmu. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dějově se to snaží o trochu zajímavější věci než zcela banální a nezajímavá trojka, to je asi hlavní přednost tohoto pokračování. Adam Robitel je však očividně o dost slabší režisér než jeho předchůdci, takže provedení dějotvorných momentů je povětšinou dost krkolomné a naivní. Duo komických vymítačů démonů mi pak tentokrát přišlo opravdu nemístné, jejich humory trapnější než minule, a celkově prostě se nehodící k tomu, na jak relativně vážné struny se tento díl snažil brnkat. Váhám mezi dvěma a třemi hvězdami, protentokrát asi ještě zůstanu u tří ... ale další díl už radši prosím ne. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mám sérii Insidious ráda a hodně mě potěšilo, že i tenhle díl si stále drží dobrý standard. Tentokrát nahlédneme do soukromí Elise a musím říct, že mě tenhle výlet do minulosti hodně bavil. Při scéně ve věznici jsem se rozbrečela jak želva, což zrovna nebývá u hororu zvykem. Souhlasím s Marceloo, že ty vtípky těch dvou pátračů po paranormálních jevech jsou většinou zbytečné. Je to takový pokus o vedlejší linku a oni dva k Elise pasují, ale moc se mi to narušování budované atmosféry taky nelíbí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od předchozího dílu se v tomto případě příliš nedaří budovat napětí. Snímek funguje vyloženě jen v rovině lekaček, které jsou devízou této hororové série. Leknete se i v případě, když víte, že na vás snímek chystá bafnout. Celkový příběh je velmi slabý čajíček. Zámečník byl bezesporu zajímavý démon, ale strach jaksi nenaháněl. Duo přicmrndávačů ústřední gerontky bylo stále stejně bláznivé a vtipné. Lepší tři kousky. Jsem lehce zklamán. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)
  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama